Flamenco in Den Haag

Flamenco in Den Haag

Vamos la Haya

Flamenco in Den Haag Als Flamenco liefhebbers en echte Hagenezen wisten Mallory en ik niet dat Den Haag een levende Flamenco scène had. We hadden we eens gehoord dat de Haagse band ‘de Reigàhs’ sommige van hun nummers gebaseerd hebben op de Flamenco en Rumba, maar voor het echte werk dachten we toch echt naar Spanje te moeten. Echter heeft afgelopen zaterdag het evenement ‘Vamos la Haya’ Flamenco in Den Haag in theater de Regentes onze mening totaal veranderd.

De eerder genoemde ‘de Reigàhs’ waren er ook en ze spelen voortreffelijk Flamenco en Rumbain combinatie met de zang van Erminia Fernández Córdoba en de gitaar van Arturo Ramón werd een geweldige show neergezet. Spaanse nummers afgewisseld met Haagse liedjes een aparte mix maar het was leuk om mee te maken.. zo klonken het leuke ‘Meisjes uit Den Haag’ en de prachtige variant hierop: ‘Dames uit Den Haag’ naast vele Spaanse klassiekers met de geweldige kippenvel stem van Ermini. Maar vooral geweldig hoe hier alle dansers en danseressen hier hun dansmoves op deden.

160528_04_vamos_la_haya_regentesVeel foto’s heb ik deze Flamenco in Den Haag avond niet gemaakt, we kwamen immers voor de show en de muziek. Wel hebben we na afloop de laatste cd van Erminia gekocht. Wat ik wel jammer vond was dat wij als toeschouwers slecht zicht hadden op alles een tribune was beter geweest dan hadden we meer overzicht gehad. Op vrijdag 3 juni is er wederom Flamenco in de Regentes en ook vonden wel een flyer van de Flamenco agenda… laten weten deze maar eens in de gaten gaan houden…