Cultuurnacht

Dit is ook Den Haag

Dit is ook Den Haag is in deze stad door de jaren heen heel wat te doen geweest. Zoals het jaar begint met de nieuwjaarsduik in Scheveningen. Voorjaars evenementen. De van oudsher de Duinenmars. De CPC wat de grootste hardloop wedstrijd van Den Haag is. En dan ook nog een paar keer een echte marathon in deze stad. Ieder jaar in maart beginnen de ritten met de mooie museum trams door Den haag waar veel mensen van genieten. Er zijn veel evenementen in Den Haag. Ik ga er toch nog wat noemen. Beatstad Den Haag was een van de grootste publieks trekkers maar is er niet meer. En dan Parkpop wat altijd in het Zuiderpark hoorde maar nu naar het Malieveld verplaats is. Jazz in de gracht met veel drukte langs de grachten. Het vuurwerkfestival met verschillende dagen veel soorten vuurwerk. De mooie wielerronde van het Statenkwartier. Museumnacht is een mooie wandelroute van museum naar museum met onderweg hier en daar een drankje.Een van de leukste dingen waar ik een fotosessie van heb gemaakt is toch wel de de generale repetitie voor prinsjesdag met paard en ruiters op het strand van Scheveningen. Ook door gewoon dingen in Den Haag te fotograferen laat ik zien dat deze stad leeft. Klik op een foto voor de diashow.

De Haagse Hedendaagse Kunstroute Hoogtij #60

Vrijdag 6 maart besloten we spontaan deel te nemen als bezoekers aan De Haagse Hedendaagse Kunstroute Hoogtij #60. Deze kunstroute door Den Haag vind enkele malen per jaar plaats. Bij enkele vorige edities probeerde we in ons enthousiasme alles te zien. Ondanks dat dat redelijk was gelukt, bleek dat we eigenlijk van weinig hadden kunnen genieten. Dus deze keer pakte we het anders aan. Geen uitgestippelde route of een heel vooropgezet plan. Maar gewoon starten en dan maar zien waar we uitkomen. Dit blijkt voor ons te werken. De beleving van de kunst was veel beter en daarnaast hadden we deze keer ook nog tijd om ergens rustig te zitten met een drankje.

In de van Limburg Stirumstraat troffen we Dürst Britt & Meyhew. In deze ruime galerie in de Stationsbuurt troffen we werken aan de muur, videokunst en diverse kunstopstellingen. Een overzichtstentoonstelling van de 13 kunstenaars van de afgelopen vijf jaar die hier exposeerden. In de Boekhorststraat bij ‘Page not Found’ vielen we net binnen in een uitbeeldende lezing. Omdat het hier binnen erg warm en druk was verlieten we al weer snel deze locatie. Schuin aan de overzijde bij 1646 wachtte ons een keramische tegeltableau. Hierop het uitgebeelde verhaal van de ingebeelde kat Larry van Afra Eisma. Opvallend waren de drakenpoten van stof onder deze opstelling. In de tweede ruimte een filmvoorstelling en van satijn gemaakte personages. Deze waren ook in de derde ruimte in combinatie met keramiek.

De volgende halte was Galerie Maurits van Laar. Deze locatie deden we vaker aan, maar deze keer was het erg vernieuwend. Op wand vullende patronen van Christie van der Haak hingen kunstwerken van anderen. Je zou verwachten dat dit een te druk geheel zou worden. Echter in de praktijk blijkt dat de patronen en de kunstwerken elkaar juist versterken. Mooi om dit eens te zien. Ook hebben we  Billytown aan de Lange Beestenmarkt bezocht. Hier genoten we van enkele objecten terwijl andere kunststukken toch iets te experimenteel voor onze smaak waren. Maar de kunstbibliotheek was prachtig en de wijn was heerlijk. In het naastgelegen Ruimtevaart bekeken we de kunst van Kees Koomen en genoten we even van de rust en de jazzmuziek in het cafégedeelte. Na een kleine wandeling kwamen we aan op het Spui. Refunc bleek iets te smal voor deze twee fotografen met hun cameratas. Dus op naar de laatste stop van Hoogtij #60. Dit is Trixie in de Scheldestraat. Hier was het lekker druk en waren een aantal kunstinstallaties met planten te zien.

Conclusie, het was een gezellige avond. We hebben weer gelachen en mooie dingen gezien. Niet alles was helemaal onze smaak, maar de sfeer was goed. Ook hebben we beter kunnen genieten van de kunstwerken en installaties. Op deze manier lukte het beter om Hoogtij #60 te beleven.

