Culinair

Kookkunst is de kunst om voedsel en dranken te bereiden, waarbij de nadruk ligt op de smaak. Dit gaat daarmee verder dan koken om slechts te voorzien in de voedselbehoefte. Er zijn naast koken nog vele kooktechnieken en ingrediënten die met elkaar kunnen worden gecombineerd tot diverse gerechten en keukens. Koken, evenals andere bereidingswijzen van voedsel, had in prehistorische tijden als doel de tijd dat voedsel bewaard kon worden te vergroten. Smaakverbetering werd al snel een tweede doel.
In de tijd van de Grieken ontstond koken als kunst. De Romeinen namen dit van de Griekse beschaving over en met de invoer van een grote diversiteit aan producten uit alle delen van het rijk kwam de kookkunst tot bloei. Na de ondergang van het Romeinse Rijk, in de middeleeuwen, lag de nadruk op het bereiden en eten van vlees en drinken van bier. Pas in de renaissance kwam er weer meer aandacht voor een gevarieerdere en verfijndere kookkunst.
In de twintigste eeuw kwam de nadruk sterk op behoud van natuurlijke smaak, vitaminen en mineralen te liggen. De Franse kok Auguste Escoffier speelde hierin een grote rol. Ook kwam er meer aandacht voor het terugdringen van de hoeveelheid koolhydraten, vetten en suikers in voedsel. Het belang van de verbrandingswaarde van tijdens de maaltijden opgediende spijzen, uitgedrukt in calorie of joule, nam in de meeste westerse landen af door de veranderingen in arbeidsomstandigheden en de sterk vergrote hoeveelheid voedingswaar. De trends volgden elkaar daarna snel op: eerst was het versieren van het bord belangrijker dan wat men bereidde (en de hoeveelheid die werd opgediend). In de jaren negentig van de 20e eeuw waren Mediterraan koken, fusion (een mengsel van de Aziatische en Westerse keuken) en ‘stapelen’ (het stapelen van ingrediënten tot een torentje) in de mode. Daarnaast bleef er een grote vraag naar gevarieerd, traditioneel en natuurlijk koken. Deze eeuw rukt het gemaksvoedsel op dat vaak al voorgekookt is en snel tot maaltijd kan worden verwerkt. De term kookkunst is hier nauwelijks aan de orde.
Veel Europese landen hebben de invloeden van de oude koloniën verwerkt in hun keuken. Zo is in het Verenigd Koninkrijk de invloed van de Indiase en de Pakistaanse keuken groot, in Nederland de Indische en Surinaamse keuken.

Foodtrucks in Den Haag 2016

16051635-RrrollekeukensFoodtrucks in Den Haag het klinkt een beetje raar maar is dit ook zo! nee helemaal niet en vooral niet als dit samen valt in het Pinksterweekend van 2016. Met de antiekmarkt op het toernooiveld van Den Haag. Het was zo uitgedacht dat de rollende keukens op het lange voorhout  stonden dus je had twee vliegen in een klap en een groot gezellig gebied om doorheen te wandelen. Vooral het terrein met de rollende keuken met zijn terrasjes met lachende mensen die genoten van het eten dat ze gekocht hadden, en dan de bezitters van oude bestelauto’s die ze zo opgeknapt en ingericht hebben dat je denkt dat ze zo uit de vintage tijd komen.Met zo’n 25 foodtrucks lijkt het een groot open lucht  hippie festival  waar je wraps, Thaise curry, biologische patat,vegetarisch eten en drankjes kon kopen, de reuk en de walm van een keuken hing over dit terrein wat de sfeer en gezelligheid verhoogde. De antiekmarkt met kraampjes waar heel wat snuisterijtjes te zien waren maar ook beelden meubels trommeltjes bestek sieraden boeken en gezellige mensen die afdongen voor een goede prijs van wat ze kochten op de markt dit is wat deze antiekmarkt zo leuk maakt  het was een aanrader dit Pinksterweekend ik heb een ieder geval genoten en ook nog wat afgewandeld  Klik op een fotootje voor de diashow. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mama’s Market 2016

160508_193_mamas_market_mamakelly_denhaagOp de tweede zondag in mei is het traditiegetrouw Moederdag, wat ook al een traditie begint te worden is Mama’s Market. Mama’s Market 2016 vond wederom plaats naast het bekende restaurant ‘Mama Kelly’ op de ‘Binckhorst’. Het blijft een unieke locatie met als decor het oud industrieel van de Caballerofabriek en het grote terras deels naast de jachthaven van de ‘Binckhorst’.

