Mondriaan Oranje

 
Mondraan OranjeHoewel Schilder Mondriaan oranje in zijn succesvolste periode liever niet gebruikte en altijd koos voor de primaire kleuren, kleurt Brasserie/Galerie Mondriaan oranje tijdens de Wereldkampioenschap. Er wordt tijdens de wedstrijden een klein Oranjefeestje gebouwd, met veel decoratie en de wedstrijden zijn op groot scherm te zien.
 
Dus leek het me toepasselijk om mijn oude idee, namelijk: ‘Fotograferen met een fotolijst’ eens na het jaren op de plank te hebben gelegen voor de dag te halen. Zo maakte ik een speciale ‘Mondriaan Oranje’ lijst, waar ik de meeste van de Oranjefans bij de wedstrijd Spanje-Nederland in Mondriaan mee op de foto zette. Heel veel leuke reacties en daardoor ook leuke foto’s, misschien ga ik hem wel weer vaker inzetten.
 
Voor de wedstrijd zat de sfeer er al goed in, de vaste gasten helemaal in oranje of met oranje elementen in hun kleding zongen uit volle borst het Wilhelmus mee. Bij het eerste tegendoelpunt was er natuurlijk een kleine dip in de vreugde, maar bij het eerste doelpunt van oranje, werd uit vreugde de zaak bijna afgebroken. In de rust werden er pizza’s van Giorgio, Ristorante & Pizzeria gebracht en in slices uitgedeeld. De glazen werden weer gevuld en de tweede helft kon van start gaan. De rest is inmiddels bekend, de leeuw vernederde en versloeg de stier uiteindelijk met 5-1. Na het einde van de wedstrijd ging het feestje nog even door in Brasserie/Galerie Mondriaan.
 
Ook de volgende wedstrijden van het Nederlands Elftal zijn te zien op het grote scherm bij Mondriaan op woensdag 18 juni en maandag 23 juni vanaf 18.00 uur, tot dan!
 
 
Klik op een onderstaande foto voor de diashow