Over Hans

collagefotovaakOver mezelf praat ik niet graag, maar laat ik toch eens een poging wagen mijn beknopte biografie neer te zetten.

Geboren en getogen in de Haagse Molenwijk met twee broers en drie zussen. Mijn vader werkte bij de Studebaker garage in Voorburg en mijn moeder was hulp in de huishouding. Na mijn technische school te hebben afgemaakt heb ik gewerkt als auto-elektricien bij diverse garagebedrijven. Ik trouwde en we kregen drie kinderen.

Vaak was het druk op mijn werk en ik vond in atletiek een uitlaatklep, hier ben ik zo serieus mee aan de slag gegaan dat ik behalve vele kleine hardloopwedstrijden en halve marathons, ook tientallen marathons heb gelopen en zelfs acht keer een supermarathon van 61 km. Tegenwoordig ben ik trainer bij Haag Atletiek op de Laan van Poot.

De laatste jaren werkte ik met veel plezier als Heftruck elektricien / Electromotor Revisie bij Crepa Engineering in Rijswijk, vaak maakte ik foto’s van situatie’s en onderdelen die gebruikt werden in het administratieve traject. Nadat ik met pensioen ging besloot ik met fotografie aan de slag te blijven en een goede camera te kiezen.

Mijn zoon was toen partyfotograaf en hij vroeg me af en toe mee te gaan om wat te oefenen. Op een gegeven moment vroeg hij me mee en al snel kwam ik regelmatig als fotograaf over de vloer bij de Haagse Horeca. Ook maakte ik foto’s op evenementen zoals: Beatstad, Jazz’n de Gracht en de Tong Tong fair (voorheen Pasar Malam Basar)

Omdat ik toch liever een eigen site wilde hebben waar ik een breder aanbod kan publiceren besloot ik ‘Fotovaak.nl’ op te starten. Een eigen fotoblog en met hulp van diverse personen is dit gelukt.

Waarom ‘Fotovaak.nl’?
Ik maak bijna dagelijks foto’s van de mooiste plekken in voornamelijk de regio Den Haag, deze wil ik graag delen met de wereld. Vaak laten zien hoe mooi ons land eigenlijk is en dan niet alleen de bekende plaatsen, maar eigenlijk alles waar ik van denk dat het met de wereld gedeeld moet worden.

Hans Simonis