Over Martin

Martin Simonis Zomer 2012

Over Martin Simonis

In tegenstelling tot mijn vader Hans, praat ik makkelijk over mezelf 😉 Na een tijdperk met analoge camera’s en veel rolletjes van 36 opname’s startte ik in 2001 met digitale fotografie.

Na een afgeronde horeca-opleiding aangevuld met een slagerij en brood/banket opleiding, heb ik diverse jaren gewerkt in de horeca, catering en instellingskeuken. Als kok in onder andere in Duinrell, De Schulpwei, het Nederlands Congresgebouw (nu World Forum Theater), Les Escallier, Amsterdamse Golfclub, Rijswijkse Golfclub, Konmar Lunchroom Elandstraat, Wassenaarse Golfclub Rozenstein, Wijndaelercentrum, Swaenesteijn, Lozerhof, Bedrijfsrestaurants van KPN UniSource, Post EKP en Hoofdkantoor Postkantoren BV.

In 1997 besloot ik van mijn hobby, mijn beroep te maken en liet me omscholen tot Grafisch Vormgever en ging werken bij Happy Copy, kopieër- & printservice. Als ontwerper maak ik van alles van visitekaartje tot billboard, van bedrukte pen tot beletterde vrachtauto. Maar ook logo-ontwerp, huisstijlen, flyers, menukaarten, vuurwerkfolders, graphics voor website’s, ontwerpen voor textieldruk en het opzetten grafische en marketing trajecten.

Omdat ik het organiseren van evenementen en alles wat daarbij komt kijken qua planning, logistiek, marketing en personeel ook erg interessant vond, besloot ik om in 2002-2003 met een paar kennissen een serie van dance-evenementen neer te zetten. Als ontwerper hield ik alles in eigen hand, van de website tot de polsbandjes alles regelde ik zelf. Ondanks dat de evenementen een succes waren, besloot ik toch dat mijn passie daar niet lag. Seen it, done it…

Omdat wel de dancescene mijn interesse bleef houden sloot ik me in 2003 aan bij www.party-mania.nl een net opgerichte partysite  waar ik als partyfotograaf aan de slag ging. Omdat er ook nog een taak was voor een ontwerper nam ik deze ook op me. Zo werd ik al snel de tweede persoon binnen deze stichting en mocht ik meebeslissen over het beleid en de organisatie. Na 5 jaar frequent foto’s  te hebben gemaakt in alle Haagse clubs en op veel evenementen besloot ik het wat rustiger aan te gaan doen als fotograaf. Inmiddels is party-mania.nl overgegaan in StappeninDenHaag.nl . In augustus 2018 maakte ik voor deze laatste organisatie weer een foto reportage op Den Haag Outdoor. Een comeback zit er niet echt in, maar het contact is gebleven.

Toen mijn vader Hans besloot een nieuw fotoblog (Fotovaak.nl) op te starten, hielp ik hem mee met het ontwerp van zijn logo en de algehele de vormgeving. Enkele maanden later vroeg Hans mij toch ook maar te komen fotograferen, mede om de afwisseling in de content te houden… Inmiddels kunnen we trots melden dat we dagelijks veel bezoekers hebben.

Tegenwoordig fotografeer ik veel voor diverse doeleinden, waaronder ontwerpen, maar ook evenementen en festivals.

facebook

Instagram