Masterclass, de 1e Expositie

Masterclass, de Expositie flyer kleinOp zaterdag 20 juni was de opening van Masterclass, de 1e Expositie. Enkele voormalig cursisten van de Masterclass van de Haagse fotograaf Hans Willink, exposeren dan gezamenlijk in Brasserie / Galerie Mondriaan. Maak kennis met de ver gevorderde fotografie van Alyssa van Heyst, Anke Rusch, Coby Wijkstra, Fay de Haas, Hans Simonis, Marijke Simon, Martin Simonis en Paula Simon.

Met al een grote dosis liefde voor fotografie aan boord, werd hun horizon pas echt verbreed na het volgen van de workshopreeks ‘Eerst Kijken, Dan Klikken’ van de Haagse fotograaf Hans Willink. We citeren één van de deelnemers: “Het lijkt alsof er een extra dimensie in mijn zichtveld is bijgekomen. Eerst werd ik daar heel moe van; nu geniet ik echter van het feit dat er een optische wereld lijkt te zijn bijgekomen”.

Deze expositie is het – voorlopige – slotakkoord van hoe een workshop van een gepassioneerde fotograaf, invloed kan hebben op het kijken, denken en in sommige gevallen het verdere leven van de deelnemers. Na de basis workshop volgden ze allemaal de gevorderden workshop. Daarna nodigde Willink slechts een select groepje uit voor de ‘Masterclass’. De exposanten namen hier allen aan deel.

“Ik ben niet zo heel snel stil te krijgen, maar dit initiatief raakt me diep in mijn zijn”, reageert Willink. “Het is geweldig om je kennis over te dragen en te zien dat mensen met sprongen vooruit gaan in hun fotografie. Het idee van de masterclass ontstond omdat een paar deelnemers van de eerdere workshops, nog dieper wilden gaan. Ik inviteerde de besten en ze hebben me niet teleurgesteld, integendeel. Dat er nu vanuit deze groep een volgende stap wordt gemaakt, met deze gezamenlijke expositie vervult me met trots. Niet op mezelf, maar op deze ongelooflijk getalenteerde fotografen”.

De locatie Brasserie / Galerie Mondriaan is een gezellige horecagelegenheid in het Winkelcentrum De Savornin Lohmanplein in Den Haag. Het heeft alle faciliteiten voor een geslaagde expositie en was tevens de locatie voor de laatste serie workshops.

Wanneer: van 20 juni 2015 – 20 juni 2016
Waar: Brasserie/Galerie Mondriaan, De Savornin Lohmanplein 37, 2566 AC Den Haag (klik hier voor Facebook pagina)

Link naar flyer? Klik hier

Vorige expositie’s georganiseerd door fotovaak.nl:
Veelzijdigheid 10 Mei – 19 september 2014
Toegankelijkheid 20 september 2014 – 19 juni 2015