Sinterklaas intocht en rijtoer 2021

211113-005-pano-sinterklaas-intocht-rijtour-denhaag-mallorymeij

Sinterklaasje kom maar binnen!

In een modern jasje, rekening houdend met de huidige Corona maatregelen, mochten er toch nog zo'n 5000 kaartjes weggegeven worden voor het ontvangst van de Sint in de haven van Scheveningen. Er werd volop gedanst en gezongen onder leiding van Ernst en Bobby vanaf het grote podium!
Een groot succes, met hier en daar een moeder en een vader die uit het publiek werd meegesleurd door Bobby, wat zorgde voor grote hilariteit onder zowel de kinderen, als de andere papa's, mama's, opa's en oma's.

211113-182-sinterklaas-intocht-rijtour-denhaag-mallorymeij
211113-068-sinterklaas-intocht-rijtour-denhaag-mallorymeij
211113-031-sinterklaas-intocht-rijtour-denhaag-mallorymeij

Het was nog even spannend of Sinterklaas dit jaar op de boot zat, maar gelukkig konden we hem van ver al op de boot zien staan. Nadat de Sint op het podium welkom werd geheten door onze Haagse Burgemeester en de Ambassadeur van Spanje, kon de Sint op zoek naar zijn steun en toeverlaat, zijn schimmel 'Ozosnel'

Eenmaal herenigd met Ozosnel, kon de lange rijtoer door Den Haag beginnen. Het was weer een geweldige rijtoer met heel veel Sinterklaas fans langs de kant in de mooiste stad achter de duinen. Ozosnel had er ook erg veel zin in, maar wilde in Scheveningen eerst nog even tanken voordat we echt begonnen aan de lange wandeling. Eenmaal op pad, vond Ozosnel de kindjes ook erg interessant en dat resulteerde in een unieke kans voor de kindjes met een flink aantal lieve aaien voor Ozosnel en leuke interacties met Sinterklaas.

211113-001-sinterklaas-intocht-rijtour-denhaag-mallorymeij
211113-072-sinterklaas-intocht-rijtour-denhaag-mallorymeij
211113-111-sinterklaas-intocht-rijtour-denhaag-mallorymeij

Met een paar spatjes onderweg, hadden we heel erg veel geluk met het weer, ook was het dit jaar niet koud! De Kidz Dj vermaakte de kindjes die alvast op het Plein afwachtte tot de Sint arriveerde. Na een mooie lange tocht aangekomen in het Centrum van Den Haag op het Plein, werd de Sint wederom Hartelijk ontvangen. Ondanks de lange tocht, kregen zij het voor elkaar dat de Sint zelfs nog even mee deed met een gek dansje al schuddend met de billen.

Het was voor Fotovaak ook weer een waar genoegen dit te mogen meemaken en al die gespannen gezichtjes te mogen vastleggen.
Wij bedanken de organisatie DB Evenementen, Sinterklaas en de Pieten die maar al te graag met alle kindjes op de foto wilde.

En tot slot natuurlijk, Welkom Sinterklaas in ons mooie kikkerlandje!

Mallory Meij

P.S. Vandaag mocht ik als gastfotograaf bij de intocht van Sinterklaas in Den Haag fotograferen. Hans kan er door een blessure helaas niet bij zijn en Martin fotografeerde al voor stappenindenhaag.nl waar dus ook Sinterklaas foto's op te vinden zijn!!!

Klik op een onderstaande foto voor de diashow.