Avondvierdaagse 2014 Den Haag

avondvierdaagse

Avondvierdaagse AppelsAfgelopen week was de week van de avondvierdaagse 2014 en na de Duinenmars en Floravontuur, wilden we hier graag aan mee doen. Het voordeel van een grote stad als Den Haag is dat je diverse vertrekpunten hebt en ook nog kan wisselen tussendoor als de 1e dag en de laatste dag maar vanaf hetzelfde punt zijn.

Ook als je kiest voor één vertrekpunt, dan is iedere dag de route anders. Wij besloten de 10 KM te lopen en Zwembad Overbosch op de Vlaskamp in Mariahoeve als ‘basis’ te nemen.

Dag 1. Maandag Mariahoeve
Een mooie wandeling met redelijk wat zon, door o.a. het Haagse Bos, Haagse Hout, Clingendael, Duinzigt, Oostduin, Arendsdorp, Benoordenhout en via het Bezuidenhout terug naar de Vlaskamp. Prettige wandeling, even de route kwijt in het Haagse Bos. Het was toch lastig: heuveltje over, 2e zijpad schuin naar links op de tweesprong. Maar uiteindelijk weer pijlen gevonden. Niet heel snel gelopen, teveel gekeken naar de mooie natuur en architectuur in deze mooie wijken.

Dag 2. Dinsdag Madestein
Op de fiets onderweg naar het startpunt bij SV Loosduinen, werden we halverwege spontaan verrast door een wolkbreuk. Zo snel dat het aantrekken van onze regenjas geen nut meer had. Wat doe je in zo’n geval? Ga je toch lopen met de kans om ziek te worden of terug naar huis om warm te douchen? Met pijn in ons hart besloten we toch dat de laatste optie de verstandigste was. Wel jammer want we waren benieuwd naar deze route.

Dag 3. Woensdag Scheveningen
Een regenachtige dag, maar beter voorbereid toch redelijk droog aangekomen bij Zwembad ‘De Blinkerd’ aan de Haringkade in Scheveningen. Met een grote stormparaplu en regenjassen aan gingen we gelijk met een groep van wel 100 anderen van start, deze redelijk jeugdige deelnemers liepen een kortere afstand. De route ging door de kleine straatjes richting de Badhuisweg en de Nieuwe Scheveningse Bosjes, via de Pompstationsweg, van Alkemadelaan, Gevers Deynootweg, de Boulevard, langs de Pier en de vuurtoren en zo via de binnenhavens terug naar de Blinkerd. Redelijk snel gelopen, bijna overal onder de paraplu, wat toch je gezichtsveld beperkt. Vooral de Boulevard was met harde wind en regen tegen een opgave, maar de route was wel mooi zelfs bij regen.

Dag 4. Donderdag Mariahoeve
Weer aangekomen bij Zwembad Overbosch stond de zon te stralen aan de hemel, zou dit misschien een teken zijn of is dit gebied in Den Haag zonniger? De route ging via Mariahoeve en bij de Hoogvliet op het Kleine Loo, stonden medewerkers van deze supermarkt appels uit te delen, wat een leuke attentie! Door naar Leidschehage, de Sijtwende, via Voorburg, weer terug naar Mariahoeve waar op Catherinaland Drumband Victory al klaarstond om de lopers naar de finish te begeleiden. Omdat het tempo hiervan een stuk lager ligt wilde we graag voor de muziek uit richting de Vlaskamp om daar de medaille op te halen. Als verrassing stonden onze (schoon)ouders ons op te wachten een kilometer voor de eindstreep. Na een lekker kopje thee met koek in het gezellige Sportrestaurant Overbosch, hebben we nog even aan de eindstreep gestaan om de grote groep met de band binnen te zien komen.

De avondvierdaagse 2014 was de moeite waard in Den Haag en voor herhaling vatbaar volgend jaar. De route was voor het grootste deel duidelijk, alleen in het bos, was het toch wat lastig. Misschien is een tijdelijke markering op bomen zonder ze te beschadigen een goede optie… Verder een goede organisatie en gezellige en betrokken mensen bij de startbureaus.

http://http://www.sdsdenhaag.nl/

Klik op een onderstaande foto voor de diashow