Zebra wordt weer Paard

Zebra wordt weer Paard

Zebra wordt weer Paard Zebra wordt weer Paard

Het standbeeld van een Paard van Floyd de Witt aan het begin van de Schoolstraat in Voorschoten is slachtoffer geworden van dierenmishandeling. Ik was op weg naar de altijd gezellige paardenmarkt, bij het begin van de Schoolstraat aan gekomen te zijn, herinnerde ik me dat daar een standbeeld van een paard stond. Maar tot mijn verbazing  zag ik hier nu een zebra en ik had toch niet zwaar getafeld de avond van te voren, wat was hier gebeurt? Het was een zinloze actie met een spuitbus. Dat is wel erg laf en kinderachtig, een studentengrap of een uit de hand gelopen geintje? Ik weet het niet!. Ik ben maar over paardenmarkt gaan wandelen om leuke dingen te zoeken om te gaan fotograferen, na een paar uur rond hangen liep ik weer richting Schoolstraat. En ja hoor, daar was een ploeg van de gemeente Voorschoten het paard aan het schoonmaken. Tijdens een gesprek met de teamleider, vertelde hij me dat deze zinloze actie wel in de duizenden euro’s aan schoonmaakkosten kon oplopen. En dat het geld van belastingbetalers wel beter besteed kon worden, daar was ik het dan wel mee eens. Uiteindelijk ziet de zebra er als paard toch wat mooier uit.