Sport

Dit is ook Den Haag

Dit is ook Den Haag is in deze stad door de jaren heen heel wat te doen geweest. Zoals het jaar begint met de nieuwjaarsduik in Scheveningen. Voorjaars evenementen. De van oudsher de Duinenmars. De CPC wat de grootste hardloop wedstrijd van Den Haag is. En dan ook nog een paar keer een echte marathon in deze stad. Ieder jaar in maart beginnen de ritten met de mooie museum trams door Den haag waar veel mensen van genieten. Er zijn veel evenementen in Den Haag. Ik ga er toch nog wat noemen. Beatstad Den Haag was een van de grootste publieks trekkers maar is er niet meer. En dan Parkpop wat altijd in het Zuiderpark hoorde maar nu naar het Malieveld verplaats is. Jazz in de gracht met veel drukte langs de grachten. Het vuurwerkfestival met verschillende dagen veel soorten vuurwerk. De mooie wielerronde van het Statenkwartier. Museumnacht is een mooie wandelroute van museum naar museum met onderweg hier en daar een drankje.Een van de leukste dingen waar ik een fotosessie van heb gemaakt is toch wel de de generale repetitie voor prinsjesdag met paard en ruiters op het strand van Scheveningen. Ook door gewoon dingen in Den Haag te fotograferen laat ik zien dat deze stad leeft. Klik op een foto voor de diashow.

KLM Urban trail Den Haag

KLM Urban trail Den Haag. KLM streeft er al jaren naar om een mix te maken van genieten en in beweging zijn. Om mensen in beweging te krijgen moet je een goede campagne voeren en dat heeft de KLM gedaan. Uitgesmeerd over een heel seizoen hebben dertien steden in Nederland een trail. KLM laat inwoners van deze steden zien wat de inwoners zelf niet zien. Het motto is bewegen en genieten. Zondag 7 juli was mijn eigen Den Haag aan de beurt mooi om hier een leuke foto reportage van te maken. Met zo’n drie en half duizend mensen was de start bij de mooie Hofvijver van Den Haag en tevens het eerste historisch punt van de trail. Er werd in kleine groepjes gestart zo kon iedereen rustig om zich heen kijken. Ik als fotograaf heb het best naar mijn zin gehad,Langs de Hofvijver, Binnenhof, Mauritshuis, Buitenhof,Pathé Buitenhof,Gevangenpoort,Passage, Bijenkorf,Wagenstraat,Nieuwe kerk, Muzenplein,universiteit Leiden, Den Haag centraal. 

City Pier night walk

City Pier night walk 2019 was al weer de tweede editie met de start op het Malieveld van Den Haag. Met somber weer maar zo’n 2000 vrolijke wandelaars die stonden te wachten op de start waar de  tocht  kon beginnen. Er werd in groepjes gestart zodat iedereen ruimte had om op gang te komen. Vanaf de Dierentuinbrug was het een lint van verlichte wandelaars. Richting Mauritshuis en langs de Hofvijver was alles verlicht zelfs de fontein. Door het binnenhof gelopen richting Gravenstraat langs het mooi verlichte historisch pand waar meer als een eeuw de Bonneterie in gevestigd was. Rondom de Grotekerk werden we opgewacht door leuk swingorkestje . Door de Prinsenstraat gelopen met veel soorten sfeervol verlichte restaurants en verder door de Anna Paulownastraat waar aan het einde van de straat de verlichte torens van het Vredespaleis opdoemde een historisch monument waar een stop gehouden werd. We waren op de helft. De wandelaars passeerde het mooie verlichte Madurodam de weg naar Scheveningen was gevonden. Door het Westbroekpark kon de boulevard niet ver meer zijn. Op de boulevard aangekomen begon het te stortregenen maar de finish was in zicht en dat was de Pier. Daar werd gestempeld voor de laatste keer. Nog even op de pier een drankje genomen en met een goed gevoel naar huis gegaan. 

Rugby Academies

Rugby Academies van Nederland bestaan 10 jaar. Als oudste Rugby Academy van Nederland organiseerden Rugby Academy Zuid West samen met Rugby Nederland, en de anderen vijf Academies een week vol trainingen. In deze week was het van train de trainer samen met de onderlingen Rugby Academies van Nederland waren er clinics. Op vrijdag de laatste dag van deze week was voor de wedstrijdjes Er is veel geleerd  deze week.

Bij het afscheid van dit feest waar alles op rugby gebied te beleven was heeft iedere sporter genoten.

De Rugby Academy werkt nauw samen met twee topsportopleidingen in rugbyland Zuid-Afrika, waar de beste jeugdspelers een vervolgopleiding krijgen.

Zuid-Afrika viert dit jaar 100 e geboortedag van Nelson Mandela. En ter ere daarvan én van het tienjarig bestaan van Rugby Academy Zuid West organiseerde Zuid-Afrikaanse ambassade een receptie.

Het was een mooi sport feest op Sportpark Laan v Poot in Den Haag. 

