Afgelopen zaterdag bezochten we in Brussel ‘Salon du Chocolat’ Dit vond plaats in het voormalige douane en belastingterrein ‘Tours & Taxis’. Tegenwoordig als een verzamelplaats van winkels, horeca en beurshallen. Salon du Chocolat is een toonaangevend chocolade evenement. Alle grote Belgische chocolademerken waren vertegenwoordigd. En er werden ‘live’ bonbons en chocoladetruffels gemaakt. Er was ook een ‘kooktheater’ met een demonstratie van moleculair gemaakte ‘chocolade-kaviaar’. Mooi om te zien dat ook in deze branche tegenwoordig rekening gehouden wordt met zaken als oorsprong, duurzaamheid en eerlijke handel. Een groot deel van deze beurs was dan ook ingericht voor de chocolade producerende landen. Erg handig als je je wil verdiepen in het hele proces van de chocoladeproductie. Dat de bewustwording ook hier doorzet, zie je aan biologische en vegan chocolade die een marktaandeel hebben gekregen.
Wij als foodies waren op zoek naar noviteiten op de Salon du Chocolat. Deze vonden we onder andere in Chocolate-in-a-bottle, een mousserende Chardonnay wijn met een nootachtige chocoladesmaak. Vernieuwend, erg lekker en ook alcoholvrij verkrijgbaar. En dit was niet de enige stand waar geproefd kon worden, bijna overal werden lekkernijen aangeboden. Van bonbons en karamel tot marshmallows. Kinderen konden deelnemen aan een chocolade workshop, welke verzorgd werd door het Chocostory chocolademuseum. Bekende chocolatiers hadden prachtige chocoladestukken gemaakt. Deze imposante kunstwerken werden net als de kledingstukken tentoongesteld. De chocolade modeshow miste we omdat deze eerder gehouden was. Kortom Salon du Chocolat was erg interessant en het was een zoete zaterdag. Toen we het mooie industriële complex verlieten hadden we trek in iets hartigs.
Ook eens interesse in een editie van dit evenement? Ze komen ook in o.a. Parijs, Milaan, Dubai, Londen…