Opening Studio A in brouwerij De Prael

Afgelopen donderdag opende Het Muzikantenkwartiertje hun eerste studio genaamd ‘Studio A’  in Brouwerij De Prael. Dit is de nieuwe mooie locatie aan het Haagse Esperantoplein 20 voor exposities, debatten, workshops, culturele evenementen, mooie samenwerkingen en workshops van Het Muzikantenkwartiertje.

Na een gesprek met één van de oprichters werd het ons duidelijk. Het Muzikantenkwartiertje is een nieuwe onderneming met een sociale missie: Artiesten in alle kunstdisciplines helpen geld te verdienen, met hun kunstuitingen. En kunst en cultuur in de breedste zin van het woord op een hippe en doeltreffende manier in te zetten in de maatschappij. Anders dan sommige critici ons willen doen geloven is dat er in Den Haag onwijs veel creatievelingen wonen en werken. Zowel professionals als amateurs. Omdat het vaak aan een netwerk, lees mogelijkheden ontbreekt was een initiatief met kennisdeling, samenwerking, kostendeling hard nodig voor het samen-staan-we-sterk gevoel.

De opening was een gezellige bonte mix van bezoekers, onder het genot van een glas bubbels werd Studio ‘A’ officieel geopend met een confetti-shot. Dit is de nieuwe manier van een lint doorknippen. En daarna kwam er meteen leven in de brouwerij, de dj draaide muziek op praatniveau. Ook vloeide in het naastgelegen brouwerijcafé het gouden vocht rijkelijk. En al meteen werd er een doel in praktijk gebracht, namelijk netwerken. Daarnaast bekeken we in Studio A de kunstwerken van de drie exposanten. Een schilder, een conceptueel kunstenaar en Haagse kunstenares Sasha Bouman (18 jaar), is een kunstenares uit Den Haag. Haar werk is voornamelijk gefocust op Graphic Design. Sasha zoekt met haar werk graag het randje op en wilt ervoor zorgen dat je na gaat denken, vooral over hoe onze maatschappij in elkaar zit. In april 2018 heeft ze met haar werk de Jong Talent- en de publieksprijs gewonnen van Kunst in de Kroeg. Hierdoor gaat ze in januari 2019 exposeren in Kunsthuis 18 in Naaldwijk.

Het enthousiasme van de oprichters Tony Bouman en Sebastiaan Simoen in combinatie met de ruwe, industriële uitstraling van Brouwerij de Prael en de creatieve sfeer van Studio A moet toch wel garant staan voor een uniek project. Omdat het midden in een woonwijk ligt wordt er ook aan gewerkt om kunstenaars en wijkbewoners met elkaar in contact te laten komen en hierdoor  bij te dragen aan het culturele en maatschappelijke landschap van Den Haag.

Facebook Muzikantenkwartiertje

Website Brouwerij de Prael

Klik op een onderstaande foto voor de diashow