Marché Royal Den Haag 2015

151004_281_marche_royal_franse_markt_denhaag_fotovaakZondag 5 oktober was Marché Royal, de 1e editie van de Franse Markt gehouden in het Haagse Hofkwartier. Het Hofkwartier zijn onder andere de Nobelstraat, Papestraat, Molenstraat, Oude Molstraat en Annastraat.

Echter de kraampjes verdeeld over de diverse straten vielen ons tegen, we waren immers in de veronderstelling dat het om Franse lifestyle, fashion, delicatessen, food, accessoires en boeken zou gaan. Want op de flyer stond letterlijk Marché Royal: Franse Lifestyle Market. Echter werden er op 2 kraampjes na voornamelijk producten aangeboden die je op iedere braderie kan vinden als Nederlandse kaas, Hongaarse Honing, Griekse olijven en Spaanse barbecue. Het had zo leuk en origineel kunnen zijn met Franse producten en Franse foodtrucks.

Wel in Franse stijl waren de oude klassieke Franse auto’s die voor het Venduehuis stonden opgesteld. Deze oldtimers trokken veel bekijks. Verder werd er in bijna alle straten opgetreden met Franse Chassons begeleid door een handorgel of gitaar. En gelukkig zit er in de Oude Molstraat, Michel een fantastiche Boulanger (Franse Bakker) waar we uiteindelijk besloten een Croque Monsieur en een Eclaire te eten om een beetje in de stemming te komen.

www.michelfood.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow