Culinair Evenement

Alles op het gebied van horeca, eten, drinken en proeven.

Rrrollend Den Haag Lange Voorhout

Rrrollend Den Haag 2017

Rrrollend Den Haag Lange VoorhoutAfgelopen zaterdag besloten we voor het derde achtereenvolgende jaar Rrrollend Den Haag Lange Voorhout te bezoeken. Ongeveer veertig foodtrucks waren dit weekend neergestreken op deze historische plek nabij Theater Dilligentia en de Pulchri Studio. Het was minder druk dan dat we hadden verwacht. Misschien kwam het door het Pinksterweekend, waar veel mensen weg zijn. Of wordt er gewoon bij Foodtrucks later gegeten. Het gaf ons wel de gelegenheid om zonder veel obstakels te kunnen fotograferen.

De aanwezige gasten, hadden het ook duidelijk zoals te zien is op de foto’s naar hun zin. Er hingen heerlijke aroma’s van een keur aan gerechten, de livemuziek was goed en de sfeer geweldig. Opvallend vonden we de Foodtruck ‘Yokohama’ waar verse ramennoodles live handgemaakt werden met twee kleine pasta uitrolmachines door de medewerkers. Wat een werk, maar wat leuk om naar te kijken en van te genieten. Als klein en knus de bedoeling is van de organisatoren van Rrrollend Den Haag Lange Voorhout dan is dat zeker geslaagd. Anders dan voorgaande jaren waren de Zweedse tenten die verdeeld stonden over het terrein.

Website Rrrollend Foodtruck festival

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

 

Joop Braakhekke

10-img_0227 img_0015 img_0055 img_9941 img_9947 img_9951 img_9960Joop Braakhekke

Joop Braakhekke Joop was kok ,ondernemer. Deze tv kok verkocht sfeer de biefstukken kwamen vanzelf wel.Deze populaire tv kok was eigenaar van het bekende Amsterdams restaurant. Le Garage trok veel bezoekers uit de zakenwereld. Als fotograaf heb ik het voorrecht gehad met Joop een gesprek te hebben op het plein in Den haag in 2012. Joop kwam daar op voor transportwereld met de spreuk zonder transport geen stamppot .delen van dit verhaal,De volkskrant

Foodtruckeigenaar gaat een duurzaam stapje verder…

Duurzame reclameborden I Love Surifood foodtruckVanuit een milieubewust oogpunt deed Foodtruck ondernemer Allan Prosetiko van I Love SuriFood eerder al alle kunststof verpakkingsmaterialen in de ban. Papier en bamboe zijn hiervoor in de plaats gekomen en ook reclamematerialen worden gemaakt van papier met een FSC keurmerk voor verantwoorde bosbouw. Maar deze Foodtruckeigenaar gaat een duurzaam stapje verder… Zijn foodtruck en alles eromheen stralen de Surinaamse vijftiger jaren uit, echter is de bedrijfsvoering van deze tijd, namelijk: efficiënt, duurzaam en milieubewust. Zijn goede vriend en vaste ontwerper Martin Simonis van Happy Copy en natuurlijk fotovaak.nl, begreep dit idee meteen en heeft de sfeer uitstekend vast weten te leggen in de totale vintage huisstijl. Maar Prosetiko wilde meer, maar een versleten vintage reclamebord en menubord van bijvoorbeeld sloophout in je huisstijl is niet iets wat je even in een bouwmarkt haalt.

Ondanks dat Simonis als grafisch ontwerper zich normaal niet met houtbewerking bezig houdt, besloot hij toch dit bij wijze van hobby uit te voeren. Met een zelfgemaakte bouwtekening op schaal, startte de zoektocht naar oud hout en produceerde hij voornamelijk handmatig een vintage reclamebord en een menubord. Hiervoor maakte hij gebruik van oude planken van een gesloopt tuinhuisje, maar de oude roestige spijkers en metalen haken werden hergebruikt. De afwerking vond plaats met gekregen restjes verf. Waar het reclame bord geheel in de huisstijl gemaakt is, werd het menubord een mix van de vijftiger jaren stijl van de Surinaamse fruitshacks. (Kiosken die langs Surinaamse wegen fruit verkopen, Red.) “Ik hecht veel waarde aan duurzaamheid en het hergebruik van materialen, maar ik wist niet dat ik het in me had dit zelf te maken” verteld een trotse Simonis. Met een goedkeurende blik vult Prosetiko hem aan: “Eigenlijk zonde dat al deze materialen weggegooid zouden worden en wat mooi om ze op deze manier te kunnen hergebruiken”.

