Lichtjesavond Delft 2014

Lichtjesavond Delft

Lichtjesavond DelftOm een idee te geven zal ik de zeer geslaagde lichtjesavond Delft 2014 even in een paar regels kort omschrijven. Een stadhuis waar op geprojecteerde wordt, de kleurig verlichtte gevels van de grachtenpanden, De geuren van glühwein, warme chocolademelk en een vuurkorf. De klanken van live gezongen kerstliederen, een bluesband en doedelzakspelers… Gezellige markten, de vrolijke schaatsers op de ijsbaan en winkels die tot laat open zijn en heel veel gezellige mensen.

Het lijkt wel of Lichtjesavond Delft tot een hoger niveau verheven is dan voorgaande edities, behalve meer activiteiten ook duidelijk meer sfeer. Wel veel drukker, wat waarschijnlijk ook komt door het perfecte weer voor dit evenement. Droog en net koud genoeg om naar buiten te gaan. Echter zochten wij na een uur fotograferen toch de warmte op van Thuis.

Hiermee bedoel ik niet dat we afdropen, maar we gingen ons even opwarmen bij de kachel van Thuis by Ladera aan het Oosteinde 123. Gratis Wifi en gratis koffie als je tenminste even hun facebookpagina liked en incheckt, beide hebben we gedaan, maar toch het aanbod afgeslagen voor een gratis warme drank, want het kost hier allemaal al zo weinig. (1 koffie, 1 warme choco, twee stroopwafels 3,50 euro) De daghap gaat gemiddeld voor 8 euro en een tosti kaas voor 2 euro. En supergezellig, knus en heel vriendelijk personeel…en op loopafstand van het centrum en vanaf IKEA. Niet alleen op lichtjesavond Delft, maar altijd een M & M tip!

Opgewarmd besloten we de rest van Lichtjesavond Delft te bekijken en te beluisteren en om de mooie verlichtte gevels te fotograferen. Het was een geslaagde avond, die ons zeker in de kerstsfeer heeft gebracht…

Klik op een onderstaande foto voor de diashow