Atletiek

Dit is ook Den Haag

Dit is ook Den Haag is in deze stad door de jaren heen heel wat te doen geweest. Zoals het jaar begint met de nieuwjaarsduik in Scheveningen. Voorjaars evenementen. De van oudsher de Duinenmars. De CPC wat de grootste hardloop wedstrijd van Den Haag is. En dan ook nog een paar keer een echte marathon in deze stad. Ieder jaar in maart beginnen de ritten met de mooie museum trams door Den haag waar veel mensen van genieten. Er zijn veel evenementen in Den Haag. Ik ga er toch nog wat noemen. Beatstad Den Haag was een van de grootste publieks trekkers maar is er niet meer. En dan Parkpop wat altijd in het Zuiderpark hoorde maar nu naar het Malieveld verplaats is. Jazz in de gracht met veel drukte langs de grachten. Het vuurwerkfestival met verschillende dagen veel soorten vuurwerk. De mooie wielerronde van het Statenkwartier. Museumnacht is een mooie wandelroute van museum naar museum met onderweg hier en daar een drankje.Een van de leukste dingen waar ik een fotosessie van heb gemaakt is toch wel de de generale repetitie voor prinsjesdag met paard en ruiters op het strand van Scheveningen. Ook door gewoon dingen in Den Haag te fotograferen laat ik zien dat deze stad leeft. Klik op een foto voor de diashow.

KLM Urban trail Den Haag

KLM Urban trail Den Haag. KLM streeft er al jaren naar om een mix te maken van genieten en in beweging zijn. Om mensen in beweging te krijgen moet je een goede campagne voeren en dat heeft de KLM gedaan. Uitgesmeerd over een heel seizoen hebben dertien steden in Nederland een trail. KLM laat inwoners van deze steden zien wat de inwoners zelf niet zien. Het motto is bewegen en genieten. Zondag 7 juli was mijn eigen Den Haag aan de beurt mooi om hier een leuke foto reportage van te maken. Met zo’n drie en half duizend mensen was de start bij de mooie Hofvijver van Den Haag en tevens het eerste historisch punt van de trail. Er werd in kleine groepjes gestart zo kon iedereen rustig om zich heen kijken. Ik als fotograaf heb het best naar mijn zin gehad,Langs de Hofvijver, Binnenhof, Mauritshuis, Buitenhof,Pathé Buitenhof,Gevangenpoort,Passage, Bijenkorf,Wagenstraat,Nieuwe kerk, Muzenplein,universiteit Leiden, Den Haag centraal. 

City Walk Den Haag

J.l zaterdag 5 mei heeft de de tweede City Walk Den Haag plaats gevonden. De organisatie met de vele vrijwilligers hebben er een kunststukje van gemaakt ,met een dag vol zeldzaam mooi weer door de wandelaars bekende en onbekende stukjes van Den Haag te laten zien. Deze walk steunt tevens een goed doel van de stichting P.H.A dit geld gaat gebruikt worden voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek. De start met verschillende starttijden van de 25-17.5-en 10 km starten vanuit de Lutherse kerk aan de Lutherse burgwal in het centrum van Den Haag.Door deze wandelingen een feestelijk kleurrijk tintje te geven werd om tien uur de tien km gestart vanaf de preekstoel met Haags icoon Fred Zuiderwijk door het Haags volkslied te zingen De finish was op het malieveld de wandelaars hadden hun doel bereikt, het mooiste van deze dag was wel de aankomst van de estafettelopers vanuit Wageningen vanaf Hotel de wereld  met de vuurfakkel die werd overhandigd aan wethouder Karsten Klein die hiermee de vredesvlam ontstak het bevrijdingsfestival was geopend. Iedereen  kon er genieten van vele optredens van bekende artiesten.  

Haag atletiek op weg naar het NK

Haag atletiek op weg naar het NK

100 jaar Haagatletiek. In 1913 besluit een aantal sportieve Hagenaars de atletiekvereniging ‘Vlug en Lenig’ op te richten. Twee van hen, de gebroeders Van Rappard, hebben een tante die op 24 januari jarig is. Ze stellen voor de oprichtingsdatum daarop te bepalen en aldus geschiedde. Door een fusie met de in 1922 opgerichte ‘ De Trekvogels’ werd de naam uitgebreid tot ‘Vlug en Lenig / De Trekvogels Combinatie’. Na nog een paar kleinere fusies en toevoegingen in de naam heeft begin 1991 de fusie met ‘Olympia “48’ tot de huidige naam HAAG Atletiek geleid. HAAG Atletiek is in 100 jaar uitgegroeid tot de grootste atletiekvereniging van Den Haag, is met 1.500 leden. In 2015 en 2016 is wonnen de mannen van HAAG Atletiek het Nederlands Kampioenschap voor teams. Bij de prijsuitreiking beloofde wethouder van sportzaken Rabin Baldewsingh de Nk naar Den Haag te halen en dat is gelukt. Op 20 mei is het zover aan de Laan van Poot. 