Meer informatie kan je vinden op de website van Hoogtij

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Hoogtij #56

Afgelopen vrijdag besloten we deel te nemen aan de Hoogtij #56 als bezoeker. Hoogtij is een rondgang te voet of te fiets langs meerdere Haagse kunstinstellingen die ons in het verleden erg beviel. Per editie wisselende ateliers, galeries en exposities in (de buurt van) het Haagse centrum. We vinden erg leuk om op de hoogte te blijven van het kunstaanbod en de creativiteit in onze Hofstad. Maar ook experimenteren we zelf op een dergelijk evenement met onze camera-instellingen. Hoogtij #56 startte in ‘onze ambassade’ zoals de voormalig Amerikaanse Ambassade op het Korte Voorhout nu genoemd wordt. In het openingspraatje gaf Marie-Jose Sondijker van ‘West Den Haag’ een toelichting over dit Rijksmonument welke momenteel gebruikt wordt voor vier exposities. Op een gegeven moment zal dit gebouw openbaar verkocht worden. Echter is de wens van ‘West Den Haag’ en vele kunstliefhebbers dat het een culturele functie zal blijven vervullen. Naar ons inzicht leent het gebouw hier zich uitermate geschikt voor, met zijn aparte architectuur, indeling en auditorium. Ook is het leuk te zien  hoe er door kunstenaars van de raamrekken van de voormalige ambassade nieuwe voorwerpen zoals krukjes, banken, tafels en kapstokken worden gemaakt. Dit samen met items die gemaakt worden van onder andere oude visnetten. Dit is upcycling kunst ten voeten uit. Na een wandeling door de exposities gemaakt te hebben in ‘onze ambassade’ gingen we naar de Korte Vijverberg. In een voormalig bankgebouw waren ook diverse exposities te zien. Van abstracte kunst en Haut Couture tot Chinese kunstwerken en keramiek. Daarnaast keken we in de voorraad abstracte kunst van de expositiehouder. Heel apart was dat er diverse abstracte kunstwerken hingen, die bijna niet te fotograferen waren voor onze camera. De focus ging totaal onderuit, maar na wat instellen is het toch redelijk gelukt. Dan te bedenken dat deze schilderijen echt met verf en een kwast zijn gemaakt.

Op de Toussaintkade bekeken we het werk van de kunstenaar Paul Neagu. Die in de jaren 70 en 80 kunst benaderde vanuit een filosofische invalhoek. Omdat we deze Rondgang niet zouden redden om naar de Grafische Werkplaats te gaan, namen we een kijkje bij ‘Peer In’ in de Elandstraat. In dit mooie oude pand met originele elementen bekeken we kunstwerken gemaakt door middel van onder andere zeefdruktechniek. Na genoten te hebben van een wijntje en ons gewarmd te hebben bij de vuurkorf, fietsten we naar ‘Nest’ op het Constant Rebecqueplein. Hier de groepstentoonstelling ‘History is His Story’ die voortborduurt op de mythische wereld omschreven door muzikant, poëet en visionair Sun Ra. We hebben alle kunstwerken bekeken, maar waren vooral zeer onder de indruk van de spiegelende messingvloer. En natuurlijk welke foto’s hiermee konden maken… Daarna op naar het Spanjaardshof in het Westeinde. Een verzamelgebouw met ateliers, waar we in twee ruimtes kunst konden bekijken. Omdat we nog slechts tijd hadden voor één locatie kozen we Galerie Sophie op de Paviljoensgracht. Deze creatieve hotspot bestaat al weer tien jaar. Behalve expositiegedeelte hebben we ook de werkplekken mogen zien.

Al met al voor ons een zeer geslaagde editie van Hoogtij. Helaas hebben we wel keuzes moeten maken, want om 21 instellingen te zien binnen vier uur is niet te doen. Maar wel blij met de Hoogtij #56 route die Hans al had uitgestippeld. Met kunst is het zo het moet je aanspreken, maar om daar achter te komen is het goed altijd het aanbod te kennen. Mooie dingen gezien en ook zelf goed kunnen experimenteren met fotografie.

En aangezien het meerdere keren per jaar georganiseerd wordt, is het zeker een aanrader om ook eens deel te nemen.

