Over Hans

Over mezelf praat ik niet graag, maar laat ik toch eens een poging wagen mijn beknopte biografie neer te zetten.

Ik ben geboren en getogen in de Haagse Molenwijk met twee broers en drie zussen. Mijn vader werkte bij de Studebaker garage in Voorburg en mijn moeder was hulp in de huishouding. Na mijn technische school te hebben afgemaakt heb ik gewerkt als auto-elektricien bij diverse garagebedrijven. Ik trouwde en we kregen drie kinderen.

Vaak was het druk op mijn werk en ik vond in hardlopen een uitlaatklep! Hier ben ik serieus mee aan de slag gegaan en ik heb vele kleine hardloopwedstrijden (5 en 10 km) en halve marathons (21 km) gelopen. Daarnaast ook tientallen marathons (42,95 km) in Nederland heb gelopen en zelfs acht keer een supermarathon (61 km). Tegenwoordig ben ik trainer op dinsdagochtend bij Haag Atletiek op de Laan van Poot.

De laatste jaren werkte ik met veel plezier als Heftruck elektricien / Electromotor Revisie bij Crepa Engineering in Rijswijk, vaak maakte ik foto's van situatie's en onderdelen die gebruikt werden in het administratieve natraject. Nadat ik met pensioen ging besloot ik meer metĀ  fotografie te gaan doen en een goede digitale camera te kiezen.

hans-fotograaf-oprichter-fotovaak-02
hans-fotograaf-oprichter-fotovaak-01

Mijn zoon Martin was toen partyfotograaf bij Stichting Party-Mania en hij vroeg me af en toe mee te gaan om wat te oefenen.Ineens kwam deze pensionado regelmatig als fotograaf over de vloer bij de Haagse Horeca. Ook maakte ik dankzij de persaanvragen van Richard Kanters foto's op grote evenementen zoals: Beatstad, Parkpop, Jazz'n de Gracht en de Tong Tong fair. Kan je het je voorstellen dat ik als klein mannetje met een grote camera in een persvak voor een podium stond.

Omdat ik toch liever een eigen site wilde hebben waar ik een breder aanbod kan publiceren besloot ik 'Fotovaak.nl' op te starten. Een eigen fotoblog en met hulp van diverse personen is dit gelukt. Inmiddels doen we onze eigen persaanvragen en hebben we al veel foto's gemaakt op leuke Haagse evenementen zoals: Museumnacht, Vlaggetjesdag, De Intocht van Sinterklaas, Foodtruckfestival TREK, etc.

Nu ben ik al geen prater en ik was ook nooit een schrijver. Maar mijn kinderen zeiden terecht: 'Als je een eigen fotoblog wil, dan moet je echt ook zelf de verhaaltjes schrijven' Anders kan je je foto's net zo goed in een album op facebook zetten. Gelukkig weet ik inmiddels goed met computers om te gaan en termen zoals knippen en plakken. En niet alleen schrijf ik zelf mijn verhaaltjes, maar ook plaats ik ze helemaal zelfstandig met foto's en linkjes.

Hans Simonis

Waarom 'Fotovaak.nl'?
Eigenlijk is het heel simpel. Ik maak vaak, eigenlijk bijna dagelijks foto's van de mooiste plekken. Voornamelijk in de regio Den Haag. En deze wil ik graag delen met de wereld. Vaak laten zien hoe mooi ons land eigenlijk is en dan niet alleen de bekende plaatsen, maar eigenlijk alles waar ik van denk dat het met de wereld gedeeld moet worden.

hans-biografie-fotograaf-oprichter-fotovaak
hans-biografie-fotograaf-oprichter-fotovaak-eiffeltoren-parijs
hans-biografie-fotograaf-oprichter-fotovaak-city-pier-city
hans-biografie-fotograaf-oprichter-fotovaak-beatstad-podium
hans-biografie-fotograaf-oprichter-fotovaak-eiffeltoren-parijs
hans-biografie-fotograaf-oprichter-fotovaak-montparnasse-parijs