Beide borden maken hun debuut in Den Haag, de thuisstad van de ontwerper. Ze zijn te bewonderen op het gratis toegankelijke foodtruckfestival ‘Trek’ in het 8 t/m 11 september. Een evenement met kokende karren en nomadische restaurateurs, waar in 2015 alleen in Den Haag al 35.000 bezoekers op af kwamen.

I Love SuriFood

Foodtruckfestival ‘Trek’

Jazz in de Gracht Bierkade Groenewegje

160819_160820105Jazz_in_de_Gracht_Deel1_Deel2Jazz in de Gracht Bierkade Groenewegje

Jazz in de Gracht Bierkade Groenewegje:  2016 was weer een groot muziek spektakel . Op dit festival komt zo’n beetje heel muziek minnend Den Haag bij elkaar. Nu heb ik als fotograaf maar een lichaam en ben twee dagen bij de bron waar dit festival begonnen is foto’s wezen maken. Mijn fotosessie begon bij het podium van Simonis met de Midnight Ramblers het was een spettend optreden. De Bierkade was een swingende massa de lucht betrok en het kwam met bakken de lucht uit het publiek vluchten. Wat jammer nu alle instrumenten werden afgedekt en het werd niet meer droog deze avond. Wat nu! op het Simonis podium begon Wouter Kiers net aan zijn optreden. en door zijn professioneel handelen heeft Wouter Kiers deze avond toch nog gered aan de Bierkade. Zaterdagavond de laatste avond van dit festival was het prachtig weer en het publiek stroomde toe en het Groenewegje, en de Bierkade waren tot aan de nok toe gevuld . Na nog een keer of twintig rond te hebben gelopen en mijn fotosessie afgerond te hebben ben ik maar naar huis gegaan. Thuis heb ik voor het naar bed gaan mijn oordopjes uitgedaan. klik op een fotootje voor de diashow.  

Rotterdamse Oogstmarkt en Picnic Island 2016

Gisteren bezochten we de Rotterdamse Oogstmarkt en Picnic Island 2016. De Rotterdamse Oogstmarkt is een 160702_040_oogstmarkt_noordplein_rottepicnic_rotterdam_fotovaakleuke versmarkt, die iedere eerste zaterdag van de maand gehouden wordt op het Noordplein. We genoten van het aanbod van mooie producten zoals kazen, sappen, fruit, biologische groenten, wijnen, etc. Vooral het aanbod van producten die we nog niet eerder waren tegengekomen op een dergelijke markt zoals caramels met smaakjes en Frangoli (Italiaanse aarbeien likeur) trokken onze aandacht. In ieder geval een mooie plek om wat inkopen te doen voor de naastgelegen Rotte Picnic Island 2016.

Het Rotte Picnic Island wordt jaarlijks gehouden op een ‘pop-up eiland’ in de Rotte. Je kunt er een bootje huren en ook is er de mogelijkheid voor privebootjes om aan te leggen. Het drijvende eiland bevat een bar en is aangekleed met 160702_117_oogstmarkt_noordplein_rottepicnic_rotterdam_fotovaakpalmbomen, grasmatten en zitzakken. Gezien de promotie hadden we het geheel bij de Zaagmolenkade een stuk groter verwacht, maar nu was het best knus. Neergestreken op een zitzak genoten we in een heerlijk zonnetje van een fles wijn en de op de markt ingekochte lekkernijen. Na een geïmproviseerde opera, ging gelukkig de zonnige muziek weer aan. Dansende personen, aanleggende boten, kinderen met een schepnet aan de slag, kortom er was voldoende te zien. De Rotterdamse Oogstmarkt en Picnic Island is een leuke combinatie.

