Vlinders aan de Vliet

140407_23_vlindersaandevlietspecial2014Vlinders aan de Vliet Leidschendam

Vlinders aan de Vliet is een Tropische vlindertuin, vlakbij Rotterdam.
In een 800 m² grote kas is een compleet tropisch oerwoud nagebootst met planten uit alle delen van de wereld, waaronder enkele soorten die je zelden in Europa zal zien.

Deze overdekte jungle is de thuishaven van talloze vliegende juweeltjes, vlinders in alle kleuren en maten. Een thuis die ze delen met  kwartels en verschillende kleine zangvogels.  De beken en vijvers worden bewoond door waterschildpadden en vissen.

Op het terras kan de bezoeker nog enkele zee-aquaria en terrariums met verschillende reptielen bewonderen, ondertussen genietend van een lekker drankje.

Zoals te verwachten van een vlindertuin zijn er niet veel diersoorten en is het oppervlak beperkt. Niettemin kan je er enkele aangename uren doorbrengen terwijl je tussen de planten naar vlinders en andere kleine dieren speurt    Bron

Als fotograaf kan je uren door brengen in de vlindertuin en vooral als je hier vaker komt zie je iedere keer weer iets nieuws langs vliegen er komt elke keer wel een andere soort pop uit, ook de planten groei is aangenaam om te zien en ook hoe bepaalde soorten vlinders hier eitjes op legen en de rupsen die dan de struiken kaal eten, maar als fotograaf moet je erg veel geduld hebben om mooie plaatjes te maken maar het is wel de moeite waard om dit te doen en de kunst is ze vliegend op de plaat te zetten.  Klik op een fotootje voor de diashow