Verschillende brandweerkazernes

2013510013_politie_opendag_rijswijk_hanssimonis_fotovaak Verschillende brandweerkazernes in de regio stelde j.l zaterdag en stellen volgende week zaterdag hun deuren open voor het publiek.

Mensen kunnen kennis maken met het werk van de brandweer en krijgen informatie over het voorkomen van brand. Ook zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis. De kazernes in Leidschendam en Rijswijk waren j.l zaterdag open van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Volgende week zaterdag kan het publiek komen kijken in de brandweerkazerne van Wassenaar. In het voorjaar van 2014 zijn er open dagen bij de brandweer in Zoetermeer.

Kijken bij de politie

De Rijswijkse politie hield j.l zaterdag ook een open dag. Geïnteresseerden waren welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur. Behalve agenten uit de regio zijn er ook Belgische politiemensen vertegenwoordigd: drie agenten uit de stad Gent vertelden in Rijswijk over hun werk.Bron TV West.  Ik ben ook door deze berichtgeving van TV West een kijkje gaan nemen in het politiebureau Rijswijk.

Het was een spektakel en getoeter de jeugd had het naar hun zin ze klommen overal op en in en de politie stond er bij te lachen er werd veel uitgelegd waar alles voor diende,ook nog eens lekker klimmen op een brandweer auto met een helm op dat was een succes of zitten op een grote politie Harley was in trek en de ouders hadden de smartphone bij de hand om dit alles voor later vast te leggen.

Er was ook nog een kleine prijsvraag voor de jeugd maar je weet hoe dat gaat de ouders moesten ook even na denken, na gezien te hebben dat iedereen zich vermaakte en ik foto’s had gemaakt ben ik weer verder gegaan naar een anderen fotosessie.

Klik op een foto voor de diashow.