Dit deel van Rotterdam kennen we eigenlijk helemaal niet, maar we vonden diverse redenen om vaker terug te keren. Behalve de Oogstmarkt op het Noordplein zitten er op de Zaagmolenkade Olala Chocola een chocolade atelier waar o.a. bonbonworkshops gegeven worden. En ook de kookwinkel Kookpunt, wat door etalages voor ons als foodies een walhalla leek, maar helaas al gesloten was.

Rotterdamse Oogstmarkt
Picnic Island
Caramelz
Olala Chocola

Kookpunt

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Wijn en Speciaal Bierfestival Dorst 2016

De eerste editie van het nieuwe Wijn en Speciaal Bierfestival Dorst had afgelopen weekend zijn Wijn en Speciaal Bierfestival Dorstaftrap  in het Haagse Westbroekpark. Dit festival van de makers van foodtruckfestival Trek is een verrassende nieuwkomer in festivalland. Mallory en ik spraken er af met onze goede vriendin Karin en haar dochter Roos-Marijn om met z’n vieren het festival terrein te verkennen en te genieten van de aangeboden dranken en gerechten. Een dergelijk festival is geschikt voor kinderen, omdat er ook water met vruchten en frisdranken werden aangeboden.

Ook was de geweldige #nospang Fernandes foodtruck van I Love SuriFood weer van de partij. Ondanks dat hun eten echt geweldig is besloten deze keer geen gevulde Bara of Rotirol te eten.  Roos had trek in een Old Scuola Pizza Margaretha uit de houtoven en de dames hun oog viel op de leuke truck van Say Cheeseburger waar Mallory en Karin besloten te gaan voor een Wijn en Speciaal Bierfestival Dorstkaasburger. Zelf had ik deze keer meer trek in een stevige mannenmaaltijd en mijn keuze viel op de stickyribs van Burgers en Ribs. Met z’n vieren hebben we heerlijk gegeten, onder het genot van een Duitse witte wijn en frisdrank. Als dessert kozen Mallory en Roos voor churros met de ene witte en de ander pure chocola. Een mooie afsluiter van deze avond op het geweldige Wijn en Speciaal Bierfestival Dorst.

Ergens vergelijk ik het toch wel een beetje foodtruckfestival, alleen door de afwisseling van eten en drinken gaf deze opzet een hele ontspaWijn en Speciaal Bierfestival Dorstnnen sfeer. Ook het nieuwe betaalsysteem met een opwaardeerpas versnelde zeker de behandeltijd aan de bar of bij de foodtrucks. En waar je drankmuntjes nooit kan
teruggeven kan je het eventuele resttegoed van de kaart gewoon teruggestort krijgen op je rekening. Wat een mooie 2016 oplossing. Er komen nog 2 edities aan in augustus in ‘s-Hertogenbosch en in September in Utrecht
. Wat ons betreft is Wijn en Speciaal Bierfestival Dorst een aanrader!