Op de markt was naast activiteiten voor kinderen zoals een springkussen en een graffitischilderij maken een breed assortiment aan lifestyle, decoratie, tassen, kleding, sieraden en gadgets te vinden. Veelal in Ibiza-, hippie- of Pocohontasstijl. Daarnaast was er gratis limo voor de kinderen en een breed aanbod aan drankjes voor volwassenen in de buitenbar. Ook was de foodtruck van ‘Indian Roast’ aanwezig voor een broodje ‘pulled chicken’.160508_018_mamas_market_mamakelly_denhaag

Gezien de felle zon en de temperatuur van boven de 25° C, besloten we al snel verkoeling te zoeken op het mooie terras aan het water. 160508_259_mamas_market_mamakelly_denhaagTussen de familie’s die met hun moeder en/of oma aan de high tea zaten, genoten we van een lunch onder het genot van een Cava. Mallory koos de oude kaas kroketten en ik ging deze keer voor garnalenkroketten. De zelfgemaakte kroketten met brood van Menno, smaakte ons goed. Af en toe een zuchtje wind over het water, het lekkere eten en het fantastische weer deden ons genieten van deze dag. Wat ons wel opviel dat het minder druk was dan vorig jaar, maar dit jaar waren we eerder, viel moederdag precies in de meivakantie en was de temperatuur aanzienlijk hoger. Echter hadden we Mama’s Market 2016 niet willen missen.

www.mamakelly.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Dromen Voelen Doen festival

Dromen Voelen Doen festival 2016

Dromen Voelen Doen festivalOp het Scheveningse strand vond op 30 april en 1 mei het gratis toegankelijke ‘DVD festival’ plaats, wat staat voor Dromen Voelen Doen festival. Een festival met workshops, demonstraties, foodtrucks en muziek. Vlak naast het Haagse beachstadion naast het Havenhoofd was een festivalterrein met Indiase en Tipi tenten ingericht. De heerlijke lentezon en in combinatie met de ontspannen Hippie/Ibiza opzet, gaven een hele relaxte sfeer.

In de tenten vonden de meeste workshops plaats o.a. fotografie, breinbrekers, schrijf jezelf gelukkig, Djembé, Capoeira, breakdance, bloemschikken, film maken, lachworkshop, maar ook was er een strandbieb, een verhalen verteller en een expositie.160501_238_dvd_festival_scheveningen

In een Tipi kon je je aura laten lezen en op het strand zelf werd yoga gegeven en kon je actief deelnemen aan o.a. powerkiten, beachvolley, beachsoccer en frisbeegolf. Ook was er aan kinderen gedacht met een luchtkussen, schminken en een workshop uitvinden. Kortom een heleboel activiteiten met duidelijk enthousiaste docenten.

 

Een groot terrasplein met podium en een variëteit aan foodtrucks besloegen de andere helft van het Dromen160501_189_dvd_festival_scheveningen Voelen Doen festival. Foodtrucks met Italiaanse specialiteiten, gegrilde gerechten van de Big Green Egg, Brusselse Wafels, hotdogs, gepimpte stroopwafels, ijs, sushi, biologische friet, visgerechten maakte het festival compleet. Op het podium vonden o.a. demonstraties van breakdance en de Djembé plaats en stond tussendoor een DJ te draaien. Op het moment dat het levendig op het podium was stroomde de bezoekers binnen, als ze niet rond het podium bleven staan, dan streken ze neer op de terrasjes in de zon.

