De 3D-street art keert vanaf begin juni terug in het Helderse straatbeeld

De 3D-street art keert vanaf begin juni terug in het Helderse straatbeeld. Er komen straattekeningen op het trottoir van de Keizersbrug, bij de dubbele bolder en op/bij de bouwwand aan de Spoorstraat.

Na het succes van vorig jaar geeft Citymarketing daarmee een vervolg aan de 3D-street art die in 2018 in het Helderse straatbeeld verscheen. De Amerikaan Nate Baranowski in 2018 verantwoordelijk voor de dieptetekening op de Keizersbrug, gaat samen met tekenaars uit Mexico en Australië tekenen voor de street art. In totaal komen er vier tekeningen.

Houdbaar
“Na vorig jaar wilden we echt de allerbeste tekenaars”, vertelt manager Anke de Vries van Citymarketing. “We wilden hetzelfde wow-effect creëren. Een opdracht krijgen ze niet mee, maar we krijgen wel een ruwe schets. Om te voorkomen dat we drie vergelijkbare tekeningen krijgen. Voor de rest vertrouwen we op de artiestieke creativiteit van de kunstenaars. En we hopen dat de tekeningen lang intact blijven, zoals die op de Keizersbrug, die is vorige maand pas verwijdered.”

De kunst van Leon Keer op het voormalige pand van V&D aan de Beatrixstraat had al een leven van minimaal twee jaar in het vooruitzicht. Die taferelen zijn te zien totdat de Woningstichting er gaat renoveren. Dezelfde houdbaarheid geldt voor de tekening op de bouwwand. Die tekeningen blijven gehandhaaft tot de muur wordt afgebroken.  

Bron: NHD, Helderse Courant 22-5-2019