Over Martin

Martin Simonis Zomer 2012

Over Martin Simonis

In tegenstelling tot mijn vader Hans, praat ik makkelijk over mezelf ūüėČ Na een tijdperk met analoge camera’s en veel rolletjes van 36 opname’s startte ik in 2001 met digitale fotografie.

Na een afgeronde horeca-opleiding aangevuld met een slagerij en brood/banket opleiding, heb ik diverse jaren gewerkt in de horeca, catering en instellingskeuken. Als kok in onder andere in Duinrell, De Schulpwei, het Nederlands Congresgebouw (nu World Forum Theater), Les Escallier, Amsterdamse Golfclub, Rijswijkse Golfclub, Konmar Lunchroom Elandstraat, Wassenaarse Golfclub Rozenstein, Wijndaelercentrum, Swaenesteijn, Lozerhof, Bedrijfsrestaurants van KPN UniSource, Post EKP en Hoofdkantoor Postkantoren BV.

In 1997 besloot ik van mijn hobby, mijn beroep te maken en liet me omscholen tot Grafisch Vormgever en ging werken bij Happy Copy, kopie√ęr- & printservice. Als ontwerper maak ik van alles van visitekaartje tot billboard, van bedrukte pen tot beletterde vrachtauto. Maar ook¬†logo-ontwerp, huisstijlen, flyers, menukaarten, vuurwerkfolders, graphics voor website’s, ontwerpen voor textieldruk en het opzetten grafische en marketing trajecten.

Omdat ik het organiseren van evenementen en alles wat daarbij komt kijken qua planning, logistiek, marketing en personeel ook erg interessant vond, besloot ik om in 2002-2003 met een paar kennissen een serie van dance-evenementen neer te zetten. Als ontwerper hield ik alles in eigen hand, van de website tot de polsbandjes alles was geregeld. De evenement waren een succes, echter besloot ik dat toch mijn passie daar niet echt lag.

Omdat wel de dancescene mijn interesse bleef houden sloot ik me aan bij een net opgerichte partysite ¬†waar ik als partyfotograaf aan de slag ging. Omdat er ook nog een taak was voor een ontwerper nam ik deze ook op me. Zo werd ik al snel de tweede persoon binnen deze stichting en mocht ik meebeslissen over het beleid en de organisatie. Na 4¬Ĺ jaar foto’s te hebben gemaakt in alle Haagse clubs en op veel evenementen besloot ik me terug te trekken als frequent fotograaf en me alleen bezig te houden met het beleid en de vormgeving.

Toen mijn vader Hans besloot een nieuw fotoblog (Fotovaak.nl) op te starten, hielp ik hem mee met het ontwerp van zijn logo en de algehele de vormgeving. Enkele maanden later vroeg Hans mij toch ook maar te komen fotograferen, mede om de afwisseling in de content te houden… Inmiddels kunnen we trots melden dat we dagelijks veel bezoekers hebben.

Tegenwoordig fotografeer ik veel voor diverse doeleinden, waaronder ontwerpen, maar ook evenementen en festivals.

Fotograaf
Partyfotografie | Bruiloften | Portretten | Foodfotografie | Evenementen | Festivals

Drukwerk

Bedrukte kleding | Plastic kaarten | Flyers Posters | Relatiegeschenken | Folders | Brochures | Stickers

Kok
Ondersteuning (mobiele) keuken,¬†Culinaire Evenementen, BBQ’s & Catering, ¬†Alle voorkomende keukenwerkzaamheden,¬†Mise a Place voor lunch / diner,¬†Opmaak van gerechten, buffetten en grote partijen

Projectleider
Ondersteuning voor de Organisatie van evenementen, gala’s, beurzen en festivals,¬†Begeleiding DJ’s

http://www.twitter.com/mrtwrk

http://www.facebook.com/martwork

Instagram: mrtwrk