Museumnacht Den Haag 2015

Museumnacht Den Haag

Museumnacht Den Haag

We hebben genoten van Museumnacht Den Haag 2015, het begon al met de geweldige Burlesque openingsshow met Sven Ratzke. Cabaretier en zanger, maar vooral een super entertainer. Het is de moeite waard om Sven zijn eigen show te gaan bekijken. Via de Hofvijver en langs de gevangenenpoort op naar het Humanity House op de Prinsegracht. Hier kan je de ervaring meemaken van een vluchteling om uiteindelijk in de fotostudio op zolder door middel van een foto een boodschap over te brengen.

In de zaal van de kelder, die wel iets weg heeft van een Zweedse sauna trad cabaretier Nabil Aoulad Ayad op. Deze Brabander met Marokkaanse roots is echt een multitalent behalve cabaretier, pianist en zanger is hij ook nog eens een geweldig beatboxer. Ik ga niet vergelijken, Nabil is uniek in zijn soort. Hou deze man in de gaten, na Museumnacht Den Haag 2015 gaan we nog veel van hem horen.

In de tuinzaal van het Gemeentemuseum was het lekker druk voor het optreden van Ellen ten Damme. Deze artistieke duizendpoot is een graag geziene gast. Van vioolspel tot Nina Hagen, zij doet het wel even. Het was een mooi en intiem optreden, waarbij veel interactie was met het publiek. De afsluiter in het Gemeentemuseum was de Band Handsome Poets.

In het Museon konden we zelf ervaren hoe het leven was in de tijd van dinosauriërs, hoe ze miljoenen jaren geleden leefden en wat ze aten. Logisch dat je als kind graag naar het Museon gaat, de uitleg en de geanimeerde modellen spreken voor zich.

Waar we onze reis tijdens Museumnacht Den Haag 2015 startte in tot warm Burlesque nachtclub omgetoverde Koninklijke Schouwburg eindigde we onze trip in een stukje industrieel erfgoed van de elektriciteitsfabriek, we keken in de opengestelde turbinehal. De optredens van de band met veel koperen blazers paste goed in het geheel.

www.museumnachtdenhaag.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Foto’s Martin (scroll naar beneden voor de foto’s van Hans)


Foto’s Hans