City Walk Den Haag

J.l zaterdag 5 mei heeft de de tweede City Walk Den Haag plaats gevonden. De organisatie met de vele vrijwilligers hebben er een kunststukje van gemaakt ,met een dag vol zeldzaam mooi weer door de wandelaars bekende en onbekende stukjes van Den Haag te laten zien. Deze walk steunt tevens een goed doel van de stichting P.H.A dit geld gaat gebruikt worden voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek. De start met verschillende starttijden van de 25-17.5-en 10 km starten vanuit de Lutherse kerk aan de Lutherse burgwal in het centrum van Den Haag.Door deze wandelingen een feestelijk kleurrijk tintje te geven werd om tien uur de tien km gestart vanaf de preekstoel met Haags icoon Fred Zuiderwijk door het Haags volkslied te zingen De finish was op het malieveld de wandelaars hadden hun doel bereikt, het mooiste van deze dag was wel de aankomst van de estafettelopers vanuit Wageningen vanaf Hotel de wereld  met de vuurfakkel die werd overhandigd aan wethouder Karsten Klein die hiermee de vredesvlam ontstak het bevrijdingsfestival was geopend. Iedereen  kon er genieten van vele optredens van bekende artiesten.  

Voor een vliegerfeest moet je wel wind hebben

Voor een vliegerfeest moet je wel wind hebben. Zaterdag 23 september, was de eerste dag van het 39e vliegerfeest in Scheveningen. Het was de bedoeling De Megabyte, de grootste monstervlieger van Europa op te laten. Het beest is 66 meter lang en 25 meter breed maar hier moet je wel wind voor hebben. De kleine lichtere vliegers hadden geen probleem om de lucht in te komen dus er was toch nog vlieger plezier. Klik op een fotootje voor de diashow. 

GEWELDIG NIEUW FESTIVAL OP HET PLEIN VAN DAKOTA!

GEWELDIG NIEUW FESTIVAL OP HET PLEIN VAN DAKOTA! GRATIS TOEGANG. FEESTELIJKE, SPETTERENDE OPENING VAN ONS NIEUWE THEATERSEIZOEN TIJDENS UIT FESTIVAL DEN HAAG.

Het culturele seizoen is weer begonnen en in Den Haag vierde we dat van 1 tot 3 september met het UIT festival.
Op vrijdagavond hebben alle cultuurankers van Den Haag open huis gehouden voor hun eigen stadsdeel.
Dakota vond dat niet genoeg en had zin in een groot feest voor Escamp. We spraken buurtbewoners, vaste gasten en onze patners. We bedachten binnen het UIT Festival een eigen twee daags festival op het plein van Dakota te organiseren. Het Ook van Jou festival!

Het plein van Dakota was één groot festival op 1 en 2 september. In het weekend van het UIT festival Den Haag opende we het nieuwe theaterseizoen op een grootse manier. Heerlijk eten (uit de buurt!), verhalen, muziek, film, optredens en allerlei acts over tussendoor. Vertel je verhaal bij Riboet, ontdek muziekinstrumenten bij de muziekbalie van orkest Morgenstond, haal lekker wat te eten en geniet van de optredens op het podium. Maak je eigen film in de filmtent, laat je schminken, luister naar de mooiste verhalen en verwonder je bij de circuscapriolen van Circaso en free run van de Jump Academy.

Het leuke is dat het festival mede mogelijk wordt gemaakt door onze buurt. Het programma is tot stand gekomen in samenspraak en met medewerking van onze buurtbewoners. Alle eet kraampjes werden bemand door mensen uit Escamp met een voorliefde voor koken van heerlijk eten.

We opende het seizoen met een groot spektakel en dat doen we graag samen. Delen van dit verhaal bron theater Dakota nieuws 

Haag atletiek op weg naar het NK

Haag atletiek op weg naar het NK

100 jaar Haagatletiek. In 1913 besluit een aantal sportieve Hagenaars de atletiekvereniging ‘Vlug en Lenig’ op te richten. Twee van hen, de gebroeders Van Rappard, hebben een tante die op 24 januari jarig is. Ze stellen voor de oprichtingsdatum daarop te bepalen en aldus geschiedde. Door een fusie met de in 1922 opgerichte ‘ De Trekvogels’ werd de naam uitgebreid tot ‘Vlug en Lenig / De Trekvogels Combinatie’. Na nog een paar kleinere fusies en toevoegingen in de naam heeft begin 1991 de fusie met ‘Olympia “48’ tot de huidige naam HAAG Atletiek geleid. HAAG Atletiek is in 100 jaar uitgegroeid tot de grootste atletiekvereniging van Den Haag, is met 1.500 leden. In 2015 en 2016 is wonnen de mannen van HAAG Atletiek het Nederlands Kampioenschap voor teams. Bij de prijsuitreiking beloofde wethouder van sportzaken Rabin Baldewsingh de Nk naar Den Haag te halen en dat is gelukt. Op 20 mei is het zover aan de Laan van Poot. 

 

Stadsspelen Stationsbuurt Den Haag

Stadsspelen Stationsbuurt Den Haag

Stadsspelen Stationsbuurt Den Haag. Op 10 mei was door een zon overgoten Oranjeplein veel te doen. De stadsspelen waren begonnen waar buurtbewoners jong en ouder zich van hun sportieve kan hebben laten zien, met tennis,skate,basketbal,boksen. Ook was er tijd voor veel creatieve dingen te doen. Er was een gezondheidsmarkt waar je uitleg kreeg over voeding en bewegen, er waren therapeuten uit de stationsbuurt die uitleg over behandelwijzen van lichamelijke klachten konden geven.

Klik op een fotootje voor de diashow.