Het HOVM museum

2013188_04_hovm museum_hans simonis_fotovaakHet HOVM museum

Het hovm museum: Welkom in het Haags Openbaar Vervoer Museum! Opgericht in 1989, het jaar dat de Haagse tram 125 jaar bestond. Nu, in 2014, bestaat de Haagse tram al 150 jaar en het HOVM 25 jaar. Die beide jubilea zullen altijd gekoppeld blijven!

Het jaar 2014 wordt een feestjaar, waarin wordt teruggekeken op 150 jaar tram in Den Haag. Maar ook wordt vooruitgekeken naar de toekomst, want openbaar vervoer is van levensbelang voor een stad en dat is zeer de moeite waard om te volgen.
Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) zal dit jaar haar uiterste best doen om de festiviteiten luister bij te zetten door de inzet van historisch trammaterieel. Aan verschillende wagens wordt nog hard gewerkt om ze op tijd gereed te krijgen, maar zoals het er nu naar uitziet gaat dat allemaal lukken.

Wij hopen u dit jaar meerdere malen te mogen ontvangen, hetzij als bezoeker van het museum, als passagier tijdens een van de vele rondritten, of als huurder van een tram of van de museumlocatie. In elk geval heel veel plezier dit jaar!   Bron HOVM

Als fotograaf van fotovaak ben ik ook gefascineerd in wat je in het Haags Openbaar Vervoer Museum;  te zien krijgt, vooral de liefde tijd en het handwerk wat aan het opknappen van deze voertuigen besteed wordt. En het mag best ook wel eens gezegd worden als er geen vrijwilligers waren dan was er ook geen Haags Openbaar Vervoer Museum ,en in de weekenden geen genot voor groot en klein, ik heb hier in 2013 wat impressies van gemaakt en vind dit een voorrecht het op mijn siti fotovaak.nl te laten zien. Klik op een fotootje voor de diashow