De Eerste Keizer

150416_terracotta_manen_envrouwen_03

De Eerste Keizer

De Eerste Keizer, Qin Shi Huang (259-210 vC) veroverde veel in dit leven, maar zijn rijden doel was nog groter; hij zocht de dood te overwinnen. Om onsterfelijkheid te bereiken, bouwde hij zelf een graf-een enorme ondergrondse stad bewaakt door een levensgrote terracotta leger waaronder krijgers, infanteristen, paarden, wagens en al hun verzorger armor en wapens.

Terracotta krijgers uit het mausoleum van de eerste keizer Qin van China Qin Shi Huang, c. 221-206 BCE, Qin-dynastie, geschilderd terracotta, Terracotta Warriors en Paarden Museum, Shaanxi, China

 

De ondergrondse terracotta leger in de Eerste Keizer begrafenis complex is ongetwijfeld een van de meest opmerkelijke en mysterieuze ontdekkingen uit de oude wereld. Een uitgestrekte citadel werd opgegraven, compleet met tuinen en stallen, bronzen rituele vaten, jade sieraden, en een schat van gouden en zilveren sieraden.

Naast onthullen veel over een oude manier van leven, het observeren van de fysieke bouw van het ondergrondse complex en de methodische productie van de cijfers geeft een set van thema’s van waaruit we een venster van inzicht te krijgen tot de Eerste Keizer wereldbeeld en blijvende invloed. Bron

Op verzoek van wat kijkers van deze site ,nog een keer de Terracotta soldaten maar nu met de vrouwen er bij.          klik op een fotootje voor de diashow.