 

Conclusie: De opzet van het Dromen Voelen Doen festival was geweldig, echter in de eerste warme 160501_020_dvd_festival_scheveningen_hanslentezon met een groot aanbod aan relaxte terrasjes, heerlijk eten en veel entertainment bleven de bezoekers van workshops in een warme tent redelijk achter. Ons idee was ook om aan diverse workshops deel te nemen. Echter was de pottenbakker helaas ziek en het films maken ging niet door, dus konden we de verleiding niet weerstaan om te genieten van een heerlijke zomercocktail, ’n zonnige Italiaanse Antipasto van de grill, biofrites met als dessert een heerlijke wafel. De muziek had voor dit doel wat meer lounge/café del Mar mogen zijn, want op een aantal momenten was het lastig elkaar te verstaan, laat staan als je in een workshop zit. We hopen zeker op een vervolg, misschien met hier en daar wat aanpassingen.
Klik op een onderstaande foto voor de diashow
Kom in de Kas

Kom in de Kas Westland 2016

Kom in de KasIn het weekend van 2 & 3 april  was al weer de 39e keer dat ‘Kom in de Kas’ plaatsvond. Parkeren bij de bloemenveiling en dan met de pendelbus naar de ‘Middenzwet’ in Wateringen. Een gebied in het Westland waar een diversiteit aan glastuinbouw te vinden is. Van Chrysanten tot orchideeën en van tomaat tot aubergine. Daarnaast zie je goed hoe de kwekers gebruik maken van nieuwe technologieën op het gebied van milieu, zo wordt regenwater opgevangen en gebruikt, maar ook zonnenergie en aardwarmte.160402_116_komindekas_westland

Een ander stukje hoogstaande technologie is te zien bij kwekerij Tass, hier worden door een computer met camera de planten ‘geschouwd’ en op basis hiervan op een bepaalde plaats in de kas gezet door een lopend band systeem. Een mooie plant de Calathea Crocata (Tassmania) die we in Nederland amper kennen omdat er slechts 7% van de jaarlijkse 600.000 planten voor de Nederlandse markt is. De meeste planten gaan naar Azië, Kwekerij Tass heeft 70% van de wereldproductie in handen.

Bij Anco pure Vanda worden de uit Thailand geïmporteerde Vanda orchideeën verder opgekweekt en drie keer per jaar de bloemen geoogst. En indien er vraag naar de hele plant is wordt deze volledig verkocht. Prachtige bloemen die veel voor de aankleding van grote evenementen 160402_569_komindekas_westlanden bruiloften worden gebruikt. Het was de eerste keer dat deze kwekerij open was voor publiek en mede hierdoor was er veel belangstelling. Een andere grote orchideeën kweker is Ter Laak (het imposante gebouw tegen over de Hornbach bouwmarkt ). Eén van de paradepaardjes van Ter Laak Orchids is de ‘Meander’ orchidee. Ook is er een mooie winkel bij waar je orchideeën kunt kopen.

Verder bekeken we kassen met potplanten, klimplanten, kamerplanten, fruitstruiken en druivenstokken. Maar ook de mooie presentaties en bloemstukken met oa Gerberas, Fresia’s, lelies, rozen, Lisianthus en Amaryllis.

Als foodies hebben we natuurlijk ook veel interesse in de herkomst van tomaten, paprika’s, komkommers en 160402_625_komindekas_westlandaubergines. Deze worden ook veelvuldig in het Westland gekweekt en de kwekers vertellen graag erover en hoe ze tegenwoordig het bestuiven overlaten aan gekweekte hommels door deze in de kas los te laten. Ook wordt ongedierte wat de gewassen aantast steeds vaker bestreden met natuurlijke vijanden. Hierdoor krijgt de consument steeds minder schadelijke stoffen via verse groenten binnen.

Leuk was ook de ‘Kom in de Kas’ markt aan het einde van de rondtoer langs de kwekers, in de schuur van de trostomatenkweker werden bij diverse kraampjes groenten, bloemen en planten verkocht. Daarnaast kon je paprika schepijs proeven.

Onze conclusie: de Westlandse afdeling van ‘Kom in de Kas’ was goed georganiseerd. Niet zo gek ook met zoveel logistieke ervaring, maar ook alles erom heen klopte ook gewoon.

Kom in de Kas
Kom in de Kas Westland

Tassmania
Ter Laak Orchids
Anco Pure Vanda
Aubergine

Klik op een onderstaande foto voor de diashow.

