Nieuws

Nieuw Centraal station Den Haag

IMG_1435Nieuw Centraal station Den Haag

Nieuw Centraal station Den Haag geeft het gevoel van veilig en geborgenheid, vooral met het licht en zijn lijnenspel, en dat was nu juist het idee van deze verbouwing wat bij de opening 1 februari 2016 goed te zien was. Als 70 jarigen kan ik me goed herinneren hoe ik over de Binckhorstlaan liep waar de weg een steenkool pad was deze weg kwam uit in de Lekstraat met veel kleine en leuke werkplaatsjes, en een grote gezellige volksbuurt erom heen zo liep je langs het gebouw van de wegenbelasting en de grote fietsenstalling voorbij Louwman importeur van Amerikaanse auto’s tot de Rijnstraat naar het Staatsspoor waar de grote overkapping opdoemde en binnen de perron’s tochtig waren . Er werd besloten dit station af te breken en er een groot betonblok met gaten voor in de plaats te laten komen, wat ik zelf het lelijkste station van Nederland vond. Maar de afgelopen jaren ook al met de bouw van Nieuw Babylon heeft deze betonen doos  een facelift gekregen met licht roltrappen en veel o v comfort snelheid en klantvriendelijkheid , zo is het lelijke eendje een grote mooie ooievaar geworden waarvandaan je overal vliegensvlug kan komen. Bedankt Nederlandse Spoorwegen bedankt Den Haag. Klik op een fotootje voor de diashow 

Forze H2 racen met alleen water

IMG_0188

Forze H2 racen met alleen water uit de uitlaat!

Racen op milieuvriendelijke brandstoffen is hot. Nederland is een vooruitstrevend land als het om de ontwikkeling van deze technologie gaat. Daarnaast staan we vooraan als het gaat om presteren in de internationale studenten race-competities. Hoog tijd voor tuning-gids.nl, de grootste tuningsite van de Benelux, om het Forze team te gaan volgen.

Op schone wijze racen

Ook wij van Tuning gids zijn ons bewust van de gevolgen van het verbruik van fossiele brandstoffen. Ten eerste zorgt het voor een klimaatverandering in de wereld en ten tweede raken ze zo langzamerhand steeds schaarser. Er zijn vele manieren ontwikkelt die in de nabije toekomst hopelijk winstgevend zullen worden. Denk hierbij aan rijden op elektriciteit, zonne-energie of een hybride oplossing.

Een andere populaire optie is het gebruik van waterstof. Het Formula Zero Team Delft (Forze), studenten van de Technische Universiteit Delft, ontwikkelen elk jaar een race-auto op waterstof. Via een brandstofcel systeem wordt waterstof uit de tanks en zuurstof uit de lucht omgezet in elektriciteit en water. De elektriciteit die wordt opgewekt in dit process, wordt gebruikt om te racen. Sinds 2007 heeft Forze zes race-auto’s gebouwd waarmee geraced is in verschillende internationale competities.

Multidisciplinair team

Het team bestaat uit maar liefst 70 studenten van de TU Delft. Er komt nog heel wat bij kijken.

Zo moet waterstof onder hoge druk worden opgeslagen om genoeg energie mee te nemen tijdens het racen. Daarnaast moet het systeem op een zo efficiënt mogelijke manier elektriciteit opwekken om de motoren aan te drijven. Een voordeel is dat het water dat vrijkomt de remschijven direct kan koelen. Het maken van een auto bestaat dan ook uit vele facetten:

• er doen 70 studenten van 10 verschillende opleidingen mee aan het project;
• ze zijn afkomstig uit 15 verschillende landen;
• de realisering van de auto duurt minstens een jaar.

Wereldrecord

Niet alleen is waterstof een belangrijke factor voor de toekomst, ook hebben de auto’s van Forze al belangrijke overwinningen behaald in de Formula Zero en de Formula Student. Daarnaast hebben ze het wereldrecord verbroken voor een achtste mijl met een auto die wordt aangedreven door een brandstofcel. Het allernieuwste type kan maar liefst 220 km/u en weegt slechts 880 kilogram. Het is tevens de allereerste fullscale H2-racer in de wereld. Er komt dus alleen maar water uit de uitlaat.

