Vlaggetjesdag 2018

Vlaggetjesdag 2018, de jaarlijkse traditie van het eerste vaatje haring en het bijbehorende evenement werd weer door vele bezoekers gevierd in o.a. de Scheveningse haven en de Keizerstraat. Het leukste is het gevarieerde programma dat wordt aangeboden. Van groot tot klein voor ieder wat wils. Ondanks dat het tegenwoordig meer een festival weekend dan een dag is, biedt de zaterdag toch wel het compleetste programma. Na het officiële gedeelte met onze burgemeester en de uitreiking van de gouden haring voor een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de visserij en havenactiviteiten ging het hoofdprogramma van start.

Ook leuk dat veel nostalgische dingen zoals de oude ambachten, het legermaterieel en de stoommachines veel bekijks trekken door een opvallende jonge generatie. Combineer dit met de schepen die opengesteld waren, de vlootschouw, de live optredens van de koren en de artiesten en je hebt een leuk vol dagprogramma. De gymdemonstraties en taptoe maakte het plaatje nog completer.

Vlaggetjesdag 2018 was een goed georganiseerd evenement waar de diverse elementen vloeiend in elkaar overliepen. En zoals dat bij een visserij evenement hoort was er een overvloed aan verse vis. En niet alleen de Hollandse Nieuwe. Ook een mooie presentatie met rauwe vis in de visafslag en zeer veel gerookte soorten zoals paling, makreel en zalm. Een goed en heerlijk excuus om je Omega 3 voorraad aan te vullen. Al met al was Vlaggetjesdag 2018 in onze ogen weer een zeer geslaagd evenement, een mooie traditie die moet blijven bestaan.