 

Stadsspelen Stationsbuurt Den Haag

Stadsspelen Stationsbuurt Den Haag

Stadsspelen Stationsbuurt Den Haag. Op 10 mei was door een zon overgoten Oranjeplein veel te doen. De stadsspelen waren begonnen waar buurtbewoners jong en ouder zich van hun sportieve kan hebben laten zien, met tennis,skate,basketbal,boksen. Ook was er tijd voor veel creatieve dingen te doen. Er was een gezondheidsmarkt waar je uitleg kreeg over voeding en bewegen, er waren therapeuten uit de stationsbuurt die uitleg over behandelwijzen van lichamelijke klachten konden geven.

Klik op een fotootje voor de diashow.

Lol op de dinsdag ochtend training

IMG_0965Lol op de dinsdag ochtend training

Lol op de dinsdag ochtend training met zo’n 35 lopers valt er wel heel wat te beleven tijdens de training. Het begint al met het opwarm parcours oftewel lenigheid voor sporters wat gezucht en gesteun met zich meebrengt. Na dit parcours gaan de remmen los net of je lopers uitlaat wat hebben ze het naar hun zin en ik als trainer zie  alleen maar lachende gezichten. En dan de hulptrainers waar ik heel veel steun aan heb, en de opmerkingen onderweg. Maar het leukste is het eten na de training met heel wat gesprekken op hoog niveau. Een mooi onderdeel van de grootste atletiekvereniging van Den Haag Haagatletiek. 

Den Haag NN Urban Trail.

Den Haag N N Urban Trail

Den Haag NN Urban Trail na de CPC Vredesloop Haagse marathon Laan van Meerdervoortloop heeft Den Haag er weer een nieuw loopevenement bij, de Den Haag NN Urban Trail. De Urban Trail is bij de Haagse sportverenigingen door de organisatie van deze loop aardig gepromoot door hoofd sponsors Nationale Nederlanden en AD. partners Den Haag en Stichting Binnenstad Den Haag   en meerdere sponsoren en niet te vergeten de vrijwilligers die zich hebben ingezet om deze loop in Den Haag te laten plaats vinden.

Voor de eerste keer dat de loop gehouden werd was de opkomst groot zo’n drieduizend lopers hadden zich ingeschreven voor deelnamen aan de loop. De Trail kan je niet vergelijken met een hardloopwedstrijd met tijd registratie maar meer als in beweging zijn is het idee achter de trail waar je mensen mee motiveert door mee te doen. Op zondag 3 juli was het dan zo ver het was lopers feest rond het stadhuis van Den Haag waar gestart werd in tijd gedeeltes. Het leuke van de loop is dat je hardloopt of wandelt door plaatsen en gebouwen waar je normaal genomen niet door hardloopt . Als fotograaf wilde ik dit gebeuren ook eens meemaken ik had een kleine handicap ik was op de fiets dus het begin was al slecht als fietser. Toch het leukste vond ik de schouwburg en het slechte de trappen op  met de fiets op mijn nek.   

 Klik op een fotootje

Randstad 50 Plus Power

160525029_Powerplus_runRandstad 50 Plus Power

Randstad 50 Plus Power Randstad uitzendbureau heeft afgelopen woensdag 25 mei een power run  van vijf kilometer gehouden met veel succes en aardig wat sterke 50 plussers  het was een groot feest, alleen al dat langs de mooie Hofvijver van Den Haag gestart werd de warming up was alleen al leuk om te zien .De start werd even geoefend met als leider John de Wolf . Het echte startschot klonk en de loper gingen een stukje door het Haagse bos en van daaruit naar de Grote Marktstraat waar de finish voor de deur van Randstad was de lopers en vrienden werden onthaald op broodjes en een drankje om wat over werk en natuurlijk de loop te praten ik heb als 70 plusser veel gezellige mensen ontmoet die ik heb mogen fotograferen.

Werkloosheid onder 50 plus is op dit moment het grootste arbeidsmarktprobleem van Nederland. Ongeveer 40 % van alle langdurig werklozen is ouder dan 50 jaar. Omdat we dit probleem graag aan willen pakken heeft Randstad het Plus POWER programma in het leven geroepen.

Met het landelijke Plus POWER programma geeft Randstad deze kansrijke en getalenteerde groep mensen een podium, door bestaande vooroordelen weg te nemen, de pluspunten van 50-plussers te benadrukken en hen te faciliteren in de zoektocht naar werk.

