Expositie Veelzijdigheid

Veelzijdigheid Foto ExpoVeelzijdigheid Foto expositie

Na jarenlange ervaring in fotografie, deze goed bezochte website (fotoblog), presenteren de Haagse fotografen Hans en Martin Simonis van fotovaak.nl vanaf 10 mei enkele van hun werken op een eigen expositie met de titel ‘Veelzijdigheid’

Als we ‘veelzijdig’ opzoeken in het woordenboek is de betekenis: met een groot aantal kanten, vlakken facetten en (overdrachtelijk) met diverse belangen, gebruiksmogelijkheden, interesses. Veelzijdigheid is dan ook een mooie, allesomvattende titel voor de eerste foto expositie van fotovaak.nl

Foto’s van Martin zijn al regelmatig gepubliceerd (al en niet rechtmatig) in diverse gedrukte media en Hans exposeerde al eerder. Naast vader en zoon Simonis, zal ook fotograaf Marcel Koelen als gast exposeren. De titel van de expositie ‘Veelzijdigheid’ kenmerkt zich niet alleen in de keuze en benadering van een onderwerp, maar ook in kleurstelling en nabewerking.

De expositie zal plaats vinden in Winkelcentrum De Savornin Lohmanplein in Den Haag. Brasserie Mondriaan heeft al jaren een galeriefunctie, daarnaast is het dè plek voor koffie met gebak, een heerlijke lunch of diner. Tevens bied Brasserie Mondriaan de ruimte voor het geven van borrels, groepsdiners, recepties, high tea’s en vergaderingen.

De exposanten:

Hans Simonis (1944) fotovaak.nl
Na zijn pensionering pakte hij zijn fotografie weer op, nu had hij de tijd om zorgvuldig onderwerpen uit te kiezen en deze uit diverse positie’s in beeld te brengen. Daarnaast volgde hij cursussen die hem o.a. verder hielpen in zijn inzicht. Vlinders, vogels, polders, paarden, duinen, de zandmotor, stadgezichten weet hij op een aparte manier in beeld te brengen. Ook fotografeerde hij als partyfotograaf artiesten en portretten op evenementen als Beatstad, Jazz in de Gracht en tijdens de feestelijkheden bij 100 jaar Vredespaleis. Ook is hij een vaste fotograaf bij Lokaal Vredebreuk (de tofste muziekkelder van Nederland) in de Haagse Papestraat. In 2012 richtte hij het inmiddels goed bezochte fotoblog ‘fotovaak.nl’ op om zijn foto’s een platform te geven en te delen met de wereld.

Martin Simonis (1970) fotovaak.nl
In het analoge tijdperk knipte hij het ene rolletje na het andere vol. Na de aanschaf van zijn eerste digitale camera in 2002, kwam hij al snel in het Haagse Uitgaansleven terecht. Ruim 5 jaar was hij actief in clubs, op feesten en evenementen in Den Haag voor een partysite. Daarnaast fotografeerde hij ook voor diverse organisaties in o.a. Amsterdam (Escape, Powerzone, RAI), Utrecht (Winkel van Sinkel, Kasjot), Rotterdam (Club Vie) en Duitsland (Turbinenhalle). Parkpop, Beatstad, Dancevalley, Danceparade, Pure Markt, City-Pier-City, Ondernemersgala, maar ook natuur, maritiem en architectuur behoren tot zijn portfolio en als grafisch ontwerper maakt hij regelmatig gebruik van zijn eigen foto’s. Als vaste ontwerper en fotograaf van de horecagelegenheden Giorgio, Ristorante & Pizzeria en Brasserie Mondriaan is Martin vaak te vinden op het de Savornin Lohmanplein.

Marcel Koelen (1960) coolmotions.nl
Opgegroeid in het Twentsche Borne, was hij al op jonge leeftijd bezig met fotografie. Met de intrede van het digitale tijdperk kreeg zijn fotografische inspiratie een flinke boost. Met de mogelijkheid van digitale manipulatie om onderwerpen te vangen in een kader van kleur en contrast, licht en donker, compositie en detail, schept hij beelden met soms een bijna surrealistische uitstraling. Marcel exposeerde eerder in het Het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg. In 2012 is hij samen met Diamela Koelen Sosa-Faez begonnen met het aanbieden van zijn werk onder de naam “CoolMotions PhotoArt”. Check ook zijn website www.coolmotions.nl of mail voor meer info:

U bent van harte welkom bij de officiële opening op zaterdag 10 mei 2014 van 15.00-17.00 uur. De drie exposerende fotografen zijn dan ook aanwezig om hun foto’s te presenteren en de motivatie voor de verschillende onderwerpen toe te lichten.

Wanneer: van 10 mei tot 10 september 2014
Opening: Zaterdag 10 mei 2014 van 15.00-17.00 uur
Waar: Brasserie Mondriaan, De Savornin Lohmanplein 37, 2566 AC Den Haag
Website: https://fotovaak.nl/expositie-veelzijdigheid/
Facebook Evenement: https://www.facebook.com/events/783940921618682
Link naar flyer: http://mrtwrk.com/fotoexpositieveelzijdigheidflyerfotovaak.jpg
Facebook: www.facebook.com/fotovaak

Berichten over de expositie Veelzijdigheid
Aankondiging
Alles is klaar voor de Expositie

Berichten over de expositie Laatbloeiers
Opening

Mede mogelijk gemaakt door:

Happy Copy, Kopieër- & Printservice
Giorgio, Ristorante & Pizzeria
IT Development Corporation