Website Hoogtij
Website Onze Ambassade

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Museumnacht Brussel 2019

Dat Museumnacht Brussel lijkt op de gelijknamige evenementen in Nederland is natuurlijk te verwachten. Want het concept van musea die tot in de nacht hun deuren openen blijft gelijk. Echter was het toch geweldig om museumnacht een keer in Brussel mee te maken. Museumnacht Brussel heet officieel ‘Museum Nightfever’ totaal waren er dertig instellingen geopend door heel de Belgische hoofdstad. Tussen de locaties reden pendelbussen met het Koningsplein als centraal punt. We startte bij een kunstinstallatie in de Sint Gorikshallen, maar ook de hallen zelf zijn de moeite waard. Daarna een korte wandeling via Manneke Pis naar zijn eigen garderobe. Leuk om eens te zien hoeveel werk kleermakers uit de hele wereld hier werk aan hebben gehad. Weer terug via het Manneke naar Chocostory. Dit is het Brusselse chocolademuseum. Hier wordt veel aandacht besteed aan de geschiedenis. En wordt het hele proces van cacaovrucht tot chocoladetablet uitgelegd. Vaak op een kinderlijk eenvoudige manier, maar ook wij als volwassenen leerde weer wat feitjes.

Daarna via de kunstberg richting andere musea, om tijd te besparen liepen we binnendoor. Maar bij het geplande museum kwamen we niet. Wel kwamen we bij de opgravingen van het paleis Coudenberg. Destijds één van de mooiste paleizen van Europa. We konden mee met een Nederlandse rondleiding, dit was erg interessant. Er werd uitgelegd dat het paleis verloren gegaan is tijden een brand ergens in 1731. Er is veel teruggevonden onder andere de oude vertrekken en een waterbassin. En een deel van de tegelvloer van de grote zaal welke ook te zien is op schilderijen uit die tijd.

Na de rondleiding pakte we de Museumnacht Brussel pendelbus naar Autoworld. Dit automuseum is gevestigd in de zuidelijke hal van het wereldpaleis in het Brusselse Jubelpark. Het park werd aangelegd in 1880 in verband met de vijftigste verjaardag van de Belgische Onafhankelijkheid. In het park staat ook de Arc de Triomph.

Ik was vooral benieuwd of er in dit museum Studebaker oldtimers zouden staan. Dit in het bijzonder omdat mijn opa ooit bij de Nederlandse Studebaker garage werkte en ik vroeger er altijd veel over hoorde. En ja er staan drie modellen van deze Amerikaanse oldtimers. Maar ook heel erg veel andere mooie auto’s in een fantastische grote hal. Mooi ingedeeld naar thema’s en naar jaartal. Eerder stonden we hier al eens voor de deur, maar op Museumnacht Brussel zijn we dus echt binnen geweest. De pendelbus bracht ons tot bijna bij ons hotel, omdat daar ook vlakbij een expositie was. Helaas was er niet genoeg tijd om meer te zien van de fantastische musea in Brussel. Wel hebben we nog wel wat musea op ons verlanglijstje gezet, die we zeker nog eens op een dag of misschien weer een nacht gaan bezoeken.

Museumnight Fever

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Museumnacht Delft 2016

Museumnacht Delft 2016 vonden we een groot succes. Vooral het vervoer met de pendelbus tussen de wat verdere locaties en de binnenstad was een uitkomst. Hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.

Omdat er minder locaties meededen dan voorgaande Museumnacht Delft 2016jaren, haalde dat voor ons ook meteen de stress eruit. We merkte namelijk dat als er een groot aanbod is, we ook heel veel willen zien en ervaren. Dit jaar was het aanbod nog steeds ruim voldoende, maar we gunden onszelf nu gewoon wat meer tijd. Zo genoten we in Het Prinsenhof van Theo Jansen en zijn Strandbeesten, waar de evolutie ook niet stil heeft gestaan. Ook bezochten we Historisch St. Joris, waar we meer te weten kwamen over de geschiedenis van dit eens zo grote complex voor geestesziekten.
Maar de absolute verrassing van Museumnacht Delft 2016 vonden wij Museum Paul Tetar van Elven, dit voormalig woonhuis van de Delftse schilder Paul Tetar van Elven Museumnacht Delft 2016neemt je mee in een tijdreis, even waan je je in zijn wereld en zijn eeuw. Ondanks dat Paul Tetar niet zo bekend is geworden, heeft hij toch mooie werken gemaakt. Duidelijk een schilder met oog voor details, vaak heel fotografisch weergegeven.

