LILIAN VIEIRA

IMG_4932

LILIAN VIEIRA – Lilian Vieira

Lilian Vieira groeide op in Rio de Janeiro maar woont ondertussen al bijna 25 jaar in Nederland. We kennen haar in de eerste plaats als zangeres van Zuco 103. Ik kan wel alles op internet gaan opzoeken maar voor de beleving dit weer te geven schrijf ik over de concerten die ik live heb mogen fotograferen. Ik ontmoete Lilia Vieira voor het eerst in augustus 2011 bij Jazz in de gracht in Den Haag.

Jazz in de gracht is muziek maken vanuit een bootje wat zich na een sessie verplaatst naar een andere walkant met publiek, dit gebeurt met meerdere bootjes met muzikanten. Maar nu even terug naar Lilian Vieira het optreden was Braziliaans van de eerste orde de stem van Lilian en de muziek van de band liet het publiek aan de walkant mee deinen en dansen het optreden van Lilian Vieira en de band was geslaagd bij Jazz in de gracht In Den Haag Bron  video Frank Schel. De tijd ging verder ik was Lilian even uit het oog verloren maar in 2012 werd een persaanvraag bij Tong Tong Fair in Den Haag goedgekeurd en ik kreeg het programma boekje en keek naar de artiesten Lilian Vieira en de Nomad’s dat kon wel eens wat worden drie culturen bij elkaar en ook niet de minste zangeressen Julya Lo ‘Ko Indonesische  Izaline Calister van Curacao moedertaal Papiaments en Lilian Vieira Braziliaans.

Het was zover Tong Tong Fair was begonnen ik had mijn apparatuur bij me om een mooie impressie van Tong Tong Fair te maken voordat het optreden van de Nomad’s begon. Ik was op tijd in het theater voor de sound test in kon gelijk mijn fototoestel instellen de show begon en de Nomad’s  danste en zongen er op los en om de beurt Lilian Julya en Izaline  het licht de band de zangeressen en het publiek maakte van de show een geheel die me lang bijgebleven is. Bron maker video Nomad’s WIBOUD Burkens     Klik opeen fotootje voor de diashow.