Eeterij op wielen Ahoy

Eeterij op Wielen Ahoy

Eeterij op wielen AhoyNa al heel wat Foodtruck evenementen bezocht te hebben was Eeterij op Wielen Ahoy ons eerste echte grote indoorfestival. Eigenlijk zijn we nooit voorstanders van entreegeld voor een foodtruck evenement, maar bij Eeterij op Wielen Ahoy lag dat anders, het entreegeld was de aankoop van een glas, wat de hele dag bruikbaar was en bij een nieuw drankje netjes werd geruild voor een schone versie. Een leuke plek om weer oude bekende foodtruckers tegen te komen en nieuwe gerechten te proberen. We starten de dag met een glas Cava en een heerlijke oester en eindelijk besloten we de cassavefrieten van ‘Pass the Peas’ die we ongeveer elk festival zijn tegengekomen eens te proeven. Die blijken heerlijk met banananketchup (zonder tomaat) of chutney van uitjes en masala. Ook genoten we van de overheerlijke mosselen, scheermesjes, Parmaham, old school pizza, Belgische wafels, Turkse Baklava en dronken er Scroppino en Slurpwijn bij. Wat ons opviel was de ‘nieuwe’ truck van mosselbar.nl en de Surinaamse foodtruck van ‘I Love Surifood’ die helemaal in de kleuren van Fernandez frisdrank is met een vintage look. Door afwerking met organische elementen als hout, bamboe en palmbomen is er een mooi geheel van gemaakt.

De ontdekkingsreis gaat verder langs de 75 foodtrucks, waar voor ieder wat wils bij moet zijn. Onder andere oesters, mosselen, scheermesjes, kreeft, Flammkuchen, Surinaams, Noodles, BBQ, krokodil- en kangaroeburgers, pizza, poffertjes, wafels, sushi, baklava, gedroogde worst en ham, pannenkoek, worstenbroodjes, pulled pork, raclette, saté, cocosballen, Vietnamees, donuts, cocktails, Indiaas, hotdogs, rotirollen, nasi, bami, vegetarisch, etc. En schappelijke prijzen, een vleeswarenplank of oesters kwam ongeveer overeen met een voorgerecht is een middenklasse restaurant, daarentegen was de prijs van een halve kreeft, een Fruits de Mar of compleet wokgerecht weer een stuk lager dan in de gevestigde horeca. En er werden mooie porties bij de meeste foodtrucks gegeven gelet op de prijs-kwaliteitsverhouding.

De schemering in deze hal van het Rotterdamse evenementencomplex in combinatie met de gekleurde lampjes en de foodtrucks gaven meteen veel sfeer. En een heel groot pluspunt in vergelijking met andere (outdoor) festivals: veel zitplaatsen!!! Niet alleen de bekende biertafels en -banken, maar ook 2 en 4 persoonstafeltjes. Daarnaast liep er voldoende personeel met herkenbare geborduurde poloshirts om alles in goede banen te leiden en tussendoor de tafels af te ruimen en af te nemen. Verder waren er twee podia, barbershop, een bierhoek, eigen (plastic) glazen, een sminckhoekje, schone toiletten, een viplounge voor genodigden en een echte rollerdisco. Ook kon je een karikatuur van jezelf laten schetsen, een behoorlijk compleet festival dus.

Onze conclusie: Eeterij op Wielen Ahoy was een succes en krijgt zeker de M & M tip voor de organisatie, de sfeer en de aangeboden gerechten. De volgende (outdoor)editie van Eeterij op Wielen is in Breda op 15, 16 en 17 april 2016 locatie: Schoolakkerplein / Ginneken en dus zeker een aanrader. Hou de officiële website en facebook in de gaten voor de volgende evenementen.

eeterijopwielen.nl
mosselbar.nl
www.ilovesurifood.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Sapore op de Turfmarkt!

160301_098_sapore_opening_turfmarkt_fotovaakWaar op dit moment het Wijnhavengebied / Spuikwartier in Den Haag nog volop in ontwikkeling is, werd afgelopen dinsdag 1 maart de tweede vestiging van Sapore Home Made Italian aan de Turfmarkt geopend door Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. Sapore in de Molenstraat is al jaren een begrip in Den Haag. De klassieke, maar ook de moderne gerechten worden vers in eigen keuken volgens traditionele Italiaanse wijze bereid. Een klein stukje Italië in de Haagse binnenstad, voornamelijk bekend door de speciale panini’s, pasta’s en traiteurgerechten die af te halen zijn maar ook bezorgd worden. Ook de ondernemers van de binnenstad behoren tot de vaste gasten.

