Hollandse polder
Het Hollandse laagland is gewonnen uit moeras, meren, plassen en de zee. Hoewel op het eerste gezicht een aaneengesloten poldergebied lijkt, bestaat het Hollandse laagland uit een aaneenschakeling van afzonderlijke polders, elk met zijn eigen ontstaansgeschiedenis. Het polderlandschap kenmerkt zich door de grote openheid met weinig bebouwing. Het gebied bestaat bijna alleen uit grasland, dat in gebruik is als agrarisch hooi- en weiland met sloten en oude kreekrestanten. Een aantal polders zijn aangemerkt als zeer waardevolle weidevogelgebieden.
Â
Hoogstamboomgaard
In dit landschapstype zijn boerenboomgaardjes een waardevolle aanvulling. In zo’n boomgaardje stonden fruitbomen voor de eigen voorziening. Denk daarbij aan een handappel, moesappel, stoofpeer, handpeer pruim en kers. Niet alle soorten zijn zelf bestuivend, sommige rassen hebben een ander ras nodig om vrucht te kunnen dragen.
Houtsingel
Deze singel kom je tegen als windsingel om het erf. Soorten die in de singel voorkomen zijn zwarte els, gewone es, wilg, fladderiep of populier. Het is belangrijk de soorten in de juiste aantallen en verhoudingen aan te planten, om tot het gewenste eindbeeld te komen.
Solitaire bomen
Op het erf staat vaak een solitaire boom, zoals walnoot of kastanje. Bron .
Als met de trein door het polderlandschap van Zuid Holland naar Enkhuizen in Noord Holland rijdt . Dan kan je in Enkhuizen het mooie Zuiderzee Museum aandoen, of de historische driehoek maken met de M.S Friesland je vaart over het IJsselmeer naar Medemblik dat is een leuk stadje om een wandeling door te maken en daarna met de stoomtram door de polder met zijn leuke stations naar Hoorn terug te rijden waar je ook een bezoek in het stoom museum kan brengen, heb je daar geen zin in dan is Hoorn aan het Markenmeer leuk om te winkelen of een wandeling te maken en te eten,
Klik op een foto voor dia show
.