Moderne Hippies Markt

Moderne Hippies Markt

Moderne Hippies MarktAfgelopen zondag bezochten we de Moderne Hippies Markt in Amsterdam. Deze werd gehouden in de met graffiti gedecoreerde oude industriële hal van ‘Roest‘ aan de Jacob Bontiusplaats op het Oostenburgereiland. Roest is ook bekend als de creatieve stadsoase met bar, stadsstrand en culturele vrijplaats.

Het was een gevarieerde markt met producten zoals laarzen, sieraden, kleding, snijplanken, zonnebrillen, schapenhuiden, verentooien, opgezette vlinders en geitenvellen. Opvallende producten vonden we de Champagne zonder alcohol en de beatbox speaker gemaakt van hout. Daarnaast was er de mogelijkheid om je te laten masseren in een stoel, naar de kapper te gaan of een Henna te laten zetten.

Ook aan de inwendige mens was gedacht; er was een bar en er waren versnaperingen zoals de Dutch Weed Burger en de rotirol te koop. Buiten kon je bestellen bij foodtrucks zoals Puzzles en Foodsaam, om het dan vervolgens op te eten op het strand. Ook het geweldige eveneens industriële grandcafé waar een dj stond te draaien was onderdeel van het geheel. De Moderne Hippies Markt vonden we een leuk evenement en door haar veelzijdigheid een mooie aanvulling op andere markten die in Nederland gehouden worden. De locatie speelde hierin ook een rol, maar dat komt ook omdat wij oud industrieel met een nieuwe bestemming geweldig vinden.

Website/blog Moderne Hippies
Amsterdam Roest
Puzzles Foodtruck
Dutch Weed Burger  

Klik op een onderstaande foto voor de diashow