Dat burgemeester deze vestiging speciaal kwam openen had een aantal redenen. De trend is dat steeds meer ambtenaren de horeca verkiezen boven de bedrijfsrestaurants, maar ook omdat Sapore één van de nieuwe restaurants is aan het Wijnhavengebied / Spuikwartier, wat beloofd om een mooie Haagse plek met veel reuring te worden in de toekomst, aldus de burgemeester. Daarnaast is Sapore ook toegankelijk vanaf Atrium van het stadhuis. De opening vond plaats doordat Burgemeester van Aartsen de vijf bij twee meter grote foto van Galleria Vittorio Emanuelle in Milaan onthulde door het afdekdoek weg te trekken.

Daarna was het tijd om te proosten met Prosecco en gingen de heerlijke Italiaanse hapjes rond. Opvallend was ook dat er behalve het genieten van de plaats, de drankjes en de hapjes ook veel aan netwerken gedaan werd en dat er opvallend veel creatieve en culinaire personen bijeen gekomen waren voor deze opening. Ook leuk om een paar oude bekende weer eens terug te zien en informatie en contactgegevens uit te wisselen. De foto van vijf bij twee meter is eigenlijk een speciaal behang uit één stuk, verzorgd door Happy Copy. Het behang is afneembaar en speciaal geschikt voor onder andere de horeca.

www.sapore.nl

Wijnhavengebied op Wikipedia

Klik op een foto voor de diashow

Eerste Reizende Sterren Foodtruckfestival

160131_013_reizende_sterren_foodtruckfestival_pier_martinAfgelopen weekend was het eerste Reizende Sterren Foodtruckfestival op de Pier. Food, Art en Music stonden drie dagen centraal, daarnaast werden ook kleding en sieraden verkocht, waren er lezingen en knutselhoekjes voor kinderen. Wat een leuke en vooral lekkere manier om de eerste maand van het nieuwe jaar af te sluiten. De ca. 15 deelnemende foodtrucks stonden opgesteld in de benedengalerij, als aanvulling op de Foodboulevard, die sinds de heropening permanent op de Pier gevestigd zijn.

 

Hierdoor was er een flink aanbod in keukens en gerechten, o.a. Sushi, cocosballen, Chili con Barbecue, mosselen, tapas, Peruaans, Surinaams, Speltwraps. Wij genoten van de salade met avocado en pompoen van Sla Gerei, een Speltwrap met kip van Wrap & Rolling, een belegde Bara van I Love Surifood en van de sushi van Pacha Mama. Reizende sterren is een initiatief van auteur en foodtruck ondernemer Monica Abdoel, die in haar gelijknamige boek Reizende sterren (tip) op een leuke manier de foodtrucktrend in Nederland beschrijft. Daarnaast is het ook een kookboek, met specifieke recepten van de foodtrucks, het boek is naast de boekhandels ook te koop op de Pier in de Shack, welke door Monica gehost wordt.
Voor een eerste keer, was het strak georganiseerd, duidelijk heeft de organisatie haar ervaring van deelname bij andere evenementen gebruikt om hier een mooi festival neer te zetten. Tijdens onze aanwezigheid kende het festival drukke momenten, maar ook wat rustigere die wel de foodtrucks mooi de gelegenheid gaven weer even ‘op te laden’. Conclusie: Het was zeker de moeite waard, wij hebben meerdere dagen genoten van het Reizende Sterren Foodtruck Festival en hopen op een herhaling.

 

 

 

Wintermarkt Den Haag 2015

15121327_Wintermarkt_hofkwartierWintermarkt

Wintermarkt in het historische Hofkwartier van Den Haag. waar het helle jaar veel uitgegaan wordt, de gezelligheid valt hier gelijk op  Ook dit jaar was er een wintermarkt op zondag 13 december,en er was ook een kerstmarkt in oud Engelse stijl die de wintermarkt een sfeervolle uitstraling gaf. Rondom de Grote kerk en de Prinsestraat met zijn zijstraatjes waar ook op verschillende avonden in de week veel live muziek is is een deel van het Hofkwartier, maar nu terug naar de wintermarkt er waren daar een aantal leuke kraampjes met een home mademarkt , maar het leukste was toch wel de oude ambachten met de lieden die in Dickens figuren verkleed waren en zo het publiek vermaakte met hun optredens, ook de kinderen werden in de spelletjes betrokken en mochten het ook proberen zoals blikken eraf gooien met drie ballen of jongleren met drie kegels proberen te schieten met een oude pijl en boog je kon zelfs op de foto in oude stijl, de smid was hard bezig het ijzer te smeden toen het heet was en ook de klompenmaker had het druk  Op de terrasjes waar je kon kijken wat er rondom je heen gebeurde waren vol en de winkeltjes in de zijstraatjes van de Prinsestraat waren lekker druk en voor mij was het een geslaagde middag in het Hofkwartier. Klik op een fotootje voor de diashow 

