Jeugd Haagatletiek

Jeugd Haagatletiek

Jeugdatletiek is een onderdeel van baanatletiek bij Haag Atletiek. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen bij ons terecht voor spel en prestatieve atletiek. Bij de jongste jeugdgroepen ligt de nadruk vooral op een spelgerichte voorbereiding op de atletiek. Plezier in bewegen staat hierbij voorop.

De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan, in de duinen en op het strand. Onze jeugdtrainers proberen de verschillende atletiekonderdelen op een voor het kind aantrekkelijke manier aan te leren. Het kind dat in ontwikkeling is, zal veelzijdig getraind moeten worden, door middel van coördinatie-oefeningen, gecombineerd met lenigheid en snelheid. Deze verscheidenheid in bewegingsvormen maakt atletiek uitermate geschikt voor zowel de fysieke als mentale ontwikkeling van het kind. Vanaf ongeveer 15/16 jaar vindt eventueel specialisatie op een bepaalde discipline plaats. Er zijn individuele wedstrijden en teamwedstrijden.

Competitie

In 2015 zullen de HAAG Jeugd atleten ook weer meedoen in de competitie. De geselecteerden atleten worden hierover op de hoogte gesteld door de trainer. Het overzicht van de competitie data staat hier. In welke plaatsen de wedstrijden zullen plaatsvinden zal later bekend worden gemaakt.   Bron Haag Atletiek

Baan wedstrijd 15 mei 2015.

Door dit verhaal van Haagatletiek meer gestalte te geven heb ik een kleine impressie van de baan wedstrijd gemaakt waar in hoofdzaak is, dat de jeugd voorop staat  en veteranen de jeugd laten zien hoe je een wedstrijd moet uitvoeren.

Klik op een fotootje voor de diashow

Vragen over een jeugdlidmaatschap? Stuur gerust een mailtje

Jeugd (pupillen; t/m 12 jaar):  Hans Verroen HansVerroen@planet.nl

Jeugd D-junioren: Mike Eelkema mike19_89@hotmail.com

Jeugd B en C-junioren:  Hans Coolen coolen205@zonnet.nl

Jeugd A-junioren:  Paul Wernert pwe0352@telfort.nl