Wij volgen Forze op de voet

We gaan jullie allen binnenkort op de hoogte houden van alle ontwikkelingen van dit geweldige team. Van nieuwe prototypes, tot uitslagen en van onthullingen tot aan videoblogs. Via de sociale media en onze site kun je dit nu allemaal in de gaten houden. Kijk ook eens op hun Facebook pagina:https://www.facebook.com/ForzeDelft

l

 

Bron bericht Forze TU Delft 

Werkzaamheden Haagweg gestart

IMG_1489 IMG_1492 IMG_1504 IMG_1509 IMG_1517 IMG_1519Werkzaamheden Haagweg gestart

Werkzaamheden Haagweg gestart de gemeente Rijswijk wil de leefbaarheid van de Haagweg verbeteren. Om dat te bereiken wordt de Haagweg anders ingericht. Hiervoor wordt het hele straatprofiel van gevel tot gevel aangepakt. Het ontwerp is ontstaan uit de integrale aanpak van de projecten Verbetering Leefbaarheid Haagweg en de aanpassing van Tramlijn 15 in het kader van Netwerk Randstadrail. Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met het Omgevingsteam Haagweg, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de HTM.  Bron

Binckhorst in 2014 op de schop

Binckhorst in 2014 op de schop voor Rotterdamsebaan

 Het werk Binckhorst op de schop voor de Rotterdamsebaan wordt de komende maanden steeds zichtbaarder in de Binckhorst. Vanaf mei tot ongeveer oktober wordt langs de Binckhorstlaan de riolering vernieuwd en tegelijkertijd kabels en leidingen verlegd. Vanaf juni wordt er ook gewerkt aan de Regulusweg. De werkzaamheden zullen weinig hinder veroorzaken voor het doorgaand verkeer.

Om de start van de voorbereidende werkzaamheden voor de Rotterdamsebaan te markeren, openden verkeerswethouders Peter Smit (Den Haag), Peter van Ostaijen (Leidschendam-Voorburg) en Dick Jense (Rijswijk) donderdag 13 maart de nieuwe locatie van lunchroom De Lunchboxx. De Lunchboxx was een van de eerste bedrijven die begin dit jaar verhuisde vanwege het werk voor de Rotterdamsebaan. Inmiddels hebben zij een nieuw onderkomen gevonden in de Binckhorsthof, het voormalig defensiecomplex aan de Binckhorstlaan waarin ook MOOOV gevestigd

Binckhorstlaan

Vanaf mei tot ongeveer oktober wordt er gewerkt langs de Binckhorstlaan. De riolering wordt vernieuwd en tegelijkertijd worden kabels en leidingen verlegd. Op die manier hoeft de straat maar een keer open en wordt de overlast voor ondernemers langs de Binckhorstlaan beperkt. Waar nodig worden tijdelijke maatregelen genomen, om te zorgen dat bedrijven bereikbaar blijven. Het doorgaand verkeer zal weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden, omdat er geen wegen worden afgesloten.

Regulusweg

Vanaf juni tot oktober wordt er gewerkt aan de Regulusweg. De bomen langs de Regulusweg worden gekapt en het fietspad verlegd. Dit is nodig om ook hier kabels en leidingen te kunnen verleggen. Ook hier geldt dat het doorgaand verkeer nauwelijks hinder zal ondervinden van de werkzaamheden. Tijdens het werk zullen er tijdelijk minder parkeerplekken langs de Regulusweg beschikbaar zijn. Bron Bericht 

Klik op een fotootje voor de diashow

500 likes actie

Vind ons leuk en win!

vind ons leuk en winVind fotovaak.nl leuk op facebook en maak kans op mooie prijzen!

Neem je de moeite ons ‘leuk te vinden’ op Facebook (www.facebook.com/fotovaak)
dan doen we graag iets terug samen met onze sponsors:
Happy Copy Kopieer- & Printservice – Den Haag
Xsie Juweliers & ByouX – ’s Gravenzande en Monster
Giorgio, Ristorante & Pizzeria, Restaurant – Den Haag

Bij elke 500e like op onze facebookpagina VERLOTEN wij onder onze likers een prijs! Meer weten over deze vind ons leuk en win actie?

Klik hier 

De Bandsessies

140218 01_lokaalvredebreuk_bandsessiesDe Bandsessies biedt voor muzikale bewoners en cliënten binnen de Stichting Anton Constandse de mogelijkheid om muziek te maken in een bandvorm. De eerste cd van de Bandsessies was zo’n succes dat de Stichting Anton Constandse heeft besloten nog meer exemplaren bij te laten maken. Intussen is de voorbereiding voor een gloednieuwe, tweede cd in volle gang.

In de zomer van 2013 hebben de Bandsessies in de studio van Popschool Leiden hun eerste cd opgenomen. Van alle bandjes en acts staan een of meer nummers op de cd: The Tuesdays, Bad Weather, The Electric Ants, Rocky Roy, Rolf Verrast, Chromemium & Klopox en Hetero Julio & The Gogetters. Het zijn allemaal eigen nummers, plus eigen werk dat tijdens het ‘Eigen Wijs’-project in 2012 is gemaakt. Ook staat er een video op die tijdens de studio-opname is geschoten, met een korte uitleg over de Bandsessies en Rolf Verrast en Julio aan het woord. Deze eerste cd werd in een oplage van honderd exemplaren uitgebracht en bij de presentatie deze zomer in Beachclub Bora Bora was de hele oplage in één klap uitverkocht.

