City-Pier-City 2015

City-Pier-City 2015 Segbroeklaan

City-Pier-City 2015 Hans Simonis

City-Pier-City 2015, wederom een geweldig evenement.

Ook dit jaar brak de dag van de Haagse City-Pier-City-loop net als vorig jaar alle warmte records. Daarnaast deden er dit jaar ook een record aantal atleten mee aan 1 van de bekendste halve marathons van Nederland. Mijn vader Hans Simonis (en de oprichter van fotovaak.nl) liep deze halve marathon van de City-Pier-City voor de 34e keer.

Behalve dat ik minder sportief ben als hem (het slaat een generatie over) vind ik het wel geweldig om voor fotovaak.nl foto’s van zijn sportieve prestatie te maken. Omdat ik van fotopunt naar fotopunt fiets, is het nog een hele logistieke puzzel. Secuur bestudeer ik zijn trainingstijden en vergelijk dat met het parcours (wat toch weer afhankelijk is op het moment zelf door tal van factoren, zoals warmte, wind, conditie, stemming, etc.). Maar zo probeer ik te plannen, wanneer hij ongeveer langs moet komen om hem zo in actie te kunnen fotograferen. Als het zover is sprint ik een paar honderd meter mee om mooie foto’s te kunnen maken, wat ik de dag erna met spierpijn mag bekopen.

Daarnaast maak ik foto’s van atleten van o.a. Haag Atletiek, The Hague Road Runners, Sparta, Loopgroep Zeeland, Cifla Nijmegen, Koplopers Delft, Rotterdam Atletiek, Phanos, Leiden Atletiek, Illion, Zoetermeer Roadrunners, Hellas, Av ‘40 en verder uit heel het land en ver daarbuiten.

Hans zette op de City-Pier-City 2015 een mooie tijd neer: 2:02:55 en ik ben heel trots op hem, op alle andere atleten, coaches, trainers en een beetje op mezelf en de foto’s die ik maakte…

Klik op een onderstaande foto voor de diashow (400 foto’s op de Loosduinse weg, de Segbroeklaan en de Raamweg)