http://www.festival-dorst.nl/

KLIK OP EEN ONDERSTAANDE FOTO VOOR DE DIASHOW

Foodtrucks in Den Haag 2016

16051635-RrrollekeukensFoodtrucks in Den Haag het klinkt een beetje raar maar is dit ook zo! nee helemaal niet en vooral niet als dit samen valt in het Pinksterweekend van 2016. Met de antiekmarkt op het toernooiveld van Den Haag. Het was zo uitgedacht dat de rollende keukens op het lange voorhout  stonden dus je had twee vliegen in een klap en een groot gezellig gebied om doorheen te wandelen. Vooral het terrein met de rollende keuken met zijn terrasjes met lachende mensen die genoten van het eten dat ze gekocht hadden, en dan de bezitters van oude bestelauto’s die ze zo opgeknapt en ingericht hebben dat je denkt dat ze zo uit de vintage tijd komen.Met zo’n 25 foodtrucks lijkt het een groot open lucht  hippie festival  waar je wraps, Thaise curry, biologische patat,vegetarisch eten en drankjes kon kopen, de reuk en de walm van een keuken hing over dit terrein wat de sfeer en gezelligheid verhoogde. De antiekmarkt met kraampjes waar heel wat snuisterijtjes te zien waren maar ook beelden meubels trommeltjes bestek sieraden boeken en gezellige mensen die afdongen voor een goede prijs van wat ze kochten op de markt dit is wat deze antiekmarkt zo leuk maakt  het was een aanrader dit Pinksterweekend ik heb een ieder geval genoten en ook nog wat afgewandeld  Klik op een fotootje voor de diashow. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eeterij op wielen Ahoy

Eeterij op Wielen Ahoy

Eeterij op wielen AhoyNa al heel wat Foodtruck evenementen bezocht te hebben was Eeterij op Wielen Ahoy ons eerste echte grote indoorfestival. Eigenlijk zijn we nooit voorstanders van entreegeld voor een foodtruck evenement, maar bij Eeterij op Wielen Ahoy lag dat anders, het entreegeld was de aankoop van een glas, wat de hele dag bruikbaar was en bij een nieuw drankje netjes werd geruild voor een schone versie. Een leuke plek om weer oude bekende foodtruckers tegen te komen en nieuwe gerechten te proberen. We starten de dag met een glas Cava en een heerlijke oester en eindelijk besloten we de cassavefrieten van ‘Pass the Peas’ die we ongeveer elk festival zijn tegengekomen eens te proeven. Die blijken heerlijk met banananketchup (zonder tomaat) of chutney van uitjes en masala. Ook genoten we van de overheerlijke mosselen, scheermesjes, Parmaham, old school pizza, Belgische wafels, Turkse Baklava en dronken er Scroppino en Slurpwijn bij. Wat ons opviel was de ‘nieuwe’ truck van mosselbar.nl en de Surinaamse foodtruck van ‘I Love Surifood’ die helemaal in de kleuren van Fernandez frisdrank is met een vintage look. Door afwerking met organische elementen als hout, bamboe en palmbomen is er een mooi geheel van gemaakt.

De ontdekkingsreis gaat verder langs de 75 foodtrucks, waar voor ieder wat wils bij moet zijn. Onder andere oesters, mosselen, scheermesjes, kreeft, Flammkuchen, Surinaams, Noodles, BBQ, krokodil- en kangaroeburgers, pizza, poffertjes, wafels, sushi, baklava, gedroogde worst en ham, pannenkoek, worstenbroodjes, pulled pork, raclette, saté, cocosballen, Vietnamees, donuts, cocktails, Indiaas, hotdogs, rotirollen, nasi, bami, vegetarisch, etc. En schappelijke prijzen, een vleeswarenplank of oesters kwam ongeveer overeen met een voorgerecht is een middenklasse restaurant, daarentegen was de prijs van een halve kreeft, een Fruits de Mar of compleet wokgerecht weer een stuk lager dan in de gevestigde horeca. En er werden mooie porties bij de meeste foodtrucks gegeven gelet op de prijs-kwaliteitsverhouding.

De schemering in deze hal van het Rotterdamse evenementencomplex in combinatie met de gekleurde lampjes en de foodtrucks gaven meteen veel sfeer. En een heel groot pluspunt in vergelijking met andere (outdoor) festivals: veel zitplaatsen!!! Niet alleen de bekende biertafels en -banken, maar ook 2 en 4 persoonstafeltjes. Daarnaast liep er voldoende personeel met herkenbare geborduurde poloshirts om alles in goede banen te leiden en tussendoor de tafels af te ruimen en af te nemen. Verder waren er twee podia, barbershop, een bierhoek, eigen (plastic) glazen, een sminckhoekje, schone toiletten, een viplounge voor genodigden en een echte rollerdisco. Ook kon je een karikatuur van jezelf laten schetsen, een behoorlijk compleet festival dus.