We sloten deze museumnacht af in de prachtige Maria van Jessekerk. Behalve de bekende openbare delen van deze mooie kerk aan de Burgwal, konden we bij uitzondering een kijkje nemen in normaal niet toegankelijke ruimtes zoals de sacristie. Hier bereiden de priester en misdienaars zich voor voor de Heilige Mis. We konden een mooie verzameling kazuifels en stola’s aanschouwen.

Conclusie: Museumnacht Delft is de moeite waard en zeker een aanrader voor een volgend jaar!

Museumnacht Delft

www.strandbeest.com

tetar.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Museumnacht Delft 2015

Museumnacht Delft 2015

Museumnacht Delft 2015Afgelopen vrijdag genoten Hans en ik van de Museumnacht Delft 2015. Vlak voor de opening een warme ontvangst door de organisatie. Daarna onder het genot van een drankje werd de definitieve route deze nacht uitgestippeld. Vorig jaar bezochten we het fantastische Royal Delft en eigenlijk zag onze planning er iets anders uit. Echter toen we erachter kwamen dat dit jaar ook de fabriek waar het Delfts blauw gemaakt en gedecoreerd wordt open zou zijn werd alles omgegooid. We zijn beide gek op keramiek en fabrieken, dus die keuze beslissing was snel gemaakt.

Eenmaal daar aangekomen, kregen we een goede uitleg van het hele proces door één van de medewerkers. Er zit best veel werk en creativiteit in dat Delftsblauwe vaasje of bordje. Het meeste wordt gemaakt van vloeibare klei, de dikte van het aardewerk wordt bepaald door de droogtijd in de mal van gips. Daarna volgt een proces van drogen, decoreren en afbakken.

Verder besloten we geen musea dit jaar te bezoeken, maar wel diverse Delftse Gallerieën waaronder ‘Kientz Kunst’, ‘Prinsenkwartier’ en ‘Galerie De Kunstkop” . Ook bezochten we Winkeltje Kouwenhoven op het Sint Agathaplein, wat altijd de moeite waard is. Door het genieten van veel kunst en fotograferen, vloog de tijd en waren helaas sommige plekken al gesloten toen waar daar aankwamen.

Maar het was weer een gezellige avond, we zijn tevreden over wat we hebben weten vast te leggen en gingen met een voldaan gevoel richting Den Haag terug. Wil je een goede impressie van Museumnacht Delft 2015? Bekijk eerst even ons verslag van 2014, dan krijg je een mooi totaalbeeld.

Museumnacht Delft Website

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Museumnacht Den Haag

Museumnacht Den Haag 2015

Museumnacht Den Haag

We hebben genoten van Museumnacht Den Haag 2015, het begon al met de geweldige Burlesque openingsshow met Sven Ratzke. Cabaretier en zanger, maar vooral een super entertainer. Het is de moeite waard om Sven zijn eigen show te gaan bekijken. Via de Hofvijver en langs de gevangenenpoort op naar het Humanity House op de Prinsegracht. Hier kan je de ervaring meemaken van een vluchteling om uiteindelijk in de fotostudio op zolder door middel van een foto een boodschap over te brengen.

In de zaal van de kelder, die wel iets weg heeft van een Zweedse sauna trad cabaretier Nabil Aoulad Ayad op. Deze Brabander met Marokkaanse roots is echt een multitalent behalve cabaretier, pianist en zanger is hij ook nog eens een geweldig beatboxer. Ik ga niet vergelijken, Nabil is uniek in zijn soort. Hou deze man in de gaten, na Museumnacht Den Haag 2015 gaan we nog veel van hem horen.

In de tuinzaal van het Gemeentemuseum was het lekker druk voor het optreden van Ellen ten Damme. Deze artistieke duizendpoot is een graag geziene gast. Van vioolspel tot Nina Hagen, zij doet het wel even. Het was een mooi en intiem optreden, waarbij veel interactie was met het publiek. De afsluiter in het Gemeentemuseum was de Band Handsome Poets.

In het Museon konden we zelf ervaren hoe het leven was in de tijd van dinosauriërs, hoe ze miljoenen jaren geleden leefden en wat ze aten. Logisch dat je als kind graag naar het Museon gaat, de uitleg en de geanimeerde modellen spreken voor zich.

