Groot Hart Festival 2019

Het Groot Hart Festival 2019 afgelopen zondag in de Reinkenstraat was erg gezellig. Zo was er live muziek Band Lemongrass Groot Hart Festival 2019op het podium voor Eetcafé Foots. Daar trad namelijk de band Lemongrass op. Groot Hart is ook van toepassing op Soes de spontane eigenaresse van Eetcafé Foots. Want ze blijft een groot hart hebben voor live muziek, haar zaak en de Reinkenstraat. Na een lastige tijd zag ik zondag de sprankeling in haar ogen terug.

De kraampjes van het Groot Hart Festival 2019 vallen in onze ogen niet in de categorie ‘standaard – braderie’. Net even wat specialer en zeker niet doorsnee. Van de natuurlijke theesoorten van Travelling Tea tot handgemaakte kinderkleding. Maar ook natuurlijke decoratie voor in huis, bamboeproducten, etc. Behalve Foots huisvest de Reinkenstraat nog meer leuke horecazaken, waaronder de restaurants Augustus en Haver. Bij de laatste gelegenheid stond een fantastische Spaanstalige zanger o.a. nummers van de Buena Vista Social Club te vertolken. En er was een bar van biermerk ‘Eiber‘ te herkennen aan het logo met de lijntekening van een ooievaar. Een zuiver Haagse bier waar we trots op mogen zijn.

De Vegetarische Toko op Groot Hart Festival 2019Waar we als ‘Indo-stad’ ook erg trots op mogen zijn is: ‘De Vegetarische Toko’ alle smaken die je kent uit de reguliere toko zijn qua smaak en structuur vertaald naar 100 % vegan. Daarom kan je dus lekker genieten van bijvoorbeeld de echte Rendang, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen dat hier dierenleed mee is veroorzaakt.

Hetzelfde geldt voor hun vleesloze babi ketjap en saté. En heerlijke kroepoek zonder garnalen. Sterker nog ik ben als ex-kok bij een vorige evenement gaan vragen en gaan controleren of wat ik at echt geen vlees was. De smaken zijn geweldig van deze Indonesische kok, maar dat ook structuren zo ‘vlees-echt’ zijn is werkelijk fantastisch. Ook mijn vegetarische vriendin, die de smaken van de toko miste is hier heel erg blij mee.

Ook benieuwd naar een ‘no-meat’ rijsttafel ervaring? Op zaterdag 13 juli neemt De Vegetarische toko de keuken van eetcafé Comeonin in de Antonie Duyckstraat 141 over. Tijdens dit evenement kan je dus echt in een restaurant genieten van deze gerechten onder het genot van een drankje.

Links: Eetcafé Foots   Eiber Bier   Traveling Tea   De Vegetarische Toko   Comeonin 

Klik op een onderstaande foto voor de diashow