Saturday Night Cruise juni 2015

15060618_suterday night cruise_de werf

Saturday Night Cruise, 6 juni 2015 was het een echte zomeravond in Amerikaanse stijl, de zon stond hoog aan de hemel en de temperatuur was goed. De Werf in Den Haag was omgetoverd in een klein Amerikaans dorp uit de jaren zestig geheel in stijl met muziek en auto’s uit die tijd. Vanaf 17.00 uur druppelde de oldtimers binnen om daar zo’n goed mogelijke plek te vinden om te pronken met hun juweel. Compleet met de hele familie werd er een zitplaats rond de te bezichtigen auto’s gemaakt er was gespreksstof genoeg. De sterke verhalen kwamen ook naar boven, maar bovenal was de sfeer top op de werf van Den Haag. Er werd ook nog een soort parade gehouden en het was net een grote familie. Fotovaak heeft hier een impressie van gemaakt waar iedere oldtimer liefhebber van kan smullen.

Klik op een foto voor de diashow

History The Cruise Brothers

Amerikaanse automeetingen werden al in 1986 gehouden op het Adriaan Maasplein in Den Haag.

Enige tijd later zijn ze verplaatst naar de eerste binnenhaven in Scheveningen en daarna enkele jaren op de Visafslag.

In de jaren 1990-1991 telden de bijeenkomsten wel 200 Amerikaanse auto’s. In die periode vond de politie het al te groot en te onoverzichtelijk worden en bleken geen grip meer te hebben op deze grote groep Amerikaanse auto’s . Ook het “burnen” was een doorn in oog voor de politie. Er kwam vanuit de gemeente een ontmoedigingsbeleid. De politie was op zoek naar een organisatie die deze meetingen op zich wilde nemen en aanspreekbaar zouden zijn voor regels en de verantwoording.  Helaas kwam er in mei 1994 een samenscholingsverbod op de Visafslag en containers en ME blokkeerde de toegang. The Cruise Brothers hebben vanaf dat moment het initiatief op zich genomen, om gesprekken aan te gaan met gemeente en politie om de meetingen te behouden door ze te laten legaliseren.

Op 2 juli 1994 mochten The Cruise Brothers de eerste meeting organiseren op de Visafslag die toen nog de naam Saturday Evening Meeting had.

Vanaf 1 april 1995 heeft de meeting officieel de naam Saturday Night Cruise gekregen. De Saturday Night Cruise is nu één van de drukst bezochte meetingen van Nederland. Zo groeide de meeting uit zijn locatie. De eisen van de gemeente werden steeds strenger. Door de enorme toeloop van het aantal deelnemende auto’s kwam de vergunning in het gedrang. In 2001 is er besloten in samenspraak met de gemeente Den Haag om de meeting te verplaatsen naar een andere locatie. Deze is sinds die tijd De Werf geworden op het industrieterrein Zichtenburg in Den Haag – Zuid. Bron