Waar we onze reis tijdens Museumnacht Den Haag 2015 startte in tot warm Burlesque nachtclub omgetoverde Koninklijke Schouwburg eindigde we onze trip in een stukje industrieel erfgoed van de elektriciteitsfabriek, we keken in de opengestelde turbinehal. De optredens van de band met veel koperen blazers paste goed in het geheel.

www.museumnachtdenhaag.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Foto’s Martin (scroll naar beneden voor de foto’s van Hans)


Foto’s Hans

Rewire Festival Den Haag

Rewire Festival Den Haag 2014 (2/2)

Rewire Festival Den HaagWe mogen blij zijn met een evenement als het Rewire Festival Den Haag, een platvorm voor kunstzinnige uitingen met muziek en geluid, vaak op mooie en aparte locaties, maar altijd verrassend en veelzijdig. Vocaal, instrumentaal, akoestisch en digitaal, het Rewire festival Den Haag heeft het allemaal. In een overvolle zaal van het Prins27 theater (aka het Koorenhuis) mocht ik genieten van de adembenemende klanken van Will Samson en besloot ik daarna meteen een drankje te doen in de gezellige foyer. In een volle kleine zaal van het Paard van Troje was Fiium Shaark aan het optreden een mix van elektronische klanken in combinatie met diverse soorten van percussie. In de grote zaal trad Cabaret Contemporain op een groep van Franse geluidskunstenaars op drums, bas, gitaar en keyboard. Hier werden elementen uit klassieke muziek, pop en rock samengesmolten in een compilatie van minimal en techno. Buiten dat het showelement en de muziek echt fantastisch waren was het ook een perfect voorprogramma voor James Holden.

James Holden de schijnbaar moeilijk te boeken geluidsgenie uit Engeland, die eerder remixen maakte voor o.a Depêche Mode en Madonna is toch wel de hoofdact van Rewire Festival Den Haag 2014. James is een bescheiden Engelsman, maar een ware professor als het gaat om geluid en muziek, de perfectionist sluit zelf zijn ingewikkeld ogende apparatuur aan op het geluidssysteem van het Paard. Het is inmiddels zo druk dat ook de twee ringen van de grote zaal vol staan, het is lang geleden dat ik het zo druk heb gezien in het Paard van Troje. James zijn liveset is een streling voor het oor, met veel vernieuwende elementen. Wat een artiest, die ook vanaf de eerste klanken bijna iedereen aan het dansen krijgt. Wat een Ferran Adria is voor de culinaire wereld is James Holden toch wel voor de elektronische muziek.

Als ik nu enkele dagen later terugkijk op het Rewire Festival Den Haag 2014, dan denk ik WOW! Behalve de super acts, de top sfeer viel ons ook de gemoedelijkheid en het volwassen en zeer relaxte publiek op. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, wat je ook aan hebt, je bent hier voor de muziek. Wat heeft het Rewirefest een positieve groeispurt doorgemaakt, van een goede editie vorig jaar naar een zeer succesvolle in 2014. De lat ligt wel erg hoog voor volgend jaar, maar we zijn ervan overtuigd dat de organisatie, dat ook weer waar gaat maken. Zet 17 en 18 april 2015 maar alvast in je agenda.

Klik hier voor het verslag en foto’s van Hans Rewire Festival 2014 (1/2)

www.rewirefestival.nl 

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

 

Rewire Festival 2014

Rewire Festival 2014 (1/2)


Rewire Festival 2014Ondanks dat ik vorig jaar mezelf nog een vreemde eend in de bijt vond, besloot ik dit jaar toch naar Rewire Festival 2014 te gaan. Met mijn 69 jaar weet weinig van termen als minimal, electro en progressive.Echter ben ik wel al vele jaren een muziek en geluidsliefhebber en sta ik open voor innovatie. Vandaar dat het me leuk leek om de Ableton Live 9 + Pushworkshop bij te wonen en zo iets van het laatste nieuws op het gebied van muziek mee te krijgen, ook was ik benieuwd naar Loos en Zaal3 op het voormalige terrrein van de Haagse Electriciteitsfabriek. Een beetje jammer vond ik dat de workshop in het Engels was, maar ik heb wel genoten van de gedrevenheid van de workshopgever en de zeer gemotiveerde en leergierige ‘studenten’.


Ook het gezang van tenor Sebastian Brouwer van het  Bram Stadhouders Cantata sprak mij erg aan, het is de tweede keer in mijn leven dat ik iemand zo loepzuiver hoor zingen, heel leuk dat dit ook mogelijk is op het  Rewire Festival 2014. Voor deze fantastische zanger heb ik zelfs mijn gehoorbeschermers uitgedaan en dat gebeurd niet vaak.


