Sail Kampen

Sail Kampen

Sail Kampen IJsselkadeOp 1e paasdag besloten we redelijk spontaan om de 5e editie van ‘Sail Kampen’ te bezoeken. Een combinatie van de interesse in schepen, een vrije dag en de mooie weersvooorspelling. Bij aankomst in deze Hanzestad in de Kop van Overijssel zagen we al snel de imponerende masten van de zeilschepen en de kermisattracties aan de IJsselkade.

Gelukkig gaf de commentator veel informatie over de schepen van het type Bark, Barkentijn, Punter, Klipper, Schoener, Tjalk, Birgantijn, Kofttjalk, Botter en Kogge. De Stad Kampen kent een rijke geschiedenis, ook waar het gaat om scheepvaart. Mede door de gunstige ligging aan de IJssel en de toenmalige Zuiderzee had Kampen een flinke vloot aan Koggeschepen.

Wat ons opviel was de enorme gastvrijheid van de schippers, we mochten boven- en onderdeks alles bekijken en fotograferen. Ook waren de oude ambachten die we tegen kwamen op de route, zoals klompen maken, smeden, vis roken, steenhouwen en scheepsbouw interessant om weer eens te zien. Om echt een goed overzicht te krijgen hebben we de Nieuwe Toren beklommen, helemaal nieuw is deze niet daar hij gebouwd werd tussen 1649 en 1663 en is inmiddels één van de mooie monumenten die Kampen rijk is.

We sloten Sail Kampen af met het kijken naar een demonstratie van Flyboarden. Deze nieuwe extreme watersport die met grote stappen de wereld aan het veroveren is, werd uitgevonden door ex Jet-Ski wereldkampioen Frank Zapata uit Zuid Frankrijk. Een flyboard is een soort snowboard die door middel van twee enorme waterstralen omhoog gedrukt wordt. Het Flyboardteam gaf een spectaculaire stuntshow weg!

Sail Kampen

www.kampen.nl
www.ontdekdeijsseldelta.nl
www.kamper-kogge.nl
www.stedelijkmuseumkampen.nl
www.f
lyboardteam.com

Klik op een onderstaande foto voor de diashow