Glow 2018 Eindhoven

Ooit waren we op een editie van het Lightfestival in Amsterdam en we bezochten kortgeleden het Ibiza Light Festival. Dus waren we erg benieuwd naar Glow Eindhoven. En het werd wel eens tijd ook, want dit was al weer de dertiende editie van dit evenement in de lichtstad.

Een gratis wandelroute langs 35 kunst- en/of lichtobjecten. De route kon gevolgd worden via een plattegrond en via GPS op de smartphone. Maar ook was het duidelijk aangegeven met pijlborden en verlichte speakers, welke een kunstobject op zich waren. De route liep vanaf het speciale ‘Camp Glow’ bij het station via het PSV stadion weer terug naar het stationsplein. Het was een brede tentoonstelling van zowel projecties, statische en interactieve objecten. Bij de laatste categorie reageerde het object op de beweging of stem van de bezoekers. Daarnaast werd er ook met reflectie en beweging gewerkt. In veel gevallen was LED de lichtbron, maar er werden ook halogeenprojectoren en lasers gebruikt.

Een museum met video- en schaduwkunst en een grote lichtshow in het PSV stadion waren de enige locaties waarvoor een (minimale) entreeprijs werd gevraagd. Maar ook deze hadden we niet willen missen. Vooral de lichtshow in het station in combinatie met muziek, vlammen en vuurwerk was erg spectaculair. Bij Glow Eindhoven was een grote opkomst in veel straten waren vierdaags-achtige taferelen qua wandelaars, echter was de sfeer heel prettig en was het grote bezoekersaantal niet storend. Misschien ook door de duidelijke wegwijzers en een groot aantal vriendelijke ‘glow-stewards’ op de hele route. Deze was ook nog eens voorzien van een lampenmarkt, kraampjes met warme dranken en andere versnaperingen. Maar daarnaast er is voldoende horeca aanwezig in Eindhoven om de in en uitwendige mens op te warmen. Kortom, qua licht en lampen heeft Eindhoven natuurlijk een onberispelijke reputatie. Maar het was ook heel goed georganiseerd, mooi en ondanks de lage temperatuur de erg gezellig.

Website: www.gloweindhoven.nl
Facebook: https://www.facebook.com/GLOWeindhoven
Klik op een foto voor de diashow