Halloween Heesterbuurt Den Haag

Halloween Heesterbuurt

Halloween HeesterbuurtGisteravond vierden veel kinderen in Den Haag Halloween, zo ook in de Haagse Heesterbuurt (Het gebied in Den Haag tussen de Kamperfoeliestraat, Mient, Loosduinsekade en Valkenboslaan). De kinderen en ouders gingen verkleed als monster, heks of zombie alle huizen langs waar de speciale deelnameposter hing. Ook dit jaar was het weer een succes, mede door het mooie en warme weer. Maar niet te vergeten de organisatoren die altijd veel tijd steken in de organisatie van het Halloween Heesterbuurt, de deelnameposters regelen en de facebook pagina onderhouden. Fotovaak.nl besloot weer eens een lijst te maken en de zombies, piraatjes, heksjes, supermannetjes, frankensteintjes hiermee op de foto te zetten en kreeg veel leuke reacties hierop.

Maar wat betekent Halloween nu eigenlijk? We hebben het opgezocht op Wikipedia:
De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen.

Op het eiland Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Op . Het “Trick or Treat” spelletje vindt wellicht daar zijn oorsprong. In de Verenigde Staten maakt het feest vooral opgang in de tweede helft van de 19e eeuw, toen grote groepen Ierse en Schotse immigranten het land binnenkwamen. In de VS duikt dan de bekende jack-o’-lantern-pompoen op, die in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween is.

Facebookpagina Halloween Heesterbuurt

Klik op een onderstaande foto voor de diashow