Mooi Holland

15042701_mooi_hollandMooi Holland

Mooi Holland, mooi Holland moet je zien met het licht van de zon op het water of de regenbuien met hun mooie wolken ,de reinheid van de groene weide geven rust en ruimte. Je zal denken rond Den Haag is geen groen maar dat wil ik in een paar delen mooi Holland laten zien en we gaan nog verder dan Den haag . we gaan in een kleine vogelvlucht beginnen bij de drie molens in Leidschendam ( of ook wel genoemd de driemolengang  ) en dan verder naar de mooie vogelplas Starrevaart  waar je vanuit de vogelhut de mooiste vogels kan spotten, zoals de zwarte Ibis en zoveel meer. We maken deze fietsdag af met het toeren en foto’s maken in het Bieslandsebos Delft waar we even een foto van een witte lepelaar konden maken. Het was een mooie fietsdag.

Dag twee van mooi Holland op de fiets ging de tocht over de mooie nieuwe fietsstraat van Den haag naar Leiden maar zover kwamen we niet, de route liep door de Horsten van Wassenaar en Mijendel naar de watertoren van Scheveningen en zo naar huis.

Dag drie deden we met de auto een ritje mooi Westland, en dan even naar gouda kijken op de leuke kaasmarkt en een wandeling door de stad gemaakt en de rit afgemaakt in Kinderdijk waar de meeste molens van Holland staan.

Dag vier was te ver om te fietsen dus het werd weer de auto de rit ging naar Nieuwkoop naar het bezoekers centrum van natuurmonumenten, en vandaar uit op de fiets naar de Meije een stiltegebied richting Woerdense verlaat waar veel zwanen  jonge hadden ,van Nieuwkoop met de auto naar s’Graveland gereden waar we de dag afgesloten hebben in het mooie natuur gebied van natuur monumenten.

Dag vijf werd een bollenroute door Lisse en Hillegom en al de leuke kleine dorpjes erom heen heerlijk gewandeld door het keukenhofbos het was een lange wandeldag.

Dag zes deden we met de trein en de rit ging naar Hoorn  waar we een rit met de stoomtram van plan waren om te maken er was nog plaats dus de rit ging door. Naar Medemblik door de mooie groene weiden en polders als iets mooi is is de rit zo voorbij en deze mooie week door mooi Holland ook, maar ik heb een leuke foto impressie gemaakt.  

Klik op een fotootje voor de diashow

En geniet ook van de foto’s waarvan ik vergeten ben waar het was.