Onze conclusie: Eeterij op Wielen Ahoy was een succes en krijgt zeker de M & M tip voor de organisatie, de sfeer en de aangeboden gerechten. De volgende (outdoor)editie van Eeterij op Wielen is in Breda op 15, 16 en 17 april 2016 locatie: Schoolakkerplein / Ginneken en dus zeker een aanrader. Hou de officiële website en facebook in de gaten voor de volgende evenementen.

eeterijopwielen.nl
mosselbar.nl
www.ilovesurifood.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Eerste Reizende Sterren Foodtruckfestival

160131_013_reizende_sterren_foodtruckfestival_pier_martinAfgelopen weekend was het eerste Reizende Sterren Foodtruckfestival op de Pier. Food, Art en Music stonden drie dagen centraal, daarnaast werden ook kleding en sieraden verkocht, waren er lezingen en knutselhoekjes voor kinderen. Wat een leuke en vooral lekkere manier om de eerste maand van het nieuwe jaar af te sluiten. De ca. 15 deelnemende foodtrucks stonden opgesteld in de benedengalerij, als aanvulling op de Foodboulevard, die sinds de heropening permanent op de Pier gevestigd zijn.

 

Hierdoor was er een flink aanbod in keukens en gerechten, o.a. Sushi, cocosballen, Chili con Barbecue, mosselen, tapas, Peruaans, Surinaams, Speltwraps. Wij genoten van de salade met avocado en pompoen van Sla Gerei, een Speltwrap met kip van Wrap & Rolling, een belegde Bara van I Love Surifood en van de sushi van Pacha Mama. Reizende sterren is een initiatief van auteur en foodtruck ondernemer Monica Abdoel, die in haar gelijknamige boek Reizende sterren (tip) op een leuke manier de foodtrucktrend in Nederland beschrijft. Daarnaast is het ook een kookboek, met specifieke recepten van de foodtrucks, het boek is naast de boekhandels ook te koop op de Pier in de Shack, welke door Monica gehost wordt.
Voor een eerste keer, was het strak georganiseerd, duidelijk heeft de organisatie haar ervaring van deelname bij andere evenementen gebruikt om hier een mooi festival neer te zetten. Tijdens onze aanwezigheid kende het festival drukke momenten, maar ook wat rustigere die wel de foodtrucks mooi de gelegenheid gaven weer even ‘op te laden’. Conclusie: Het was zeker de moeite waard, wij hebben meerdere dagen genoten van het Reizende Sterren Foodtruck Festival en hopen op een herhaling.

 

 

 

Wintermarkt Den Haag 2015

15121327_Wintermarkt_hofkwartierWintermarkt

Wintermarkt in het historische Hofkwartier van Den Haag. waar het helle jaar veel uitgegaan wordt, de gezelligheid valt hier gelijk op  Ook dit jaar was er een wintermarkt op zondag 13 december,en er was ook een kerstmarkt in oud Engelse stijl die de wintermarkt een sfeervolle uitstraling gaf. Rondom de Grote kerk en de Prinsestraat met zijn zijstraatjes waar ook op verschillende avonden in de week veel live muziek is is een deel van het Hofkwartier, maar nu terug naar de wintermarkt er waren daar een aantal leuke kraampjes met een home mademarkt , maar het leukste was toch wel de oude ambachten met de lieden die in Dickens figuren verkleed waren en zo het publiek vermaakte met hun optredens, ook de kinderen werden in de spelletjes betrokken en mochten het ook proberen zoals blikken eraf gooien met drie ballen of jongleren met drie kegels proberen te schieten met een oude pijl en boog je kon zelfs op de foto in oude stijl, de smid was hard bezig het ijzer te smeden toen het heet was en ook de klompenmaker had het druk  Op de terrasjes waar je kon kijken wat er rondom je heen gebeurde waren vol en de winkeltjes in de zijstraatjes van de Prinsestraat waren lekker druk en voor mij was het een geslaagde middag in het Hofkwartier. Klik op een fotootje voor de diashowÂ