Zeeheldenfestival Deel 1

2013712_068_zeeheldenfestival_vrijdag_deel1_hanssimonis_fotovaakZeeheldenfestival 2013

Zeeheldenfestival 2013 ik had op de vrijdag 12 juni wat tijd over om het Straattheater met Ben Zuddhist bij te wonen. En ook het HaagsKinderatelier  met al zijn activiteiten, het weer was prachtig er was veel jeugd met hun ouders aanwezig die van deze voorstellingen zich weer jong voelde. De voorstelling te zotte Zeehonde sloeg bij  de kleintjes in als een bom. Martin Forget liep over het plein rond als clown daar werd door kleintjes erg om gelachen. Op het grote podium werd Ierse muziek gespeeld en er werd op een traditionele manier gedanst en gezongen door de groep van dansschool Scoil Rince Damsa na & The Teetotallers  er werd op het plein al met de heupen gewiegeld op de maat van deze muziek,  en de beentjes gingen ook al van de vloer de stemming kwam er aardig in en het plein werd voller. En op de klanken van de band onder leiding van Juan Noguera met zijn wereldmuziek  waande je in mooie vakantie sferen met mooie stranden en zee’n .De klapper  van de avond vond ik  toch wel The Regulators het plein werd een groot dans en verzoeningsfeest en er was genoeg te drinken en te eten voor een redelijke prijs het was een mooie festivaldag.

Eind jaren 50 werd in Kingston Jamaica een compleet nieuwe Muziekstijl geboren: Ska. Een swingende mix van Jamaicaanse volksmuziek en Rhythm & Blues,maar ook met andere zwarte muziekstijlen als Soul, Gospel ,Boogie woogie en Jazz.Na jaren werd Ska in zijn pure vorm overgenomen door Rocksteady en Reggae.
Twintig jaar later maakte de Ska zijn comeback, ditmaal in Europa, waar de Britse bands een moderne up-tempo Ska introduceerde.De bekendste voorbeelden hiervan zijn Madness,The Specials,The Selecter,The Beat en Bad Manners.Een aantal bands bleven de traditionele Ska spelen, zo ook The Regulators. Bron       Klik op een fotootje