Kerstmarkten in Amsterdam 2015

151213_0129_kerstmarkt_haarlemmerbuurt_westergas_fotovaakZondag 13 december waren er diverse kerstmarken in Amsterdam te vinden. De eerste kwamen we tegen in de Haarlemmerstraat en op de Haarlemmerdijk. Ook was de Sunday Market die gehouden wordt op het terrein bij de Westergasfabriek deze keer in kerstsfeer. Kraampjes met uiteenlopende producten zoals kerstdecoratie en producten die te geven zijn als kerstcadeau, maar eigenlijk het hele jaar verkocht kunnen worden. 

Wat op beide marketen wel veel aanwezig was, waren papieren decoraties voor de kerstdagen. Behalve de bekende kerststerren, waren er ook rijstpapier lampionnetjes en producten van handgeschept papier zoals vlaggetjeslijnen. Daarnaast zijn gerecyclede, Scandinavische en objecten van steigerhout en/of koper helemaal de trend in 2015.

Bij de Westergasfabriek was het ook genieten voor foodies. Een groot direct consumeerbaar aanbod voor de inwendige mens, als curryworst, pulled pork, biologische pizza, speltbrood, cassavefrites. Maar ook voldoende producten voor bijvoorbeeld het kerstdiner. Van de tafelbarbecue voor chorizoworst, alcoholvrije wijn tot aan blikjes ganzenvet. Kortom een leuk dagje in de hoofdstad, waar het vooral genieten was van de kerstsfeer.

Muzikaal Spektakel Gek van Jou

Muzikaal Spektakel Gek van Jou

Muzikaal Spektakel Gek van JouAfgelopen weekend waren er 2 voorstellingen van het muzikaal spektakel Gek van Jou aan het Theater aan het Spui. De zaterdagavond voorstelling was bijna uitverkocht en de zondagmiddageditie was volledig uitverkocht. De jubilerende zangkoren Mannenkoorts (21 jaar), Vox Rosa (30 jaar) en vrouwenkoor de Heksenketel (15 jaar) zongen afzonderlijk, maar ook soms samen bekende en minder bekende liedjes in het Engels, Nederlands of Duits. Het was een genot om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. Want anders dan bij de meeste koren, waren hier choreografen bij betrokken, waardoor het samen met de zang een mooie show werd. Daarnaast werd alles begeleid door een geweldig combo met pianiste, bassist, gitarist en percussionist.

Op het gebied van evergreens vind ik vaak dat de uitvoerende coverartiest heel wat in huis moet hebben om de kracht en de essentie van de originele uitvoering te kunnen benaderen. Waardig brachten deze koren een eigenzinnige versie met veel respect voor het origineel, waardoor het me vaak raakte. Waar voor mijn gevoel niemand mag komen aan ‘Perhaps Love’, ‘Mag ik dan bij jou’ en ‘Old en Wise’ werden deze zo goed door de Heksenketel neergezet, dat ik kippenvel van mijn kruin tot aan mijn bilnaad had.

Maar ook ‘The Longest time’ en de vertaalde versie van ‘Formidable’ uitgevoerd door Vox Rosa waren fantastisch en Mannenkoorts verraste me positief met ‘The Boy from Ipanema’ en het mooie ‘Zonder Jou’. Het was echt een prettig muzikaal spektakel van boezemvrienden en hartsvriendinnen, een voorstelling die werkelijk voorbij vloog. Maar mijn petje af voor de koren en de grote groep mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

De foto’s van op de zaterdagavond zijn gemaakt door Hans en die van de zondagvoorstelling en deze tekst door ondergetekende Martin

www.voxrosa.nl
www.mannenkoorts
www.vrouwenkoordeheksenketel.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow