Museumnacht Delft 2016

Museumnacht Delft 2016 vonden we een groot succes. Vooral het vervoer met de pendelbus tussen de wat verdere locaties en de binnenstad was een uitkomst. Hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.

Omdat er minder locaties meededen dan voorgaande Museumnacht Delft 2016jaren, haalde dat voor ons ook meteen de stress eruit. We merkte namelijk dat als er een groot aanbod is, we ook heel veel willen zien en ervaren. Dit jaar was het aanbod nog steeds ruim voldoende, maar we gunden onszelf nu gewoon wat meer tijd. Zo genoten we in Het Prinsenhof van Theo Jansen en zijn Strandbeesten, waar de evolutie ook niet stil heeft gestaan. Ook bezochten we Historisch St. Joris, waar we meer te weten kwamen over de geschiedenis van dit eens zo grote complex voor geestesziekten.
Maar de absolute verrassing van Museumnacht Delft 2016 vonden wij Museum Paul Tetar van Elven, dit voormalig woonhuis van de Delftse schilder Paul Tetar van Elven Museumnacht Delft 2016neemt je mee in een tijdreis, even waan je je in zijn wereld en zijn eeuw. Ondanks dat Paul Tetar niet zo bekend is geworden, heeft hij toch mooie werken gemaakt. Duidelijk een schilder met oog voor details, vaak heel fotografisch weergegeven.

We sloten deze museumnacht af in de prachtige Maria van Jessekerk. Behalve de bekende openbare delen van deze mooie kerk aan de Burgwal, konden we bij uitzondering een kijkje nemen in normaal niet toegankelijke ruimtes zoals de sacristie. Hier bereiden de priester en misdienaars zich voor voor de Heilige Mis. We konden een mooie verzameling kazuifels en stola’s aanschouwen.

Conclusie: Museumnacht Delft is de moeite waard en zeker een aanrader voor een volgend jaar!

Museumnacht Delft

www.strandbeest.com

tetar.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow