Dromen Voelen Doen festival 2016

Dromen Voelen Doen festival
Dromen Voelen Doen festivalOp het Scheveningse strand vond op 30 april en 1 mei het gratis toegankelijke ‘DVD festival’ plaats, wat staat voor Dromen Voelen Doen festival. Een festival met workshops, demonstraties, foodtrucks en muziek. Vlak naast het Haagse beachstadion naast het Havenhoofd was een festivalterrein met Indiase en Tipi tenten ingericht. De heerlijke lentezon en in combinatie met de ontspannen Hippie/Ibiza opzet, gaven een hele relaxte sfeer.

In de tenten vonden de meeste workshops plaats o.a. fotografie, breinbrekers, schrijf jezelf gelukkig, Djembé, Capoeira, breakdance, bloemschikken, film maken, lachworkshop, maar ook was er een strandbieb, een verhalen verteller en een expositie.160501_238_dvd_festival_scheveningen

In een Tipi kon je je aura laten lezen en op het strand zelf werd yoga gegeven en kon je actief deelnemen aan o.a. powerkiten, beachvolley, beachsoccer en frisbeegolf. Ook was er aan kinderen gedacht met een luchtkussen, schminken en een workshop uitvinden. Kortom een heleboel activiteiten met duidelijk enthousiaste docenten.

 

Een groot terrasplein met podium en een variëteit aan foodtrucks besloegen de andere helft van het Dromen160501_189_dvd_festival_scheveningen Voelen Doen festival. Foodtrucks met Italiaanse specialiteiten, gegrilde gerechten van de Big Green Egg, Brusselse Wafels, hotdogs, gepimpte stroopwafels, ijs, sushi, biologische friet, visgerechten maakte het festival compleet. Op het podium vonden o.a. demonstraties van breakdance en de Djembé plaats en stond tussendoor een DJ te draaien. Op het moment dat het levendig op het podium was stroomde de bezoekers binnen, als ze niet rond het podium bleven staan, dan streken ze neer op de terrasjes in de zon.

 

Conclusie: De opzet van het Dromen Voelen Doen festival was geweldig, echter in de eerste warme 160501_020_dvd_festival_scheveningen_hanslentezon met een groot aanbod aan relaxte terrasjes, heerlijk eten en veel entertainment bleven de bezoekers van workshops in een warme tent redelijk achter. Ons idee was ook om aan diverse workshops deel te nemen. Echter was de pottenbakker helaas ziek en het films maken ging niet door, dus konden we de verleiding niet weerstaan om te genieten van een heerlijke zomercocktail, ’n zonnige Italiaanse Antipasto van de grill, biofrites met als dessert een heerlijke wafel. De muziek had voor dit doel wat meer lounge/café del Mar mogen zijn, want op een aantal momenten was het lastig elkaar te verstaan, laat staan als je in een workshop zit. We hopen zeker op een vervolg, misschien met hier en daar wat aanpassingen.
Klik op een onderstaande foto voor de diashow