Kerstmarkten in Amsterdam 2015

151213_0129_kerstmarkt_haarlemmerbuurt_westergas_fotovaakZondag 13 december waren er diverse kerstmarken in Amsterdam te vinden. De eerste kwamen we tegen in de Haarlemmerstraat en op de Haarlemmerdijk. Ook was de Sunday Market die gehouden wordt op het terrein bij de Westergasfabriek deze keer in kerstsfeer. Kraampjes met uiteenlopende producten zoals kerstdecoratie en producten die te geven zijn als kerstcadeau, maar eigenlijk het hele jaar verkocht kunnen worden. 

Wat op beide marketen wel veel aanwezig was, waren papieren decoraties voor de kerstdagen. Behalve de bekende kerststerren, waren er ook rijstpapier lampionnetjes en producten van handgeschept papier zoals vlaggetjeslijnen. Daarnaast zijn gerecyclede, Scandinavische en objecten van steigerhout en/of koper helemaal de trend in 2015.

Bij de Westergasfabriek was het ook genieten voor foodies. Een groot direct consumeerbaar aanbod voor de inwendige mens, als curryworst, pulled pork, biologische pizza, speltbrood, cassavefrites. Maar ook voldoende producten voor bijvoorbeeld het kerstdiner. Van de tafelbarbecue voor chorizoworst, alcoholvrije wijn tot aan blikjes ganzenvet. Kortom een leuk dagje in de hoofdstad, waar het vooral genieten was van de kerstsfeer.