En tot mijn grote vreugde merk ik dat in een jaar tijd het Rewire Festival 2014 veelzijdiger en organisatorisch professioneler geworden is. Een mooier en informatiever programmaboekje en website, betere begeleiding door medewerkers, een breder programma, meer duidelijkheid! Mijn petje af voor de organisatie van het Rewire Festival 2014


www.rewirefestival.nl


Klik op een onderstaande foto voor de diashow
Museumnacht Delft

Museumnacht Delft 2014

Museumnacht DelftAfgelopen vrijdag bezochten wij de Museumnacht Delft, het thema van deze 5e editie was ‘L Heure Bleu (het blauwe uur) wat slaat op het mystieke blauwe licht wat dagelijks net voor de schemering ontstaat en volgens vele kunstenaars het ideale licht is om mee te werken.

 

Na het ophalen van onze passe-partouts vertrokken wij voor onze eigen uitgestippelde route vanaf het Armentarium (het voormalig Legermuseum). De eerste stop was atelier Indrukwekkend, waar workshops gegeven worden op het gebied van o.a. zeefdruk op textiel en papier. Daarna door op de fiets in de stromende regen naar Royal Delft De Porceleyne Fles, waar we getuige waren van het beschilderen van een Delfsblauwe vaas. Als sinds 1653 wordt dit ambacht hier uitgeoefend. Behalve de bekende serviezen en tegels, komt hier ook veel prachtig bouwkeramiek vandaan, waarvan elementen o.a. gebruikt zijn in het Haagse Vredespaleis en Zwembad de Regentes. Van heel oud vertrokken wij naar het Science Centre Delft, onderdeel van de Technische Universiteit, waar de nieuwste uitvindingen worden gedaan op het gebied van techniek en wetenschap. Hier werden o.a. uitvindingen gedaan als de stormparaplu Senz, de Solarauto en de ambulancedrone die binnenkort gepresenteerd wordt. In de aangrenzende Botanische tuin bekeken we een tentoonstelling van fluorschilderijen, die oplichten door blacklight, daarnaast gaven de verlichtte kassen een sprookjesachtig effect.

 

Terug in de binnenstad waren we vooral van plan om nieuwe kunst en kunstenaars te ontdekken, onze tocht hiernaar startte in Galerie de Zaal. Hier aan de Koornmarkt was toegepaste kunst te zien in o.a. decoratieve lampen van gaas en keramiek beschilderd door middel van een pendel. Interactiever was Kadmium in dezelfde straat, waar kunstenaars tekende, knipkunst te zien was tussen keramische maskers, schilderijen en foto’s. Daarnaast konden de bezoekers hun eigen blauwe kunstwerk maken, ook wij namen hier actief aan deel. Maar de nacht vloog voorbij, dus lieten we de kwasten liggen en gingen we verder met ons laatste deel van de route. In huis Kinisis bekeken we de foto expositie van diverse fotografen die zowel portretten hadden gefotografeerd als een poolexpeditie.

 

Als afsluiter van Museumnacht Delft kozen wij Gereedschapsmuseum Mensert, opgezet door de eigenaar van het gelijknamige aannemersbedrijf en gevestigd in het gebouw van de laatste Delftse Bierbrouwerij. Vooraf konden we ons niet echt een voorstelling maken van dit museum, maar wat een grote en geweldige collectie. Beitels, schaven, meetinstrumenten, zagen, machines, schildersgereedschap, kleurenwaaiers, teveel om nog even in het resterende uur te zien, maar zeker een goede reden om nog eens terug te komen. Het Gereedschapsmuseum in de Drie Akersstraat 9 is iedere eerste zaterdag van de maand geopend en de entree is slechts € 2,-

 

Onze conclusie is dat Museumnacht Delft, Delft van zijn veelzijdigste kant heeft laten zien. Van oude ambachten tot nieuwe technologie en van grootmeesters tot kunststudenten. Daarnaast waren de interactieve elementen zoals zelf zeefdrukken, aan de slag met technologie en zelf een kunstwerk maken een mooie toevoeging aan het geheel. Museumnacht Delft is zeker een tip voor een volgend jaar.

 

Klik hier voor Serie 1 (Martin Simonis)

Klik hier voor Serie 2 (Hans Simonis)