John Mayer brengt eerbetoon aan J.J. Cale

201388_09_blues sessie_john baltus_lokaal vredebreuk_hans simonis_fotovaak

John Mayer brengt eerbetoon aan J.J. Cale

Op het nieuwe album Paradise Valley van John Mayer staat een cover van wijlen J.J. Cale. Dit maakte John Mayer bekend tijdens een show in Irvine in Californië waar hij het nummerCall Me The Breeze live ten gehore bracht. Ook in de blueskelder Lokaal Vredebreuk in Den Haag werd stil gestaan bij het overlijden van J J. Cale. Met een blues sessie van John Baltus.

Mayer noemde de vrijdag overleden blues- en countrymuzikant een ongelooflijk goede muzikant, gitarist en zanger. ”Ik heb met plezier met hem mogen samenwerken”, zei Mayer.

Volgens John Mayer is het geen toeval dat hij een cover van J.J. Cale voor zijn nieuwe album uitkoos. ”Het is een mooi eerbetoon aan een fantastische gitarist en een man die in de schijnwerpers heeft geleefd.” J.J. Cale overleed vrijdag op 74-jarige leeftijd aan een hartaanval.

John Mayer werkte eerder samen met J.J. Cale en Eric Clapton aan het album The Road to Escondido, een eerbetoon aan Billy Preston.

Op 16 augustus ligt het nieuwe album van John Mayer in de winkel. Het is de opvolger van Born and Raised uit 2012. In oktober komt Mayer naar Nederland voor drie uitverkochte shows in de Ziggo Dome en de Heineken Music Hall in Amsterdam  Bron NU

Ook in de blueskelder van Den Haag Lokaal Vredebreuk werd bij het overlijden van JJ Cale stil gestaan in de sessie van bluesgitarist John Baltus werd zijn muziek gespeeld als herinnering aan deze legendarische artiest.  Het is een mooie sessie geworden. De kelder zat aardig vol met blues liefhebbers en dat hebben ze laten horen ook door te klappen en fluitten.Het is een echt blues feest geworden in Lokaal Vredebreuk  met de muziek van J J Cale.  Klik op een   fotootje voor de diashow