We luiden de start van het programma in met een Plus POWER run van 5 kilometer, op 25 mei in Den Haag. Op die dag lopen 50-plussers, ambassadeurs, werkgevers en werkzoekenden, zij aan zij. Via de run geven we jarenlange ervaring, kennis en kunde een gezicht via de lopers. De deelnemers staan symbool voor de mensen die staan te trappelen om de arbeidsmarkt een boost te geven.

We zijn nog steeds op zoek naar fitte 50 plussers die met ons mee willen lopen tijdens deze vijf kilometer lange +POWER run, op woensdag 25 mei in Den Haag. Ik hoop dat er leden zijn binnen jullie vereniging in Leiden die het leuk zouden vinden om te laten zien dat 50 plussers zeker wel fit en energiek zijn. Bron Leiden atletiek  Klik op een fotootje voor de diashow 

Bevrijdingsvuur estafette

000000013Liberty_Tour_Prinses_Irene_BrigadeElk jaar wordt in de nacht van 4 op 5 mei over een afstand van 135 kilometer de bevrijdingsvuur estafette vanuit Wageningen naar Den Haag gelopen door acht atleten van de Den Haag Marathon.

Dit jaar start een nieuwe traditie: ter gelegenheid van de viering van 75 jaar Garderegiment Fuseliers Prinses Irene zullen de lopers dezelfde route afleggen als de Irene Brigade in mei 1945. De brigade bevrijdde destijds Den Haag van de Duitse bezetters De Liberty Tour start in Woerden en gaat vandaar langs Bodegraven, Alphen a/d Rijn, Zoeterwoude-Rijndijk, Leiden, Voorschoten, Wassenaar om te eindigen in Den Haag.

De lopers worden onderweg vergezeld door historische en moderne defensievoertuigen. Met het vuur dat de atleten meenemen uit Wageningen wordt op het Bevrijdingsfestival op het Malieveld het vuur van de vrijheid aangestoken waarmee het festival officieel wordt geopend. Bron

Een stukje gefietst langs de route van de Liberty tour 2016 in Wassenaar waar de stoet onder luit applaudisserende mensen die langs de weg stonden, zijn weg  vervolgde naar het bevrijdingsfestival op het Malieveld  in Den Haag.Het vuur wat was mee genomen uit Wageningen en goed verzorgd werd door Haagse atleten in een estaffette loop  werd gebruikt op het Malieveld in Den Haag waarmee het bevrijdingsvuur werd ontstoken om het bevrijdingsfestival  feestelijk te openen Klik op een fotootje voor de diashow 

City Pier City 2016

City Pier City 2016

160306_272a_citypiercity_fotovaak_malloryCity Pier City 2016 was weer een groot sportief spektakel, zoals gebruikelijk maakte ik weer op de drie plaatsen foto’s bij de 21 KM halve Marathon omdat mijn vader, en oprichter van fotovaak Hans Simonis voor de 35e keer deelnemer is. Ondanks dat hij de voorliggende weken goed getraind had, kreeg hij op het laatste moment een knieblessure en griep. Maar na een paar dagen rustig aan doen verscheen hij toch aan de start in de tweede golf. Ook handig was dit jaar dat hij en alle andere atleten het hele parcours te volgen waren via een app voor de smartphone. Makkelijk dat je dan precies weet als fotograaf wanneer je waar klaar moet staan. Het eerste treffen was op de Loosduinse weg, waar ik na de kopgroep was blijven wachten om hem te fotograferen, daarna zoals gebruikelijk op de Segbroeklaan en uiteindelijk op de Zuidhollandlaan bij het Provinciehuis. 
Het fotograferen van de atleten bij de City Pier City 2016 viel door de Maartse buien niet mee, regen, hagel, natte sneeuw en felle zon. Niet erg praktisch als je als fotograaf een bepaalde instelling wil vasthouden, maar uiteindelijk ben ik toch tevreden over de foto’s. Ook Mallory maakte deze keer op de eerder genoemde plaatsen foto’s en deze zijn ook geslaagd en toegevoegd aan de serie. Daarnaast maakten we foto’s van atleten van o.a. Haag Atletiek, The Hague Road Runners, Sparta, Loopgroep Zeeland, Cifla Nijmegen, Koplopers Delft, Rotterdam Atletiek, Phanos, Leiden Atletiek, Illion, Zoetermeer Roadrunners, Hellas, Av ‘40 en verder uit heel het land en ver daarbuiten.Uiteindelijk finishte Hans met een eindtijd van 2.08.49, wat gezien de eerder genoemde ongemakken toch boven verwachting was.
Klik op een onderstaande foto voor de diashow