Eerste Reizende Sterren Foodtruckfestival

160131_013_reizende_sterren_foodtruckfestival_pier_martinAfgelopen weekend was het eerste Reizende Sterren Foodtruckfestival op de Pier. Food, Art en Music stonden drie dagen centraal, daarnaast werden ook kleding en sieraden verkocht, waren er lezingen en knutselhoekjes voor kinderen. Wat een leuke en vooral lekkere manier om de eerste maand van het nieuwe jaar af te sluiten. De ca. 15 deelnemende foodtrucks stonden opgesteld in de benedengalerij, als aanvulling op de Foodboulevard, die sinds de heropening permanent op de Pier gevestigd zijn.

 

Hierdoor was er een flink aanbod in keukens en gerechten, o.a. Sushi, cocosballen, Chili con Barbecue, mosselen, tapas, Peruaans, Surinaams, Speltwraps. Wij genoten van de salade met avocado en pompoen van Sla Gerei, een Speltwrap met kip van Wrap & Rolling, een belegde Bara van I Love Surifood en van de sushi van Pacha Mama. Reizende sterren is een initiatief van auteur en foodtruck ondernemer Monica Abdoel, die in haar gelijknamige boek Reizende sterren (tip) op een leuke manier de foodtrucktrend in Nederland beschrijft. Daarnaast is het ook een kookboek, met specifieke recepten van de foodtrucks, het boek is naast de boekhandels ook te koop op de Pier in de Shack, welke door Monica gehost wordt.
Voor een eerste keer, was het strak georganiseerd, duidelijk heeft de organisatie haar ervaring van deelname bij andere evenementen gebruikt om hier een mooi festival neer te zetten. Tijdens onze aanwezigheid kende het festival drukke momenten, maar ook wat rustigere die wel de foodtrucks mooi de gelegenheid gaven weer even ‘op te laden’. Conclusie: Het was zeker de moeite waard, wij hebben meerdere dagen genoten van het Reizende Sterren Foodtruck Festival en hopen op een herhaling.