Over Martin

In tegenstelling tot mijn vader Hans, praat ik makkelijk over mezelf 😉 Na een tijdperk met analoge camera's en veel rolletjes van 36 opname's startte ik in 2001 met digitale fotografie.

Na een afgeronde horeca-opleiding aangevuld met een slagerij en brood/banket opleiding, heb ik diverse jaren gewerkt in de horeca, catering en instellingskeuken. Als kok in onder andere in Duinrell, De Schulpwei, het Nederlands Congresgebouw (nu World Forum Theater), Les Escallier, Amsterdamse Golfclub, Rijswijkse Golfclub, Konmar Lunchroom Elandstraat, Wijndaelercentrum, Swaenesteijn, Lozerhof en uiteindelijk als Chefkok bij de Wassenaarse Golfclub Rozenstein. Maar ook in de bedrijfsrestaurants van KPN UniSource, PostNL EKP en Postkantoren B.V.

Ontwerpen op de computer was mijn grote hobby en terwijl ik zelf werkzaam was in de horeca, maakte ik voor diverse restaurants hun menukaarten.

In 1997 besloot ik van mijn hobby, mijn beroep te maken en liet me omscholen tot Grafisch Vormgever en ging werken bij Happy Copy, kopieër- & printservice. Als grafisch ontwerper maak ik van alles van visitekaartje tot billboard, van bedrukte pen tot beletterde vrachtauto. Maar ook logo-ontwerp, huisstijlen, flyers, menukaarten, vuurwerkfolders, graphics voor website's, ontwerpen voor textieldruk en het opzetten grafische en marketing trajecten.

martin-fotograaf-vormgever-fotovaak-sail-scheveningen
martin-fotograaf-vormgever-fotovaak-eiffeltoren

Omdat ik het organiseren van evenementen en alles wat daarbij komt kijken qua planning, logistiek, marketing en personeel ook erg interessant vond, besloot ik om in 2002-2003 met een paar kennissen een serie van dance-evenementen neer te zetten.  Ondanks dat de evenementen een succes waren, besloot ik toch dat mijn passie daar niet lag. Seen it, done it...

Omdat wel de dancescene mijn interesse bleef houden sloot ik me in 2003 aan bij www.party-mania.nl een net opgerichte partysite waar ik als partyfotograaf aan de slag ging. Omdat er ook nog een taak was voor een ontwerper nam ik deze ook op me. Zo werd ik al snel de tweede persoon binnen deze stichting en mocht ik meebeslissen over het beleid en de organisatie. Na 5 jaar frequent foto's  te hebben gemaakt in alle Haagse clubs en op veel evenementen besloot ik het wat rustiger aan te gaan doen als fotograaf. Inmiddels is party-mania.nl overgegaan in StappeninDenHaag.nl

Toen mijn vader Hans besloot een nieuw fotoblog (Fotovaak.nl) op te starten, hielp ik hem mee met het ontwerp van zijn logo en de algehele de vormgeving. Enkele maanden later vroeg Hans mij toch ook maar te komen fotograferen, mede om de afwisseling in de content te houden...

Tegenwoordig fotografeer ik veel voor diverse doeleinden, waaronder ontwerpen, maar ook evenementen en festivals.

Martin Simonis

Google Local Guide
Omdat ik veel foto's maak en ook het schrijven van stukjes leuk vind. Ben ik een paar jaar geleden foto's en recensies gaan schrijven op Google maps. Al snel werd ik uitgenodigd om local guide te worden, gezien de foto's filmpjes en verhaaltjes. Inmiddels staan er bijna 4.000 foto's op Google en heb ik 19 miljoen views. Kijk je verdiend er niets mee, maar het is wel leuk andere ermee te helpen.

martin-fotograaf-vormgever-fotovaak-strand-kroatie
martin-fotograaf-vormgever-fotovaak-jachthaven-scheveningen
martin-fotograaf-vormgever-fotovaak-snorkel-kroatie
martin-fotograaf-vormgever-fotovaak-beatstad-malieveld
martin-fotograaf-vormgever-fotovaak-onderwater
martin-fotograaf-vormgever-fotovaak-dinant-fort