Rollende Keukens Amsterdam 2014

Rollende Keukens

Rollende KeukensAfgelopen weekend was het weekend van de Rollende Keukens. Dit foodfestival werd gehouden rond de Westergasfabriek in Amsterdam, een evenement waar wij als ‘foodies’  zeker bij wilden zijn. Wij bezochten dit festival op de laatste dag, maar kwamen er al snel achter, dat als je alles goed wil bekijken en meer wil proeven eigenlijk meerdere dagen zou moeten gaan. Meer dan honderd tot keuken verbouwde caravans, busjes, bakfietsen en campers serveerden hun specialiteiten en vormen samen een groot openlucht restaurant. Van heel primitief tot heel modern, van biologische bal gehakt tot een krokante sprinkhaan eigenlijk voor ieder wat wils.

We hebben onze ogen uitgekeken, want iedere rollende keuken maakt er een eigen typische show van! Als er zoveel keukens zijn is het wel belangrijk je te onderscheiden, om op die manier je gasten te trekken. Bij een aantal van de keukens werd een live optreden gegeven door een bandje of een zanger. De ander maakte weer een show van het bereiden van de gerechten of de decoratie van zijn stukje restaurant. Veel gegrilde gerechten, omdat dat zich natuurlijk bij uitstek leent voor de buitenlucht. Van plaatgrill tot een houtblokken barbecue, ook hierin was heel veel diversiteit. En van het gerecht Mexicaanse kapsalon tot echte kapsalon in een oude bouwkeet. Daarnaast werden er ook veel biologische en vegetarische gerechten aangeboden. Eigenlijk in zijn totaliteit teveel om hier te beschrijven of om alles op de foto te zetten.

Naarmate de dag vorderde kwamen er meer bezoekers of eigenlijk moet ik in dit geval gasten zeggen en werd het manoeuvreren wat moeilijk op de smalle stukken. Maar de gemoedelijke sfeer, het mooie weer en de diverse podia met live muziek maakten ook het verblijf in de drukte plezierig. Kortom, een heel leuk festival, wat zeker de M & M tip van ons krijgt en een volgend bezoek zeker waard is.

Website Rollende Keukens

Klik op een onderstaande foto voor de diashow