Foodtruckfestival TREK 2018

Er was eigenlijk geen twijfel om naar de Haagse editie van Foodtruckfestival TREK 2018 te gaan. De laatste drie jaar vieren we met wat horecaschool vrienden hier op de zaterdagavond een jaarlijkse minireünie. Lekker bijkletsen en alles analyseren. Maar vooral ook genieten van de sfeer en het aanbod in gerechten en drankjes. We vergelijken het altijd met een avond uit eten, maar dan in de buitenlucht met voor ieder wat wils. De Haagse editie in het  Westbroekpark had deze keer de gezellige en knusse opzet. Ook leuk dat het podium een centraal middenplein vormde. We genoten o.a. van de gerechten van Say Cheese, Indotruck en Swirling Spoons. Maar ook van de broodjes Vanglap en de Churros.

Er was even een discussie moeten alle foodtrucks ieder jaar gelijk zijn of is totale vernieuwing juist beter. We zijn er niet uitgekomen, want voor beide opties is wat te zeggen. Wel miste we zeker de foodtruck van ILoveSurifood, waar we ieder eerder jaar trouw een heerlijke belegde bara of rotirol haalden. Maar ook hebben we gehoord dat de eigenaar tegenwoordig werkt als ambassadeur van zijn authentieke Surinaamse smaken bij Verstegen Spices & Sauces. En dat er in 2019 zelfs producten met ‘zijn’ smaken te koop zijn in de horecagroothandels en daarna in de supermarkten.

Na een gezellige zaterdagavond, besloten we spontaan op zondagmiddag met familie terug te gaan. Zondag op TREK lijkt überhaupt een familiedag. Veel ouders met jonge kinderen, die al op vroege leeftijd gewoon van het foodtruck aanbod meeeten. Een mooie ontwikkeling, waar jongeren weer smaken leren kennen i.p.v. het eten van kindermenu’s. Verder zien we ook langzaam het festival veranderen, in bijna alle gevallen positief. Wat ons betreft als foodies was Foodtruckfestival TREK 2018 een geslaagde editie.

Klik op een onderstaande foto voor de diashow