Zeeheldentuin jaar na opening

160610035_ZeeheldentuinZeeheldentuin jaar na opening.

Zeeheldentuin jaar na de opening. Op een mooie zomerse dag in juni 2016 heb ik eens als belangstellende rond gekeken en gefotografeerd  of het biologische en groen initiatief van de Zeeheldenbuurt en tuin gelukt is.

 Rabin Baldewsingh wethouder SWWS (Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport) van Gemeente Den Haag, Bart Moesbergen, directeur van Haag Wonen en Wessel Tiessens, voorzitter van Stichting de Zeeheldentuin. en buurtbewoners kunnen zich gerust op de borst slaan dat dit initiatief van deze plek zoals bij de opening van de zeeheldentuin gewenst was en gelukt is om op deze plek met elkaar te genieten van deze mooie tuin die nu juist in de zomer op zijn moois is, en nu al zijn groene vorm weergeeft  

Onder de negentig verdeelde moestuinen aan de bewoners zijn er leuke tuintjes bij, waarvan  ieder naar zijn eigen idee het tuintje heeft ingedeeld wat de zeeheldentuin nog meer sfeer en gezelligheid geeft. Maar een van de leukste plekjes in de zeeheldentuin vind ik de siertuin met leuk uitgedachte zitjes met het uitzicht op een bootje is het net of je aan de waterkant zit. Ook het werken in de boomgaard van de tuin  geeft ontspanning en rust en een groot sociaal contact met de bewoners en bezoekers van de tuin. Er worden ook groteren projecten samen gedaan zoals verder indelen van de tuin opruimen planten contacten met diversen instanties en veel meer , maar het draait zoals altijd om de vrijwilligers die deze tuin maken of breken, vrijwilligers zijn altijd welkom in de tuin voor hand of spandiensten. Ook het weer heeft zijn voor en nadelen in de tuin, planten moeten water hebben ,als het regent gaat het van zelf, maar als het droog is heb je toch weer vrijwilligers nodig. Mijn indruk van de tuin is dat het een rustpunt in deze drukke buurt is. Geweldig dat ik dit project van het begin tot nu heb kunnen volgen. 

Klik op een fotootje voor de diashow.

 

Bezoeken of klussen?
 vind je op onze kluspagina.