De mensen achter de Bandsessies zijn: Tjebbe Borggreve, Martijn Schaepman en Martin Pakvis. Als je belangstelling hebt voor de cd, stuur dan een mailtje naarinfo@stichtingantonconstandse.nl. Je kunt de nummers ook beluisteren op https://soundcloud.com/band-sessies.

Dus voor mij was het weer zo ver Bandsessies had een optreden in Lokaal Vredebreuk op 18 Februari 2014 een prachtige avond, het was muziek wat de klok sloeg en er stonden niet zomaar de minste artiesten op het podium van de tofste muziekkelder van Den Haag de muzikanten vertolkte hun muziek met volle overtuiging zo moet het als je er voor gaat, bravo ook voor de band begeleiders de avond was zo voorbij met al die muziek. Klik op een fotootje voor de diashow 

Carillon Vredespaleis

13100112_klokvredespaleisCarillon Vredespaleis

 

Vredespaleis

Hoewel het Vredespaleis twee torens heeft, beschikte het aanvankelijk niet over speelklokken. Mogelijke oorzaak is geweest dat zowel de Amerikaanse financier Andrew Carnegie als de Franse architect Louis M. Cordonnier onbekend waren met deze cultuurvorm. Bovendien moest in de kosten van gebouw en monumentale tuin sterk worden gesneden, omdat het beschikbaar gestelde budget ontoereikend was.
In de situatie is verandering gebracht door particulier initiatief, gebundeld in de Stichting Carillon Den Haag. Deze kon met behulp van nationale en internationale donaties een beiaard met 37 klokken aanschaffen die in 1994 werd geplaatst. In de jaren tot 2000 werden tien basklokken toegevoegd. Deze werden aansluitend op het profiel van de oudere klokken gegoten en geïnstalleerd door de inmiddels Koninklijke Eijsbouts te Asten.

Het spel werd in het smalle torendeel geplaatst, achter de zogenaamde ‘galmgaten’. Daar bevindt zich tevens de door Zwitserland geschonken uur- en half uurklok. Boven deze klokken werd een extra vloer gelegd waardoor een ruimte ontstond om het nieuwe klavier te kunnen plaatsen.

Es klinkt als fis
Het instrument is ‘transponerend’ – afwijkend van de beide andere Haagse instrumenten. Dat wil zeggen dat de laagste toets in dít klavier – de c – is aangesloten aan een klok die een andere toon geeft. In dit geval is de c-toets gekoppeld aan de grootste klok, die de toon es¹ geeft. De ten gehore gebrachte muziek klinkt dus automatisch een kleine terts hoger dan de genoteerde muziek. Ruimtegebrek, een reeds aanwezige en goed bruikbare grote klok als basis van het spel of ontoereikende financiële middelen zijn vaak de aanleiding tot het plaatsen van een transponerende klokkenreeks.

Alleen voor concerten
Omdat het spel van het Vredespaleis geen functie heeft voor de openbare tijdsaanduiding is het louter een concertbeiaard. Bij het gereedkomen ervan is de eigendom in 2000 overgedragen aan de Carnegiestichting, de eigenaresse van het Vredespaleis. De Stichting Carillon Den Haag zorgt voor het functioneren van het instrument. Ter gelegenheid van het 100 jarige bestaan is het carillon uitgebreid met een lage es-s klok

Plaquette  Bron   www.stichtingcarillondenhaag.nl/vredespaleiscarillon  Foto’s Hans Simonis Klik op een fotootje voor de diashow   

Vuurwerk Lekkerknallen.nl

Lekkerknallen Vuurwerk
Deze foto’s heb ik vorig jaar gemaakt tijdens een vuurwerkdemonstratie bij lekkerknallen.nl Vuurwerk op de Goudriaankade 14 in Den Haag. Al sinds 1997 verkoopt Happy Copy het mooiste en beste vuurwerk. Vandaag (26 december) is de laatste kans om een bestelling via de webshop te plaatsen, dus profiteer nog even van kortingen tot wel 30%! De ‘losse’ verkoop start overmorgen (zaterdag 28 december) vanaf 8.00 uur. Al het vuurwerk is erg mooi, maar de mooiste effecten als fotograaf vind ik: Marakatu Mine, Dragsters, Breakdown, Full Metal Assault, Stars over Paris, Overload, Black Dragon Box en Sniper…

Festiviteiten 100 jaar vredespaleis

130921_09_festiviteiten_100jaar_vredespaleis_haagatletiekFestiviteiten 100 jaar Vredespaleis.

Festiviteiten 100 jaar Vredespaleis er is in dit afgelopen jaar heel wat gebeurt in een grote straal rond het Vredespaleis. En ook niet te vergeten dat een van de grootste atletiek verenigingen van Nederland Haagatletiek dit jaar zijn 100 jarig bestaan viert. Ik ga proberen deze festiviteiten in vier fotoalbums weer te geven in de komende weken. Hier alvast een kleine impressie.

Klik op een fotootje voor de diashow        Â