Fijne feestdagen en bedankt

Fijne feestdagen en bedanktOp de eerste plaats namens ons hele fijne feestdagen en bedankt voor alle mooie en ontroerende momenten in 2014. Wereldwijd een bewogen jaar en ook fotovaak.nl heeft niet stilgestaan. Als hoogtepunt beschouwen we toch wel de twee eigen exposities in Brasserie / Galerie Mondriaan op het De Savornin Lohmanplein (dit loopt nog door tot eind februari). Ook de website werd uitgebreid, met een (goed bekeken) agenda en een winactie.

Verder waren er de sportieve foto’s van de City-Pier-City, Duinenmars, Avond 4-daagse, Floravontuur, Den Haag Marathon, Golden Ten loop, Laan van Meerdervoortloop, Nijmeegse 4-daagse, Sail Kampen en de Drakenbootraces in Tilburg. Ook pakte we ons oude concept om te fotograferen met lijsten weer op en deden dat op evenementen als Parkpop, tijdens een Oranjewestrijd en Halloween. En natuurlijk was het het jaar van heel veel foodtruck festivals, waaronder Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Leiden, Tilburg, Alphen aan den Rijn en ’s Gravenzande. Hier ontmoetten we de Reizende Sterren, kokende karren en smaaknomaden met hun rollende keukens, maar ook niet mobiele restaurants op de culinaire evenementen. We lieten zien welke producten er te koop zijn op speciale (biologische) markten en dronken een Duits wijntje.

Behalve eten en drinken was het ook een jaar van muziek. Denk aan de blues en andere live muziek in Lokaal Vredebreuk, The night in the Park, Parkpop, Zeeheldenfestival, Jazz in de Gracht, Festival Classique, Blues in Kijkduin, etc., etc. Ook kwamen Scheveningen en de Haagse Binnenstad in beeld, reden we met historische trams mee, waren we in Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Delft, Eindhoven, Nijmegen, Valkenburg en het Belgische Brugge. Maar we deden ook aan cultuur en bezochten zowel de museumnacht in Den Haag als Delft en het Rewirefestival. Eigenlijk teveel om op te noemen, maar alle foto’s blijven op fotovaak.nl staan, dus gun jezelf een terugblik.

Bedankt voor alle bezoeken aan de website, op sommige dagen zijn we echt wel geschrokken van de aantallen, maar ook weer erg trots op het feit, dat dit ons gelukt is door puur foto’s te maken en onze verslaggeving. Verder bedanken we iedereen die al dan niet spontaan op de foto ging en voor de medewerking van alle organisatoren en enthousiaste personen die fotovaak.nl steunen. Een lijst met jullie erop zou onbegonnen werk worden, dus bij deze iedereen hele fijne feestdagen en bedankt. Of 2015 weer een druk jaar wordt is ook voor ons onbekend, maar we zeggen hopelijk tot ziens…

Jullie verslaggevers en fotografen

Martin en Hans Simonis