Proeverij bij Museum van Kleef

Museum van Kleef

Een proeverij bij Museum van Kleef is een goed voorbeeld dat een stad als Den Haag verborgen juweeltjes heeft als het gaat om historie en vakmanschap. Tijdens een zeer uitgebreide (Haagse) uitleg van gids Paul over de geschiedenis van het distilleren in het bijzonder, maar in het algemeen in Den Haag , worden de proefglaasjes steeds gevuld. Ook wordt er heerlijk brood op tafel gezet met smeersels. Na de informatieve uitleg volgt een rondleiding langs de oude ketels, vaten en etiketten en door de tuin, waar makreel gerookt wordt.

Inmiddels wordt op de Lange Beestenmarkt geen alcohol meer gestookt door de veiligheidsnormen van de gemeente Den Haag. Echter produceert Van Kleef (voorheen Het Anker) nog steeds talloze lekkere Jenevers, Korenwijns, Brandewijns, Likeuren, Bitters, etc. wat het museum tevens een slijterij maakt, maar de enige waar het zo gezellig is en je ook nog kan proeven.

Graag en trots willen we hier een M & M TIP van maken! Ook als leuke activiteit met familie, vrienden of collega’s, maar ook voor bruiloften, recepties en evenementen.


Website Museum Van Kleef

Facebook Van Kleef

Museum van Kleef