Terracotta Warriors’ New Babylon Den Haag.

Terra Cotta WarriorsDEN HAAG – De unieke, internationale tentoonstelling ‘Terracotta Warriors’ is vanaf 22 maart te zien in New Babylon in Den Haag. De ruim 100 beelden stellen het leger voor van Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China.

De collectie bestaat uit ruim 100 handgemaakte replica’s van de beelden van het graf van de Chinese keizer. De bijzondere beelden zijn al in 14 Europese steden te zien geweest, waar ruim 3 miljoen mensen ze hebben gezien.

Chinese strijdkrachten

De handgemaakte collectie vertelt het eeuwenoude verhaal van de strijdkrachten van de eerste keizer van China. Het terracotta leger is ontdekt in maart 1974 in de Chinese provincie Shaanxi door een groep lokale boeren.De krijgers met hun paarden zijn op ware schaal nagebouwd en staan tentoongesteld in een kuil. Op dezelfde manier als hoe ze in China gevonden zijn.

Aanwinst

Wethouder Citymarketing Marjolein de Jong is blij dat de tentoonstelling naar Den Haag komt. Ze verwacht dat de bijzondere beeldencollectie veel toeristen zal trekken.De expositie is vanaf 22 maart tot 1 juli elke dag van 10.00 tot 18.30 uur te zien in New Babylon in Den Haag.

 

Bron TV West.                                                                             
Wikipedia Terra Cotta Army