Jazz in de Gracht 2013 (sessie 1)

Jazz in de Gracht Den Haag

Jazz in de Gracht 2013Jazz in de Gracht 2013

Dit weekend vind weer het jaarlijkse jazzfestival ‘Jazz in de Gracht’ aan de Bierkade en het Groenewegje ook bekend als de Avenue Culinaire in het centrum van Den Haag. Bootjes met bands erop spelen langs 3 aanlegplaatsen, waar op de kade’s en de terrassen het publiek hiervan kan genieten.

Paviljoen Doen, het leerrestaurant van het ROC Mondriaan is voor organisator Kloos Events een belangrijke uitvalsbasis. Tevens worden hier de maaltijden bereid voor alle medewerkers en vrijwilligers. Opvallend is dat er dit jaar veel meer aandacht is besteed aan de entourage en decoratie, of het pakt gewoon beter uit. Het is allemaal net wat meer af, sanitair wordt afgeschermd en er is in het algemeen meer toezicht en is het minder rommelig dan voorgaande jaren. Wat ook nieuw is is dat er nu ook een visverkooppunt, hamburgerbarbecue en poffertjes langs de kade staan, maar ook de Paella ruikt heerlijk.

Leuk is ook dat ik met een boot van de Ooievaart mag meevaren, om op die manier een weergave vanaf het water te kunnen geven, vanaf daar stap ik over op een boot van de Willemsvaart. Beide rederijen verzorgen dagelijks rondvaarten door de Haagse Grachten.

Zowel op de kade’s als vanaf het water is duidelijk te zien dat Jazz in de Gracht een festival voor jong en oud is. Van baby’s die flesvoeding krijgen tot kinderen op bootjes. Maar ook swingende ouderen op de warme klanken van de zangers, bassen, saxen en keyboards. Daarnaast zijn er bezoekers uit diverse culturen te vinden, aan het luisteren, aan het eten, maar zeker zichtbaar aan het genieten.

Natuurlijk speelt dit jaar het mooie zomerweer ook mee, de kade’s staan al snel gezellig vol en de warme avond zorgt ervoor veel bezoekers langer blijven. Wilma van Leeuwen, ooit de initiatiefnemer en bedenker van Jazz in de Gracht zal zeer trots zijn op de editie van 2013. En anders ben ik het wel als ik terug kijk op een zeer geslaagde eerste avond Jazz in de Gracht. Vanavond zal ik wederom aanwezig zijn, niet achter een camera, maar als festivalbezoeker.

Website Jazz in de Gracht

Klik op een onderstaande foto voor de diashow